. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Jablkovo - orechová štrúdľa*♥* - RECEPT 13526

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


*♥*Jablkovo - orechová štrúdľa*♥*


[ recept č. 13526 zo dňa  ]


*♥*Jablkovo - orechová štrúdľa*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie lístkového cesta, 5 veľkých jabĺk, 2 čL mleteje škorice, 5 PL kryštáľ. cukru, 1/2 balíčka podrvených piškótov, 2 hrste hrubo pomletých orechov, olej alebo maslo, trocha múky, papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozkrojíme na dve časti hneď po vybratí z chladničky a na pomúčenej doske ho vyvaľkáme úplne natenko. Pokvapkáme ho roztopeným maslom, posypeme polovicou rozdrvených piškótov, naukladáme alebo skôr roztrúsime kôpky nastrúhaných jabĺk, z ktorých sme predtým vytlačili šťavu. Posypeme orechmi, poprášime lyžičkou škorice a ešte posypeme kryštáľovým cukrom ( množstvo podľa sladkosti jabĺk). Štrúdľu začneme rolovať zo vzdialenejšieho miesta smerom k sebe, pričom už na začiatku zahneme bočné strany cesta do vnútra, aby jablká nevypadli. Štrúdľu dorolujeme na okraj stola a necháme ju okväcnúť na plech s papierom na pečenie. (Plech nám niekto pridrží, alebo si musíme pomôcť podložením niečim...). S druhou polovicou cesta naložíme rovnako ako s prvou, na plechu obe štrúdle sformujeme a pomašlujeme olejom či maslom. Dáme piecť asi na 160° 25 minút, kým povrch získa zlatistú farbu. Štrúdle posypeme práškovým cukrom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pre mňa je najťažšie dať ich z dosky na plech. A potom ich treba ešte nejak sformovať, aby sa zmestili.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< *♥*Makovo-višňová štrúdľa*♥* | *♥*Jablkovo - orechová štrúdľa*♥* | *♥*Falošná husacia pečienka - Jemná pečená paštéta*♥* >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Nataša Búciová (nataly_1) ID 39877 (9.9.2010, 13:27)
pri tom líst. ceste by som sa zastavila, pretože rôzna značka - rôzna gramáž....tak ak môžeš napíš z akej značky robíš...dík
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.9.2010, 13:48)
ja kupujem buď v Lidli a to je tuším nejaký nemecký výrobok, váži 500 g alebo kupujem to kauflanďácke Lando a to má asi 400 g... ten rozdiel veľmi nezaváži. ale ak ti môžem poradiť, pozri u mňa v receptoch inú štrúdľu... v názve je čosi "so zápražkou" a skús urobiť... budeš mať oveľa viac štrúdieľ, oveľa lacnejšie a vy-ni-ka-jú-ce (L) (hello)

dopĺňam info... tu je tá zzápražková http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19885&user=32120
ODPOVEDAŤnahlásiť
Daniela O. (rrybka) ID 48117, mimibazar.sk/rrybka (25.11.2009, 19:36)
dakujeme za super recept (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Milica K. (margoa) ID 23592 (12.7.2009, 18:26)
este som sa chcela opytat, to vyjde tolko vela z jedneho listkoveho cesta???? ja to nikdy neviem tak vyvalkat..zeby zla znacka..?? kupujem bud coop alebo tesco..
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (13.7.2009, 11:12)
No z jedného lístkového cesta robievam 2 kusy štrúdly. Cesto rodeliť na 2 časti. Kým vaľkáte tú jednu, tú druhú si zatiaľ môžte nechať ešte v chladničke. Pri vaľkaní treba posypať dosku múkou a cesto tiež, aby sa nelepilo na valček. Čo sa týka značky, to neviem, som si to doteraz vôbec nevšimla. :-$ :-$ :-$
Len som chcela ešte, že to lístkové cesto je tukové, takže v teple rýchlo mäkne, a preto sa s ním netreba dlho párať. Rozválať natenko a posypať...zrolovať čím skôr. Držím palce, nech sa vám štrúdličky podaria, lebo sú senzačné
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Milica K. (margoa) ID 23592 (20.5.2009, 8:16)
tak tato vyzera priam bozsky, ako od mojej starkej, sa tu takto zranky oblizujem (C) :-) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.6.2009, 17:32)
:-) ďakujem, u nás fičí štrúdľa asi najviac . Inak tiež by som si teraz dala (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu