končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov) Nepečená jablková torta[ recept č. 1322 zo dňa 23.4.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg jabĺk * 2 jahodové pudingy + 100 ml vody * 2-3 vanilkové cukry * 2-3 PL kryštálového cukru * trocha citrónovej šťavy * piškóty * voda na podliatie jabĺk * šľahačka na ozdobu * VERCAJCH: buď tortová forma s odnímateľným okrajom alebo nádoba, ktorú vysteliete fóliou a vyklopíte tortu na podnos POSTUP PRÍPRAVY Torta je veľmi jednoduchá, plná strúhaných jabĺk, výborne chutí super vychladená so šľahačkou. Ideálna v lete, keď sa smažíte alebo grilujete vo vlastnej šťave a máte chuť na niečo dobré, šťavnaté, studené, sladké a osviežujúce. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Jablká postrúhajte na hrubom strúhadle, dajte do hrnca 2. ... podlejte troškou vody, 3. pridajte kryštálový cukor, 4. aj vanilkový cukor, 5. trocha citrónovej šťavy a nechajte dusiť. Takých 15 minút úplne stačí. 6. Zatiaľ vysteľte formu jemnou fóliou, do ktorej poputujú piškóty na striedačku s jablkovou kašou. Ak nemáte vhodnú formu na vyklopenie, tak použite tortovú formu s odnímateľným okrajom. 7. V miske dobre rozmiešajte 100 ml vody s dvoma jahodovými pudingami. 8. Pudingy vylejte do jabĺk a varte od bodu varu asi 5 minút. Masa by mala zosklovieť a dobre zhustnúť. 9. Na dno formy dajte jablkovú zmes, 10. dole bruškami poukladajte vrstvu piškót, 11. ... a postup opakujte, dokedy neminiete všetok jablkový puding a piškóty. 12. ... stále dookola..... Posledná vrstva by mali ostať piškóty. 13. Tortičku nechajte riadne vychladnúť, potom ju strčte najlepšie na celú noc do chladničky, na druhý deň vyklopte na tanier a ozdobte šľahačkou. 14. Brú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Jaroslav Pástor (červíček) ID 22573 (22.2.2008, 22:21) | |
vynikajúce, mňam | |
ODPOVEDAŤ |
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (upravené 6.10.2008, 23:25) | |
v nedeľu som túto dobrotku spravila a bola . | |
ODPOVEDAŤ |
Martina R. (ziza) ID 5739, mimibazar.sk/ziza (9.9.2007, 21:13) | |
Macka je super,mali sme cez vikend spravila som si aj foto | |
ODPOVEDAŤ |
Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (23.4.2007, 19:45) | |
Vyzerá to ako skutočne perfektný recept na leto. Nemôžu sa namiesto jahodových pudingov použiť čokoládové ? |
|
ODPOVEDAŤ |
Katarina K. (kkatka) ID 4863, mimibazar.sk/katika (24.4.2007, 9:45) | ||
Ahoj Alexandra, ja namiesto jahodových pudingov používam Zlatý klas , robím to do tortovej formy a na vrch ešte rozotriem čokoládovú polevu ... to je potom iná bašta! | ||
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (23.4.2007, 19:50) | ||
Ahoj Alexandra, neviem... vyskúšajte. Ale myslím si, že s čokoládovým pudingom by zmes nebola sklovitá. Ak by to nebol problém, tak dajte vedieť, ako to dopadlo, papa | ||
ODPOVEDAŤ |