Andrea B. (andrea.b) ID 12839 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Nemecka muka
[ recept č. 12966 zo dňa 8.4.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Viem, ze to tu nepatri, ale nenasla by sa tu maminka z Nemecka, co by mi vedela pomoct s mukou v nemecku? Chcela by som piect kolaciky a tak, ale neviem, ktora muka je ktora.... dakujem
POSTUP PRÍPRAVY
Viem, ze to tu nepatri, ale nenasla.... |
 | Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (8.4.2009, 15:15) |
hrubu muku si vlacim zo slovenska  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (8.4.2009, 15:14) |
ja tiez byvam v Nemecku... s mukou je to tu zaujimave, ale neda sa nic pokazit. Instantmehl by som povedala, ze je nieco ako polohruba muka. Ostatne by mali byt nieco ako hladka muka. Ja vzdy kupujem v Globuse 5kg balenie Weizenmehl, a miesam ju s 1kg Volkornmehl (ale samozrejme, lebo sa mi to paci, ma taku orieskovu chut potom) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evekei) ID 31604 (8.4.2009, 9:41) |
Ahoj Aďka, ja používam na pečenie koláčikov, buchiet, palaciniek no proste všetkého sladkého jednotne múku značky: Rosenmehl, Type 405 Weizenmehl. Je super. Ešte sa mi nestalo, že by sa mi niečo z nej nepodarilo, čo sa o tých slovenských povedať nedá...Aj si ju vozím na SR. Občas použijem aj Rosenmehl Vollkorn - celozrnnú, ale to len vtedy keď potrebujem trošku zracionálniť napr. buchty alebo palacinky, tak ju zmiešam s tou bielou.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea B. (andrea.b) ID 12839 (8.4.2009, 12:29) |
Dakujem Evka. Aj nou zahustujes? A co tak napriklad davas na halusky do polievky? Mame doma aj typ 505, ale obe sa mi zdaju konzistenciou rovnake  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Eva K. (evekei) ID 31604 (8.4.2009, 15:48) |
Aďka ja vôbec nezahusťujem - ani polievky ani omáčky. Jedlo je omnoho ľahšie a zdravšie. Do polievok radšej dávam na zahustenie cestovinu alebo ovsenné vločky. To zahustenie ani netreba. Ale to je len môj názor... Na tie halušky môžeš pokojne použiť tú múku, čo som napísala, ale dá sa myslím aj tá 505.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |