Martina Z. (Maťa149) ID 90159 |
 |
Oblasť: Michalovce |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 1.4.2009 |
Naposledy: 7.12.2021 10:37 |
Aktualizácia: 9.10.2013 10:52 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Veľkonočný baranček
[ recept č. 13163 zo dňa 14.4.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
20 dkg palmarínu, 6 vajec, 20 dkg praš.cukru, 25dkg hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, 5dkg kokosu, šťava a kôra z 1/2 citróna, 5dkg hrozienok, želé cukríky a sekané alebo orechy.
POSTUP PRÍPRAVY
Viem že už je po velkej noci a už je tu na barančekov viac receptov, ale ešte pridám aj ten svoj. Žĺtky s cukrom a palmarínom dobre vymiešať ,pridať šťavu a kôru z citóna, primiešať dobre vyšľahaný tuhý sneh z bielkov, múku s práškom do pečiva, kokos, hrozienka, nadrobno narezané želé cukríky, orechy (cukríky a orechy dávam len tak od oka, ja som teraz cukríky ani nedávala). Premiešame a vlejeme do vymastenej a múkou posypanej formy na barančeka. Ja mám keramickú formu , kde treba vymastiť aj vrchný príklop na forme. Takto zakrytého barančeka pečieme pri teplote asi 180 stupňov cca 1 hodinu. Po upečení barančeka hneď ešte teplého vyklopím z formy. Posypujem ho práškovým cukrom, ale môže byť poliatý aj čokoládou. Záleži od vkusu. |
 | Alica P. (Alice) ID 21420, mimibazar.sk/alice (23.4.2011, 18:57) |
Ahoj maťka, koľko cesta asi leješ do tej keramickej formy ? Ja som robila dnes 2-krát barančeka a v oboch prípadoch mi po bokoch formy vytiekla piškóta a baranček sa nekonal, lebo nemal peknú hlavu (( prvýkrát skúšam barančekovu formu, ale som z toho dosť sklamaná Alica |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (20.4.2009, 0:11) |
jeeej, aj moj tatino robi presne takehoto isteho baranceka )  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |