Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov)
Výborný broskyňový koláč
[ recept č. 1391 zo dňa 7.5.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
4 vajcia * 2 hrnčeky práškového cukru * 1 vanilkový cukor * ½ hrnčeka mlieka * ½ hrnčeka oleja * 2 hrnčeky polohrubej múky * ½ prášku do pečiva * veľký broskyňový kompót
POSTUP PRÍPRAVY
Cesto na tento koláč je úplne fantastické, odporúčam pri každom ovocnom koláči! :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
1. Do misy rozklepnite 4 vajcia, pridajte práškový cukor,
![]()
2. vanilkový cukor,
![]()
3. olej ....
![]()
4. a elektrickým šľahačkom vyšľahajte na penu.
![]()
5. Potom pridajte múku,
![]()
6. mlieko....
![]()
7. prášok do pečiva a dobre vymiešajte. Bodka.
![]()
8. Veľkú konzervu broskýň rozdeľte na dve časti, jednu časť pokrájajte na drobné kocky, ktoré nahádžte do cesta a druhú polovicu nakrájajte na mesiačiky, ktorými ozdobíte vrch koláča.
![]()
9. Opakovanie je matkou múdrosti :-) 1/2 broskýň do cesta,
![]()
10. a polovicu broskýň na cesto. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 3/4 hodinku. Samozrejme, plech vymažte maslom a posypte hrubou múkou.
![]()
10. Vychladnutý koláč posypte práškovým cukrom,
![]()
11. Výborne chutí aj bez šľahačky,
![]()
12. ... aj so šľahajdou....
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | Janka Ž. (žabkulka) ID 83622 (3.6.2013, 13:16) |
Piekli sme ho včera s dcérou, je fantastický! Len som ešte na vrch urobila takú polevu z kompótovej šťavy, cukru a Zlatého klasu. Oblízali sme si všetky prsty a dnes ostali už iba 2 kúsky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (13.7.2012, 19:26) |
supeer, a ako vyzera dobre  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Sandra A. (Mooncherry1) ID 200997 (14.3.2012, 13:33) |
Naozaj jednoduchý a výborný kolač , je jedno do akej formy ho date , vzdy je skvelý , dakujem za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Júlia P. (Julinka123) ID 201453 (25.6.2011, 16:57) |
No myslim si ze kolac by bol super, ale ja som to spravila vsetko presne tak ako to tam bolo napisane a dala som to do rury a po 15 minutach som sa isla na to pozriet a kolac bol cely cierny zhoreny. Jak je toto mozne??? Inac mam iba 15 rokov a pecenie ma celkom bavi ale toto sa mi este nestalo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia L. (Lucqaa) ID 108180 (1.9.2009, 15:53) |
chcem sa spytat ked to robite z cerstvych broskyn... lupete ich? a ruru treba asi predhriat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miriam F. (mifri) ID 104236 (4.8.2009, 9:23) |
Tento recept bol uverejnený minulý týždeň v Šarme. Keď ho chcem piecť na klasickom plechu - mám si upravovať množstvo? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lubica K. (lukli) ID 38420 (16.7.2009, 12:25) |
ahoj ak sa smiem spytat-chcela by som vyskusat tento kolacik-ta tortova forma-mala aky priemer a vysku? dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (17.9.2008, 15:49) |
Mňaaam, to určite najbližšie skúsim, vyzerá to rýchlo, jednoducho a výborne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína T. (KatkaTa) ID 21107 (17.9.2008, 15:34) |
Tak som dnes skusila tento kolacik (mame prebytok broskyn), je vynikajuci, stavnaty Iba som to trosku neodhadla s tym mnozstvom! Podla obrazku som to supla do okruhlej kolacovej formy a trosku my to aj vytieklo a kolacik je zbytocne vysoky... Nabuduce dam na plech a bude to este vacsia mnamka Diky ! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra A. (Alexandra10) ID 11176 (12.9.2007, 18:39) |
Aha, ja blba teraz som si vsimla, ze to tam je napisane.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra A. (Alexandra10) ID 11176 (12.9.2007, 17:49) |
Ahoj.Prosim, na kolkatich stupnoch to pecies? Ja taky kolacik peciem na 180 C a cca 20 minut. Moze byt tak?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (8.5.2007, 8:57) |
Už aj ja chcem piecť fńuk-fńuk ,ale Cicka vidím,že zas si sa nenudila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina P. (Mata74) ID 9033 (7.5.2007, 23:15) |
sorry Marcelka som ti skocila do receptov uz som myslela, ze si hotova s nahadzovanim kolacik vyzera vyborne broskynky mame velmi radi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petra K. (Petra66) ID 293419 (2.2.2014, 15:14) |
Ja som robila kolac z polovicnej davky do tortovej formy + miesto mlieka som dala vodu (kedze zahadne zmizlo z chladnicky ) a pieklo som ho vyse hodinky. Ale bol fajnucky, lahky, fajny, jednoduchy recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |