
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Kapustová s údeným tempehom BIO[ recept č. 13942 zo dňa 9.5.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1/4 hlávky bielej kapusty, hrnček kvasenej kapusty, 1l vývaru, 4 lyžice olivového oleja, 1 najemno nakrájaná cibula, 1 údený tempeh, kaleráb alebo 2 zemiaky, 1/2 sójovej smotany (100-150 ml), lyžica kmínu, sladej papriky, 2-3 bobkové listy, 4-5 lyžíc pšeničnej celozrnnej biomúky, morská soľ POSTUP PRÍPRAVY Na rozohriatom oleji vo veľkom hrnci orestujeme cibulu, údený tempeh pokrájaný na väčšie kúsky a korenie. Sladkú papriku restujeme iba krátko, aby nezhorkla. Prispypeme múku a kráko opražíme. Nakoniec pridáme kapustu, zalejeme a pridáme vývar alebo horúcu vodu. Varíme cca 15-20 minút alebo dovtedy, kým kapusta nezmekne. Do varenia sa môže pridať kaleráb alebo zemiaky.Po uvarení, keď trochu polievka vychladne, a zjemnenie pridáme sójovú smotanu. Na záver ochutíme umeoctom. |