Eva H. (Evitchka) ID 26145 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
*Farebne zemiaky - chutna priloha*
[ recept č. 13519 zo dňa 26.4.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
zemiaky * sladke zemiaky * cervena a zlta paprika * mrkva * petrzlen * cervena cibula * olivovy olej * sol * bylinky
POSTUP PRÍPRAVY
Vyborna alternativa klasickych opekanych / americkych zemiakov. Zo zemiakov, korenovej zeleniny a papriky vycarite chutnu prilohu k masu ci k rybe. Postup je velmi jednoduchy:
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. veskeru zeleninu osupeme, umyjeme a posekame na kocky, kolieska, hranoly a ine geometricke tvary.. |
![]() |
2. vhodny plech/zapekaciu misu vymazeme olivovym olejom..nakrajanu zeleninku rovnomerne rozostelieme na plech..osolime, dostatocne pokvapkame olivovym olejom a obylinkujeme..zakryjeme alobalom a dame piect do rury vyhriatej na 220 stupnov, priblizne 30-35 minut..alobal odstranime a dopekame este 5-10 minut bez neho..*dobru chut* |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (11.5.2009, 14:00) |
Krásne farebné. Ja tu vždy s prázdnym žalúdkom.. Pojedla by som všetko.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (11.5.2009, 14:26) |
dakujem Zlatka oooj, a bez sa napapat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (27.4.2009, 9:10) |
Jeej,ake krasne farebne,Evik ja som este sladke zemiaky neskusala,no budem musiet ich niekde vypatrat,a vyskusat....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (27.4.2009, 10:05) |
Martinka dakujeeem.. ak objavis sladke zemiaky, urcite vyskusaj..no ja toto jidlo zvykem robit aj bez nich.. pekny den Matka, nech ti robotka ide od ruky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evekei) ID 31604 (26.4.2009, 20:53) |
mňam mňam Evi, poznáme túto mňamu veľmi dobre a tá zelená šparglička k tomu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (26.4.2009, 20:55) |
to som rada Evinka, ze schvalujes mame podobne chute  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (upravené 26.4.2009, 22:18) |
tu je nieco trosku o sladkych zemiakoch, aj som sa nieco nove dozvedela odporucam vyskusat: http://www.sme.sk/c/3053073/sladke-zemiaky-su-bohatym-zdrojom-vitaminov.html |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.4.2009, 20:55) |
dííík, batáty škoda, že tam nie je aj obrázok, neviem čo to máme, tak to budú batáty asi, ke´d to sú sladké zemiaky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.4.2009, 20:30) |
vyzerá to krásne Evi a ako chutia tie sladké zemiaky? to sú tie topinambury? neviem, či som to dobre napísala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (26.4.2009, 20:37) |
oj Lucka, dakujem no neviem ti povedat presny nazov, ja ich poznam len ako sladke zemiaky (vyguglim a dopisem) ..vsak ich je dostat aj u nas? a chutia sladko, medzi zemiakom a mrkvickou asi..same by som ich vsak nejedla, vyniknu prave spolu s obycajnymi zemiakmi alebo s inou zeleninkou..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.4.2009, 20:53) |
no mali by to byť tie isté, lebo tiež sú že vraj pod názvom sladké zemiaky....mama totiž dostala také naklíčené, že si ich zasadíme a už teraz pátram ako sa jedia a pripravujú...že vraj aj surové a chutia ako kaleráb ešte som ich nejedla, tak som aj zvedavá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (26.4.2009, 21:00) |
Lucka, ja si pamatam este zo ZS, z hodiny zemepisu, ked sme sa ucili, co sa kde pestuje, nasa ucitelka ich nazyvala "Bataty-sladke zemiaky", od zakladnej skoly som bola zvedava, ze ako chutia som teda zvedava, co na ne povies ty, ked ochutnas..surove mne velmi nechutia, ale mozno to zalezi aj od sorty a od toho, ci je zemiak mladsi alebo starsi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.4.2009, 20:43) |
evi, v anglicku zo sladkych zemiakov robili fajne pyre. tiez ako prilohu k pecenemu masu a pecenym zemiakom. ono sa to len uvarilo alebo udusilo a rozmixovalo. moze aj s trochou smotany. velmi dobre to bolo. skus,ked mate radi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (26.4.2009, 20:49) |
dobry napad Janicek, ja som sladke zemiaky jedla zatial len v takejto forme, nezvykneme ich mat casto.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.4.2009, 20:53) |
no doma som ich nejedla ani ja, len v UK,ale to pyre mi fakt chutilo aj ked som dlllllho nevedela,co to je  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.4.2009, 20:06) |
no evi,mne by to stacilo aj ako hlavne jedlo. ale tu maju zeny vacsinou masozravce preberavce doma,takze super priloha  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (26.4.2009, 20:14) |
no ved ale tvoj nie je priebercivy, tak vyskusaj my sme mali s rybou, chytili sme minuly vikend, mnaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.4.2009, 20:17) |
urcite niekedy vyskusame. ked sa budem nabuduce pytat,ze co varit, pripomen. lebo to sama vies jak tazko pamatat vsetky dobre recepty  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (26.4.2009, 20:26) |
viem velmi dobre o com hovoris...ja si v poslednej dobe pisem taky debilnicek, ze co sa chystam varit, inak by som ani nakupit nevedela..na buduci tyzden mam uz poznacenu tu dusenu mrkvu, no dalej neviem..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.4.2009, 20:31) |
ja som si tiez tak pisala kedysi,ale uz ani to ma vacsinou nenapadne,lebo potom tie "poznamky" furt stratim si budeme tak navzajom pripominat ja chcem buduci tyzden hrachovu polievku - mam brutalnu chut na nu a tiez tu zeleninovu co mam vo svojich receptoch. ale tak roboty bude po blud,takze seriozne varenie prichadza do uvahy az tak vo stvrtok vecer  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (26.4.2009, 20:39) |
juj janulik, polievocky, to je nase, v poslednej dobe varim casto...vacsinou nam staci aj samotna polievka, polievky su vdacne varenie, ze?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.4.2009, 20:42) |
to hej. ja som z domu zvyknuta na polievky, matko ani nie. a tiez ked robim polievku,tak je to ako hlavne jedlo,ked je taka sytejsia,alebo jeme na fazy. najprv polievka a o hodinku aj druhe  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (26.4.2009, 20:47) |
ako u nas..alebo: najprv polievka a o hodinku-dve, zase polievka a aku hrachovu budes robit? svedi robia vyybornu, tuto zimu som ju varila po prvykrat..zo sucheho hrachu, s prerastenou slaninkou a ked je polievocka uz v tanieri, pridaju si do nej lyzicu horcice, je to proste mnaaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.4.2009, 20:55) |
horcice? hmmm,to som este nepocula take. skusim. ja robim taku tu najobycajnejsiu, tiez so suchym hrachom,mrkvou, mozno aj kalerabom, uvidim,co budem mat doma so zaprazkou a cesnakom. a chcela som aj parok dat teraz. ked nanho nezabudnem aj do babovky vcera som si prichystala hrozienka a spomenula si na nich az ked bola v rure  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | | |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (26.4.2009, 21:02) |
ale babovka chutila aj tak, nie?? ozaj, zjedla sa cela? gulicky nebudes gulat?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.4.2009, 21:07) |
by si sa cudovala. este nieco ostalo (chalani sa nezdrzali dlho a po tolkom im moc nesmakovalo nic pevnejsej konzistencie ale matko sa na nu chysta na ranajky,tak uvidime. ale skusim aspon par kuskov schovat,gulicky milujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |