Eva H. (Evitchka) ID 26145 |
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 31.10.2007 |
Naposledy: 5.8.2014 20:05 |
Aktualizácia: 24.1.2011 16:11 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 144 návštěvníkov)
*Svedska klasika - palacinka na plechu*
[ recept č. 13547 zo dňa 27.4.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2,5 dl hladkej muky (alebo 1 dl grahamovej + 1,5 dl hladkej) * pol lyzicky soli * 6 dl mlieka * 3 vajcia * maslo/margarin na vymazanie plechu
POSTUP PRÍPRAVY
Poznate palacinku na plechu? Ak nie, vyskusajte tradicnu pochutku malych aj velkych Svedov :)).. toto je zakladny variant, velmi oblubena je aj s prerastenou slaninkou alebo s jablkami...kukuk na postup:
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
1. ako prve vyhrejeme ruru na 225 stupnov..vo vyssej mise zmiesame muku so solou..
2. pridame polovicu mlieka (teda 3 dl)
3. vymiesame do hladka..pridame zvysne mlieko a opat dobre premiesame
4. po jednom pridame vajicka a zakazdym dobre vymiesame...s rucnym mixerom to ide jedna radost :)
5. jensku misu alebo hlbsi plech dokladne vymazeme maslom alebo margarinom..nezabudneme na bocne strany, palacinka sa pocas pecenia riadne nafukne, tak aby sa nam neprilepila tam, kam nechceme :)... jenska misa, ktoru vidite na obrazku ma rozmery 30x23cm a hotova palacinka je vysoka asi 1,5 az 2cm odhadujem..zvyknem pouzivat aj plech s rozmermi 42x28cm, vtedy je palacinka tensia takze do tohoto plechu robievam niekedy aj dvojitu davku..
6. hotove cesto vylejeme na vymazany plech..je to dost tekute, ale ziadny strach, take to ma byt - pred pecenim :)
7. pecieme v strednej casti rury pri 225 stupnoch 20 -25 minut, zalezi od velkosti plechu..nezlaknite sa ak sa vam palacinka nafukne - je to znak, ze to ide podla planu :)) po vybrati z rury po chvilke splasne..palacinka je hotova, ked ma velmi sytu hnedu farbu na povrchu..nechajte chvilku odpocivat, cesto este dojde a za horuca by sa ani nedala pekne nakrajat..z plechu by mala ist dole lahko a zo skla este lahsie..pre istotu ju mozete po upeceni jemne nadvihnut podberackou a potom este pockat kym trosku vychladne..az po cca 10 minutach krajajte a servirujte..konzistencia palacinky je asi ako velmi husty puding, nerozlieva sa..ak by sa vam nezdala, supnite ju este na par minut do teplej, vypnutej rury...
8. najcastejsie sa podava s jahodovym dzemom, u nas bol dnes malinovy..:) *dobru chut*
9. pridavam este obrazok "nafucanej" palacinky pre ilustraciu :)) tuto som robila so slaninkou..az takto vam vyskoci par minut pred dopecenim...zarucujem, ze cesto vam z formy nevybehne :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 79 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
| marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (3.7.2012, 20:33) |
zajtra idem urobit po 1 x palacinku, tak som zvedava ako sa spraska |
ODPOVEDAŤ |
vera t. (klinge) ID 229040 (26.6.2012, 18:15) |
Moc me recept nadchl,muzu to dat na klasicky plech? Dekuji za odpoved |
ODPOVEDAŤ |
| Eva H. (Evitchka) ID 26145 (30.6.2012, 21:34) |
Verka, jasne ze ano, bez problemu. len treba vymastit.. |
ODPOVEDAŤ |
| Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (26.6.2012, 16:14) |
Toto je najoblubenejsia pochutka nasej Sunny a kazdej detskej navstevy, co k nam pride. Tuto palacinku peciem skoro kazdy tyzden ...je jednoducha, velmi rychla priprava a chut je vyborna. Do cesta este pridavam vanilkovy cukor, trosku kristaloveho a tiez skoricu. |
ODPOVEDAŤ |
| Eva H. (Evitchka) ID 26145 (30.6.2012, 21:35) |
NOO, to je radost citat!! hlavne nech detickam chuti |
ODPOVEDAŤ |
| Ľubica Z. (VIKYNA) ID 3831, mimibazar.sk/vikyna (8.2.2012, 12:01) |
Už som robila a dnes zase je to super rýchla večera alebo ranajky ja zvyknem robiť k tomu jablčkovú prílohu, nakrajať na jemno,podusiť na masielku a posipať škoricou a medikom alebo javorovým sirupom..je to minutka |
ODPOVEDAŤ |
| Eva H. (Evitchka) ID 26145 (30.6.2012, 21:36) |
mnam, taku jablckovu prilohu, to by som si dala aj samotnu |
ODPOVEDAŤ |
| Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (7.10.2011, 13:16) |
Evka, vyskúšané-výborné http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=829225 chcela som ešte niečo mňam rýchlo po obedíku urobiť, spomenula som si na tento receptík som si ho bajočkom prispôsobila na veľký plech a pomaly už nič z neho niet ďaka za inšpiráciu, netreba pri panvici stáť |
ODPOVEDAŤ |
| Eva H. (Evitchka) ID 26145 (14.10.2011, 18:51) |
som rada Monika, ze prislo vhod dakujem za foto |
ODPOVEDAŤ |
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (30.7.2011, 21:10) |
jeeej, zajtrajšie raňajky budú u nás asi na sladko |
ODPOVEDAŤ |
| Eva H. (Evitchka) ID 26145 (14.10.2011, 18:51) |
|
ODPOVEDAŤ |
Terezia K. (bznka) ID 14645, mimibazar.sk/bznka (25.7.2011, 21:27) |
Dnes odskusane.....a suprove...podavali sme ju s horucimi malinami a jahodami....no proste mnamka.. |
ODPOVEDAŤ |
| Eva H. (Evitchka) ID 26145 (30.7.2011, 20:50) |
ooo Terka, to musela byt ale lahodna kombinacia s malinami a jahodami dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Kristina L. (tin007) ID 40034 (20.2.2011, 19:54) |
Ahoj Evka, vdaka za radu, nakoniec som palacinku urobila s nastruhanym udenym syrom - dala som tam asi 180 g (slanina zozelenela ) a je vyborna. Studena je ovela lepsia ako tepla. |
ODPOVEDAŤ |
| Eva H. (Evitchka) ID 26145 (21.2.2011, 7:26) |
skvele so syrom ju robit ma naozaj este nenapadlo, si kreativna |
ODPOVEDAŤ |
Kristina L. (tin007) ID 40034 (19.2.2011, 12:39) |
ahoj, ako robis tu verziu so slaninkou? moj manzel je masovy, takze musim urobit taku! |
ODPOVEDAŤ |
| Eva H. (Evitchka) ID 26145 (19.2.2011, 20:58) |
Ahoj Kristinka ) slaninku pokrajam na kococky, kludne aj vacsie kusky, osmazim a hned aj s pustenou stavickou prelozim do formy s palacinkovym cestom, snazim sa ju nejak rovnomernejsie rozdelit, aby nebola vsetka len na jednom mieste a dam upiect. je to vraj dobre, mojmu drahemu chuti taka najviac a este tej slaninke: tu dostat len taku slaninu v ktorej je dost vela masa, nikdy som tuto palacinku nerobila so slaninou slovenskou, takze neviem nejak poradit alebo zarucit, ako to vypali..ak vyskusas, budem sa tesit na tvoj komentarik |
ODPOVEDAŤ |
Lenka K. (leteku) ID 13845 (17.2.2011, 16:50) |
mňamka |
ODPOVEDAŤ |
| Eva H. (Evitchka) ID 26145 (17.2.2011, 19:24) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Ivona S. (Clairinka) ID 63368 (upravené 27.6.2010, 13:24) |
Evička, nechala som sa inšpirovať a spravila som tento super receptík . Je to fantastický tip na rýchly kvázi koláč (robila som tú klasickú, nie slanú verziu), taký šup-šup recept , čo mne veľmi vyhovuje Za pol hodinku aj s prípravou a ani kuchyňa nebola jak po výbuchu , takže zaraďujem medzi obľúbené . Ja som dala na palacinku polku veľkej zaváranej broskyne a preliala som ju vanilkovo-smotanovým krémom s troškou rumu a len tak sa po nej zaprášilo . Takto sa mi vydarila: http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=711450 a ešte lepšie chutila s čučoriedkovým lekvárom, ktorým som ju potrela: http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=711457 ďakujem za inšpiráciu! |
ODPOVEDAŤ |
| Eva H. (Evitchka) ID 26145 (27.6.2010, 13:34) |
to ja dakujem Ivonka za krasny komentarik no a tvoje fotky uzasne nadherne a inspirativne radost je na mojej strane, ze ste ochutnali a najma ze vam chutilo krasny den |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia B. (pantheraa) ID 141908 (18.3.2010, 13:18) |
super nápad!!!!!mne sa klasicke aj tak nedaria,musi ich robit lebo ja som uz nejednu palacinku aj s panvicou vyhodila alebo to islo |
ODPOVEDAŤ |
| Eva H. (Evitchka) ID 26145 (18.3.2010, 16:38) |
Lucka vyskusaj, isto sa ti podari, ja ju robim pomaly uz aj poslepiacky moj ju ma strasne rad ja mam radsej klasicke palacinky a odkedy som objavila receptik "genialne palacinky 3:2.1" ine uz ani nerobim, podaria sa vzdy a vsetky, receptik urcite stoji za vyskusanie : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5654 |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta B. (Iveta202) ID 31687 (17.3.2010, 22:06) |
u mna uz medzi oblubenymi dnes som robila aj so stipkou skorice a bolo to vynikajuce dakujem za skvely recept |
ODPOVEDAŤ |
| Eva H. (Evitchka) ID 26145 (18.3.2010, 13:08) |
niet zac Ivetka, ja sa tesim, ze vam tak chutilo |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (7.3.2010, 15:11) |
dnes sme mali túto palacinku rovno z dvojitej dávky, jednu na sladko a druhú so slaninou. veľmi nám chutila, ani som nestihla odfotiť, tak možno nabudúce, super recept, ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Eva H. (Evitchka) ID 26145 (7.3.2010, 17:09) |
dakujem Iren, "ani som nestihla odfotit" je naozaj naj naj komentarik aky moze recept dostat |
ODPOVEDAŤ |
Daniela J. (danielitta) ID 46554 (19.2.2010, 20:06) |
Evicka, myslim, ze o suprovosti tohto receptu najviac svedci skutocnost, ze drahy prave zjedol jednu celu davku na posedenie. Ja som na diete, takze som ochutnala iba malilinky kusok a radim medzi sikovne domace recepty. Nenarocne na pripravu, suroviny a vysledok vyborny. Potrela som ju dzemom, naukladala banany a poliala dresingom (biely jogurt, vanilkovy cukor a kavova esencia). Dakujem za dalsi skvely jednoduchy recept. http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=666109 |
ODPOVEDAŤ |
| Eva H. (Evitchka) ID 26145 (20.2.2010, 10:09) |
Danuska, dakujem za krasny komentarik a inspirativnu foto, taaak ma potesilo si sikulka |
ODPOVEDAŤ |
| | Daniela J. (danielitta) ID 46554 (22.2.2010, 16:36) |
Evicka, tak Tvoja palacinka sa rozbieha dalej a dalej do sveta Moja sestra mala do skoly robit prezentaciu ako projekt. Mali prezentovat nejaky jednoduchy a nezvycajny recept. Po tejto palacinke skocila ako rybka na navnadu. Ked ho dnes v skole prezentovala, tak vraj vsetkym spoluziakom tiekli slinky... Inak, projekt ma za jedna, takze tymto ja jednotku udelujem tebe. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (22.2.2010, 18:12) |
teda Danielka, som naozaj paf z tvojej uzasnej spravy pozdravujem sestricku, mam velku radost, ze takto siri tento jednoduchy a dobry svedsky receptik juuj tak si ma potesila!!! aj ked receptik nepatri mne, som strasne rada, ze tolkych ludi zaujal a mozno este aj zaujme, ste sikulky! dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Marta M. (marta1979) ID 104721 (17.2.2010, 19:32) |
Evička výborné,dnes som robila a chutilo aj návšteve,veľmi dobréa rýchle,dali sme si višnovým džemom a kyslou smotanou s vanilkou |
ODPOVEDAŤ |
| Eva H. (Evitchka) ID 26145 (17.2.2010, 19:57) |
Martuska to ma taaak tesiii si sikulka, aku skvelu kombinaciu si vymyslela!!! dakujem za komentarik |
ODPOVEDAŤ |
| Gabriela T. (nogate) ID 22107 (13.2.2010, 13:36) |
Evička,výbornéééé dnes sme si na obedík pochutnali http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=663244 |
ODPOVEDAŤ |
| Eva H. (Evitchka) ID 26145 (13.2.2010, 16:12) |
to mam veliku radost Gabi a dakujem za komentarik aj za foto, vydarila sa ti uplne na jednicku |
ODPOVEDAŤ |
| | | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (13.2.2010, 16:28) |
Je naozaj vynikajúca radím do mojich stálych receptíkov Ďakujem Musela som vyskúšať lebo môj drahý dlhšie žil vo Švédsku tak ked som mu hovorila o palacinke .... |
ODPOVEDAŤ |
| | | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (13.2.2010, 16:35) |
jej tak to ma k svedskej kuchyni urcite aspon aky taky vztah ze pozdravujeme |
ODPOVEDAŤ |
| Jana M. (januska131) ID 11223 (26.1.2010, 15:40) |
dnes idem vyskusat,dufam,ze sa podari |
ODPOVEDAŤ |
| Eva H. (Evitchka) ID 26145 (26.1.2010, 19:33) |
Jani, dufam vam bude chutit! |
ODPOVEDAŤ |
| | | Jana M. (januska131) ID 11223 (27.1.2010, 2:08) |
Evi dakujem za super recept robila som rovno dvojitu davku,lebo moj ocino aj priatel su palacinkovi maniaci,tak som mala podozrenie,ze ta jedna davka stacit nebude no a jasne,ze uz je to spapane usiel sa mi iba maly kusok,ale je to mnamka dakujem za rychly recept,urcite budeme robit castejsie |
ODPOVEDAŤ |
| | | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (27.1.2010, 16:32) |
ja dakujem za komentarik, tesim sa, ze vam chutilo Janka ako sikovna gazdinka si spravne odhladla, kolko toho bude treba aby vsetky bruska boli spokojne papa, Evi |
ODPOVEDAŤ |
| katka B. (bertica) ID 43850 (18.12.2009, 6:37) |
Výborné...dali sme si na palacinku javorový sirup,šľahačku a trocha posypali cukrom..dcére to moc chutilo dakujeme za recept |
ODPOVEDAŤ |
| Eva H. (Evitchka) ID 26145 (19.12.2009, 11:26) |
Katka, mam radost, ze vam chutilo! nemate za co dakovat, tesim sa, ze vam prisiel vhod a ze sa vydarilo! |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 79 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |