
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Jana G. (sokolka) ID 66132 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Peťkov báječný "biftek"[ recept č. 12978 zo dňa 8.4.2009 ] PRO INSPIRACI ![]() POTREBNÉ PRÍSADY bravčové mäso / najlepšie pliecko /, čierne korenie, soľ, červená paprika, cibuľa, olej, vajíčka, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Bravčové mäso - plátky z oboch strán naklepeme, osolíme a okoreníme č. korením a na oleji zprudka opečieme. Na miernom plameni necháme dusiť asi 5 minút pod pokrievkou,potom pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a znova dusíme 10 minút.Vajíčka rozmiešame,ja dávam na 4 ks mäsa 5 vajíčok, okoreníme vegetou a zalejeme mäsko. Posypeme červenou paprikou a necháme ešte dusiť takých 10-13 minút, kým vajíčka nestvrdnú a vznikne nám z toho taká omeleta. Jednotlivé kusy mäska od seba oddelíme,aby sme mali porcie a podávame najlepšie s hranolkami a zeleninou. Je to chutná a hlavne rýchla večera. |
![]() | Miriam B. (turandot) ID 24382, mimibazar.sk/turandot (9.4.2009, 8:32) |
biftek nebiftek vyzerá to skvelo a určite sa poteší aj môj manžel ked mu tuto dobrotku navarím. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (8.4.2009, 23:37) |
nechcem byt zla, ale toto maso na cigansku nazvat biftekom... | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Peter T. (petega) ID 91284 (9.4.2009, 10:59) |
uvedom sa čo pišeš.určite si ten biftek nikdy nejedla,ani ako original,kde sa použiva prava sviečkova-25 eur za kg,ani s ineho mäsa podstatne lacnejšieho. Pozeraš veľa filmov kde sa biftek prezentuje ako krvave a nedopečene mäso. Toto je anglicky biftek!a nejedla si ani cigansku pečienku lebo ta sa pripravuje celkom inač.Bol by som zvedavi a vlastne ani nie,keby si mala robiť biftek podľa originalu,trvalo by to o hodinu dlhšie a 5x drahšie.Kto chce môže variť podľa kucharskej knihy,ale tu su domace recepty.Urob si placky a maš pokoj.Dobru chuť. |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana G. (sokolka) ID 66132 (9.4.2009, 10:14) |
Ivka, samozrejme, že najlepšie je kvalitné mäso, ktoré je ale drahé, tak je tu aj táto náhradná varianta, ktorá možno viacerým vyhovuje. To už je na každom individuálne, aké si mäsko zvolí.Ja robím najčastejšie z tohto, tak som tak aj napísala. |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |