Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 140 návštěvníkov)
Orechovo-karamelový zákusok
[ recept č. 13763 zo dňa 4.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 5 vajec, 200 g kryštálového cukru , 1 vanilkový cukor, 250 g polohrubej múky, 100 g mletých orechov, 2 dl vlažnej vody, 1 prášok do pečiva***Plnka: 3 karamelové pudingy, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 50 g hladkej múky, 1 l mlieka, 250 g obyčajného masla /alebo s menším množstvom rastlinného tuku ako je napr. Zlatá Haná/, na posypanie – opražené orechy
POSTUP PRÍPRAVY
Trošku som si upravila recept na orechovo-karamelové rezy na oblátke...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Celé vajíčka vyšľahať s trochou cukru, pridať zvyšný a spolu s vanilkovým cukrom došľahať do hustej peny, |
![]() |
pridať vodu, prešľahať, |
![]() |
orechy, premiešať, |
![]() |
po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva a zároveň šľahať, |
![]() |
vyliať na vymazaný a vysypaný plech. Upečieme pri teplote cca 170° C, približne 15-20 min., treba radšej odsledovať. Spodok plechu mám o rozmeroch 37x27 cm a aj s plnkou bol zarovnaný po okraj, takže v pohode aj na väčší plech. |
![]() |
Upečený korpus necháme poriadne vychladnúť. |
![]() |
Krém: Do ½ litra mlieka pridáme cukor a privedieme do varu . |
![]() |
Vo zvyšnom ½ litri mlieka rozmiešať pudingy a múku |
![]() |
a vlejeme do vriaceho mlieka. |
![]() |
Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Zakryjeme (na kaši sa tak nespraví „koža“)a občas premiešame. |
![]() |
Maslo vymiešame dopenista |
![]() |
a po troške pridáme ku kaši. Vyšľaháme tak dlho, kým krém nie je ako šľahačka |
![]() |
a natrieme na korpus. |
![]() |
Orechy nasucho opražíme, |
![]() |
posypeme vrch koláčika a necháme stuhnúť. |
![]() |
... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 33 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (30.4.2016, 17:24) |
vyborny korpus,namiesto toho karamel.kremu som dala obycajny vanilkovy puding,s troskou vyslahaneho masla,ale inac postup ako tento  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia M. (LuMura) ID 171342 (28.1.2013, 14:37) |
Dobrý deň, nie je to množstvo cukru uvedené na prípravu pudingu preklep? Lebo na balíčku pudingu sa uvádza 40 g na 1/2 l... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (12.11.2010, 17:59) |
Aďka ďakujem za nápad ako vymeniť parížsky krém za Tvoj my totiž nemožeme nič mliečne,mlieko tu možem nahradiť rastlinnym ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka S. (1Leni) ID 67070 (2.12.2009, 20:34) |
uz si ho vytlacam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mima K. (Babyshock) ID 12042, mimibazar.sk/babyshock (2.12.2009, 20:13) |
dnes som ho piekla, je super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maja G. (mrka2) ID 29128 (10.10.2009, 9:50) |
tak tento kolacik urcite vyskusam. vyzera bozsky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (22.10.2009, 23:24) |
Majka, budem držať palce a ďakujem za pochvalu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (3.10.2009, 18:46) |
Aďka, ako si robila tie krásne stružlinky? dnes som robila tento vynikajúci zákusok druhýkrát, ale ani rezy nie sú také hladké, a čokoláda nie je stružlinková strúhala som rajbátkom na zemiaky a nič. čítam, že má byť čokláda makšia, hm, niečo na tom bude! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (6.10.2009, 22:44) |
Ale veď ich máš krásne Miinka, do zákuskov dávam najčastejšie maslo Zlatá Haná a ešte obyčajné maslo. Ak si použila Heru, môže to byť tým a mne zákusok celú noc tuhol, tak možno preto a stružlinky som robila škrabkou na zeleninu. Nižšie som dávala aj link, tak skús pozrieť, ja som raz vyčítala, že sa dá čokoláda takto nastrúhať pomocou klasickej škrabky na zemiaky, ale ja som siahla po tejto širokej a takéto mi vyšli. Ale hlavné je, že vám chutil, veľmi ma to teší, ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana Č. (torta) ID 27958 (20.6.2009, 19:41) |
tenko kolacik je fantasticky a ten jemny krem. dnes som ho piekla a vsetci sa oblizovali dakujem budem ho robit castejsie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 9:33) |
Zuzanka , veľmi ma to teší A ďakujem krásne za milé slová  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maja c. (macis) ID 63536 (1.6.2009, 17:35) |
užasný zákusok plnka perfektna, budem nou plnit torty  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (8.6.2009, 10:04) |
Majka, super, teším sa s Tebou a ďakujem za veľmi milý komentárik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
františek r. (trisestri) ID 30284 (30.5.2009, 9:00) |
Kombinacia pudinku a orechov mnam ,majmä plnka a pekna ôzdobka na vrchu a kedže začala sezona jahôd ,tak jeden tip na tortu s jahodamy http://hospodyne.mojerecepty.sk/2008/08/jahodovy-motyl/ |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (8.6.2009, 10:03) |
Ďakujem krásne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miriam Koziarszka (Mimka K) ID 63606 (26.5.2009, 13:31) |
Adka super cesticko, aj krem mnam dakujem za typ akurat problem nastal pri tych coko struzlinach.akokolvek som sa snazila neslo to a to som skusala s dvoma skrabkami na zeleninu. akoze to ide,aku cokoladku si mala tabulkovu? Ja som mala 36 percentnu tabulkovu na varenie. a inak najviac nam chutia ked odstali 3-4 dni dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (26.5.2009, 22:05) |
Ďakujem Mimka Som veeeľmi rada, že koláčik chutil Hoblinky strúham škrabkou s tou širokou čepeľou http://www.tescoma.es/sl/katalog/xpodrobny.php?skupina0=1&skupina=1&skupina2=3&polozka=637054 po hrane a najlepšie to ide vtedy, keď mi čokoláda zmäkne v ruke - hlbšie sa do nej "zarežem" a je to krajšie, aj sa tak neláme. S tou klasickou síce narobíš hoblinky, ale sú tenšie, oveľa viac lámavé, takéto som robila pri tejto torte http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11830&user=32431 Tak budem držať palce, nech sa nabudúce vydaria krásne hoblinky a ešte raz ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.5.2009, 22:11) |
orechy a karamel to je najúžasnejšia kombinácia koláčik vyzerá božsky len sa doň zahryznúť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.5.2009, 22:35) |
Ďakujem Ilonka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (11.5.2009, 11:43) |
..aky rozmer ma plech, v ktorom ste to piekli.? dakujem..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (11.5.2009, 22:57) |
Silvi, plech má spodok 37x27 a pri hornom okraji 39x29. Neodporúčam na menší plech, ja som ho mala zarovnaný po samý okraj Nie je za čo, ja ďakujem, spomeniem to aj v recepte  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (12.5.2009, 23:02) |
ahoj Adka, dakujem velmi pekne.. zajtra sa chystam na tento uuuzasny zakusok..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (12.5.2009, 23:04) |
Ahoj Silvinka, rado sa stalo Budem držať palce, nech sa vydarí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (10.5.2009, 19:34) |
to je nááádhera! zákusky sú prekráááásne! určite sú FANTASTICKE tak toto budem piecť!!!!!! Aďka, vdaka dopredu za recept!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (10.5.2009, 23:35) |
Miinka, ďakujem krásne Vyskúšaj, budem sa len tešiť, keď vám bude chutiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (25.5.2009, 10:04) |
Ahoj! včera som piekla. je FANTASTICKý!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (26.5.2009, 22:27) |
Ahoj Miinka Ďakujem krásne, som veľmi rada, že si sa ho rozhodla vyskúšať a hlavne, že vám koláčik chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (9.5.2009, 21:35) |
Adka, kolacik sa dostal na rad a odporuuucam (teda manzel) trochu som ho obmenila - je cokoladovy, tie Tvoje superske hoblinky som na to nedala, lebo som nenasla skrabkatko a nejak mi "nevysiel" kremik.. teda zdalo sa mi ho vela a nebol tak pekne stuhnuty ako ten Tvoj.. ale uspesne sa papa a dostala som pochvalu, tak sa musim pochvalit este raz dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (10.5.2009, 23:34) |
Žanetka, ďakujem krásne, som veľmi rada, že koláčik chutil Nevadí, hoblinky nemusia byť a krém - ak si ho robila z rastlinného tuku, napr. Hery, tak sa môže stať, že nebude taký tuhší, ja mám do zákuskov radšej klasické maslo, ale najviac používam maslo Zlatá Haná z Lidl, je vynikajúce, nie je ho cítiť ako margarín, je trošku jemnejšie ako obyčajné maslo. Ďakujem ešte raz a veľmi sa teším  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (11.5.2009, 0:30) |
presne heru som pouzila. nabudce zbehnem do Lidlu na to "Tvoje" masielko a dam vediet ci bolo tuhsie. Ale aj tak je to skvelyy kolacik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (8.5.2009, 12:46) |
Adi, dnes vypekam asi podla Teba rano chlebicek, vecer sa chystam piect a vybrala som si tento skvele vyzerajuuuci kolacik. Ak sa vydari, poslem foto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (6.5.2009, 11:10) |
Adka, super ,mnam ako by som si dala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (6.5.2009, 11:52) |
Marika, ďakujem Veľmi rada by som Ti poslala, ale raz-dva bolo po ňom Nie je veľmi sladký, tak sme sa nenechali vynukovať Keď budeš mať chuť, vyskúšaj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 33 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |