
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
TORTY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)Meninová[ recept č. 13925 zo dňa 9.5.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Cesto č. 1: 5 vajíčok, 150 g kryš. cukru, 7 a pol lyžice vody, 250 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva Cesto č. 2: 5 vajíčok, 150 g kryš. cukru, 7 a pol lyžice vody, 250 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 a pol lyžice kakaa Krém na naplnenie torty č. 1: 2 šľahačky, 2 kakaové pudingy bez varenia, mandarínkový kompót. Krém na naplnenie torty č. 2: 250 ml šľahačky, 250 g mäkkého roztierateľného tvarohu, 40 g práškového cukru, 1 stužovač do šľahačky, čučoriedkový kompót. Krém na potretie torty: 125 g masla, 40 g práškového cukru, 1 lyžica kakaa. Hmota z cukríkov: cukríky, citrónová šťava, práškový cukor podľa potreby, maslo na vymastenie misky, kakao POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Vyšľaháme žĺtka s cukrom. Pridáme vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na klasický veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri asi 200 °C. Každé cesto rozrežeme na polovicu. Krém na naplnenie torty č. 1: Šľahačku nalejeme do vysokej nádoby a pridáme 2 pudingy bez varenia. Nádobu zatvoríme a hrkáme dovtedy kým krém nie je tuhý. Prvý korpus som natrela polovicou plnky a naplnila mandarínkami. Druhý je natretý plnkou z tvarohu a tretí znovu pudingovým krémom. Krém na naplnenie torty č.2: Šľahačku vyšľaháme so stužovačom pridáme tvaroh a práškový cukor a všetko zmiešame. Krém na potretie torty: Zmiešame zmäknuté maslo, cukor a kakao. Potrieme celú tortu. Tortu som poťahovala hmotou z cukríkov a preto som nemohla tortu potrieť jedným z predchádzajúcich krémov. Hmota z cukríkov by sa roztiekla. Podklad pod cukríkovú hmotu musí tvoriť nejaký maslový krém. Potretú tortu dáme do chladničky dobre vychladiť. Hmota z cukríkov: Misku si vymastíme maslom. Do misky dáme cukríky, citrónovú šťavu a citrónovú arómu. Dáme do mikrovlnky na cca 40 sekúnd (treba to sledovať). Vyberieme a pridáme cukor. Miešame a pridávame cukor dovtedy kým nie je hmota ako tak pokope. Potom si ju vyklopíme na cukrom posypanú pracovnú dosku a rukami potretými olejom ešte miesime. Vyvaľkáme na potrebnú veľkosť a prenesieme na tortu. Ja som tentoraz farbila len kakaom. Topánočky som robila podľa tohto návodu zo stránky dortomanie.cz - http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=165&t=292 OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Polovica torty ![]() Naplnené korpusy a orezaná torta ![]() A hotovo ![]() Ešte iný pohľad OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Beáta K. (bejuska8226) ID 81923 (18.10.2011, 9:35) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana K. (snowflake) ID 53894 (15.5.2009, 19:31) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (13.5.2009, 20:44) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (9.5.2009, 19:03) |
vyzera fantasticky ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva Z. (Evka-Eviku) ID 76603 (9.5.2009, 17:37) |
Vyzerá super a tie topánočky nemajú chybu vydarila sa ti ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |