Patrícia H. (patula) ID 4997 |
 |
mimibazar.sk/patula |
Oblasť: Revúca |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 18.7.2006 |
Naposledy: 9.11.2015 18:08 |
Aktualizácia: 19.7.2010 21:21 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Nas velkonocny barancek
[ recept č. 13029 zo dňa 10.4.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
forma na baranceka,
30 dg polohrubej muky,
30 dg krystalovy cukor,
1 dcl olej,
kypriaci prasok do peciva,
7 vajec
vanilkovy cukor, posekane mandle alebo orechy, hrozienka, citronova kora
POSTUP PRÍPRAVY
V mise vyslahame zltka s cukrom a vanilkovym cukrom, postupne pridavame olej. Odvazime si muku, premiesame s kypriacim praskom a pridame k vyslahanym zltkam. Vyslahame bielka a postupne pridavame k ostatnemu. Baranceka si vymastime, vysypeme, naplnime a dame piect do vyhriatej rury cca 220`C asi 45 minut.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
... este raz z predu, nam sa trosku odlomilo usko :-)
![]()
... z boku
![]()
... zo zadu
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.4.2009, 15:55) |
pocuj,patulo,aku formu si pouzila? dostala som od svokry takeho zajacika, neviem ci je to kameninove alebo ake, ale zatvara sa to a neviem ake cesto a kolko pouzit,aby to bolo pekne a nevypucilo ho. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Patrícia H. (patula) ID 4997, mimibazar.sk/patula (10.4.2009, 16:00) |
Nuz ja mam tiez formu od svokra, taku zatvaraciu, velmi taaazku. Nas barancek meria asi 27 x 22 cm. Mala som trochu viac cesta, tak sme doplnili aj tu druhu stranu formy, rychlo preklopili a supli do vyhriatej rury. Ja davam na spodok este suchy plech, ktory neskor vyberiem. Ked nieco vytecie, tak na plech a nesmrdi to v rure.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.4.2009, 16:20) |
vyskusam,ked stihnem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.4.2009, 15:52) |
aky kraaasny baranok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Patrícia H. (patula) ID 4997, mimibazar.sk/patula (10.4.2009, 15:54) |
Dakujeme, konecne sa nam podaril cely, az na to usko.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |