Jana A. (janeinka1) ID 54349 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
Netradičná svadobná torta so skvelým krémom :)
[ recept č. 13650 zo dňa 1.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Pôvodne som mala úplne inú predstavu, ale ako to u mňa býva, vždy je všetko nakoniec inak a tak z pôvodneho vzniklo toto :) Ale som rada, že som to zachránila, prvý pokus bol katastrofa :D Do pozornosti však dávam krémy, ktoré som použila, lebo torta chutila vynikajúco a tak sa chcem podeliť :)
POSTUP PRÍPRAVY
Piškótový korpus, ktorý je jednoduchý, nadýchaný a vhodný aj do ráfikov: - 5 vajec - 150 g práškového cukru - 100 g polohrubej múky - 3 lyžice vlažnej vody - 3 lyžice oleja - 1/2 balíčka prášku do pečiva -
Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, postupne pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto upečieme vo vymastenej tortovej forme, pečieme na 150 C asi 35-40 min., treba sledovať.
Na 1. krém: - 4 žĺtky - 8 dl mlieka - 2 vrecúška vanilkového pudingu - 300 g cukru - 3 vanilínové cukry - 1 fľašťička mandľovej arómy - 100 g rozpustenej čokolády na varenie - 500 g masla/margarínu - 40 g kakaa - 150 g ríbezľového džemu - 200 g nahrubo posekaných madlí (nemusí byť)- KRÉMU JE NAOZAJ VEĽA, dala som ho veľmi veľa a ešte mi ostalo, čiže myslím, že v kľude stačí aj POLOVIČNÁ dávka.
Uvaríme vo vodnom kúpeli zo žĺtkov, pudingu, mlieka, cukru a vanilkového cukru hustý krém. Rozdelíme ho na 1/3 a 2/3. Do menšej dávky ešte za tepla zamiešame mandľovú arómu, do druhej rozpustenú vlažnú čokoládu. Obidve dávky necháme vychladnúť. Mäkké maslo vymiešame do peny, 200 g dôkladne zmiešame s bielym krémom, do 300 g najprv prisypeme kakao a potom ho zmiešame s čoko krémom. Potom už len zohrejeme lekvár, potrieme prvý plát, natrieme bielym krémom a posypeme praženými mandľami (nemusí byť), dáme ďalší plát, potrieme ho tiež džemom, natrieme čoko krém, môžeme opäť prisypať mandle a dáme posledný plát a potrieme celú tortu zvyšným krémom. Krém je vhodný pod marcipán, pretože dobre zatuhne :) A je naozaj chutný, trošku finančne náročnejší, ale na výnimočné udalosti priam luxusný!
Na 2. krém: viď recept na moju jahodovú tortu, robila som ju už x krát a vždy mala veľký úspech, je nenáročná, ľahúčka a neuveriteľne chutná! Tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7354&user=54349
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Ešte pohľad z vrchu :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (19.7.2009, 11:50) |
Veľmi pekne ďakujem, potrebovala som nejaké receptoše na krémy do zákuskov. Lebo ja nie som nijaká extra cukrárka skôr nemehlo. No občas sa niečo zadarí, tak dúfam, že podľa vášho receptu to zvládnem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (25.7.2009, 20:20) |
Tak snáď sa podarí, potom dajte vedieť, že či chutil. Ale tento krém sa mi robil naozaj dobre, bez problémov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maja c. (macis) ID 63536 (13.6.2009, 11:34) |
Prave som dorobila tento vas krem... Je naozaj perfektny je jemny, lahodny a chutovo vynikajuci budem ho casto pouzivat...dakujeeeem za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (21.6.2009, 11:55) |
Som rada, ja som s ním tiež bola spokojná a tak som sa chcela podeliť, som rada, že aj vám tak chutil!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maja c. (macis) ID 63536 (9.5.2009, 21:02) |
nie je vela ta cela flasticka aromy??  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (9.5.2009, 21:24) |
Ja som dala kľudne celú a nič sa nestalo...ale ak sa vám zdá, tak kľudne uberte Ako som vravela, krému je dosť, tak na normálnu tortu stačí aj polovičná dávka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Maja c. (macis) ID 63536 (9.5.2009, 21:37) |
dakujem budem chutnat a podla toho dam...taaakze spravim z celej davky, ked polovicu zjem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (10.5.2009, 10:23) |
Veď tak je najlepšie, ja som dala celú a chutilo nám Veď je to na vás, koľko krému potrebujete, len pre istotu, aby sa potom aj spotreboval všetok, každého kúsku by bola škoda Tak potom dajte vedieť, či chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |