Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
koláčik podľa: Adriana B. (Aďka27) ID 32431
[ recept č. 13933 zo dňa 9.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
odporúčam vyskúšať tento receptík. rýchly, jednoduchy a mnamoooozny :-) podla povodneho receptiku som ho trochu zmenila - nebol karamelovy ale cokoidny :-))) ani hoblinky neboli, ale na chuti to nic nemenilo. A asi ked ho budete robit, tak vymiesane maslo dajte fakt do vychladnuteho pudingu (ja som ho dala do nie uplne vychladnuteho a asi skrz to mi az tak pekne nestuhol) ale aj tak je vynikajuci :-)
POSTUP PRÍPRAVY
podla Adky :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
cely kolacik |
![]() |
takto dopadol kremik :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Iveta V. (ivetkaaaaaa) ID 42687, mimibazar.sk/ivetkaaaaaa (13.5.2009, 7:02) |
vyzera veeelmi dobre urcite vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (11.5.2009, 22:45) |
Žanetka, koláčik vyzerá nebezpečne čokoládkovo Ty si nemala problém s vyšľahaním plnky, však? Len sa Ti nepozdávalo, že ja mám plnku viac stuhnutú, než Ty, ale to sme si už vysvetlili, ja som použila maslo a Ty Heru, môže byť, že puding nebol až tak dobre vychladnutý, ako píšeš. Mne osobne je jedno, akým spôsobom robím plnku - či maslo alebo margarín do kaše, alebo kašu do masla, ako píše nižšie Anka. Kašu ale treba nechať úplne vychladnúť, maslo pridávam po troške a miešam elektrickým šľahačom dovtedy, kým nie je ako šľahačka - metličkou to budeš mať dlhšie a nemusí to byť ono. A do plniek, ako som Ti písala v komentári pri recepte, používam Zlatú Hanú - je ozaj výborná a v plnke sa stiahne skoro tak, ako maslo, aj dobre sa krája a hlavne, koláč nie je cítiť po margaríne. A či použiješ margarín, alebo maslo, záleží od toho, čo vám viac chutí. Ale som rada, že ste si na ňom pochutili, aj havinovi sa ušlo, je zlatý  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (13.5.2009, 0:37) |
Adi, dakujem za rady zapisem si to na receptik a vyskusam. Kazdemu vyhovuje a osvedci sa nieco ine. V prvom rade necham upln vychladnut puding a az potom vmiesam maslo. Dakujem ese raz az za tipy, aj rady  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.5.2009, 22:53) |
Ahoj Žanetka ,rado sa stalo a budem držať palce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (11.5.2009, 8:17) |
Dovoľ aby som Ti poradila, najprv vymiešaš zmeknuté maslo a puding postupne po lyžiciach vmiešavaš do masla a nie naopak, lebo sa Ti nepodarí vymiešať hladký krém. Môžeš použiť aj šľahač na nizke otáčky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (11.5.2009, 9:27) |
dakujem za radu nabuduce to takto skusim aj s pouzitim ineho masla (teda nie hery, ako som ju tam davala) dakujeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Anna J. (andulka2) ID 48309 (11.5.2009, 12:49) |
Môžeš použiť aj Heru, nemusí sa dávať maslo, ale dodrž postup. Nie je to v druhu tuku ale v postupe. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (11.5.2009, 22:04) |
dakujem. rada si necham poradit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |