. .. .. .. .. .. .
. .

Hroznový koláč (Jamie Oliver) - RECEPT 12733

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 28786 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)


Hroznový koláč (Jamie Oliver)


[ recept č. 12733 zo dňa  ]


Hroznový koláč (Jamie Oliver)


POTREBNÉ PRÍSADY

* 4 väčšie vajcia (izbová teplota) * 270 g kryštálového cukru * 180 g rozpusteného masla * 115 ml olivového oleja * 155 ml mlieka * zrniečka z 1 vanilkového lusku (nemusí byť) * 400 g hladkej múky * 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva * štipka soli * kôra z 2 citrónov (alebo kôra z 2 pomarančov) * 600 g čerstvého červeného / ružového hrozna (malé bobule bez jadierok)

POSTUP PRÍPRAVY

Je fakt fantastický........ treba hrozno s malými bobuľkami a bez jadierok a olivový olej. Recept od kamošky, ktorá ho na jeseň pečie dokola.... Aj do mrazničky zvykne pár kúskov odložiť "na horšie časy" :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Vanilkový lusk som nemala a tak som dala vanilkový cukor. Nakoniec som pridala aj pár bobuliek bieleho hrozna, lebo pri koštovke sme z červeného trochu viac zjedli :))) Kto veľmi nemá rád citrónovúj kôru, tak jej môže dať aj pomenej tj. z jedného citróna alebo pomaranča.
Rúru vyhrejeme na 175 C. Koláčovú formu vymažeme maslom a vysypeme múkou (alebo vyložíme papierom na pečenie). Dáme rozpustiť maslo a necháme ho trochu vychladnúť.
Rozmiešame vajíčka s cukrom (kryštál) na hustý krém, pridáme roztopené vychladnuté maslo, olej, mlieko a vanilku (nemusí byť). Dobre premiešame. Prisypeme múku, v ktorej bol rozmiešaný prášok do pečiva a soľ.
Pridáme nastrúhanú citrónovú a / alebo pomarančovú kôru. Všetko dôkladne premiešame. Cesto necháme 10 min odstáť, aby múka nasiakla tekutinou.
Do cesta vmiešame štvrtinu až tretinu hroznových bobúľ, cesto vylejeme do formy a pečieme cca 10 – 15 min.
Potom koláč z rúry vyberieme a navrch nahusto rozhádžeme zvyšné bobule hrozna. Mierne ich do cesta zatlačíme a na ďalších 30 – 40 min dáme piecť do rúry do „ružova“.
Upečený necháme vychladnúť, až potom krájame...
Môžeme posypať práškovým cukrom.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Karamelovy zakusok | Hroznový koláč (Jamie Oliver) | Čokoládové keksíky-bleskovka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 21-25)<< predošlé 1, 2
Katka P. (katkabbb) ID 2570, mimibazar.sk/katkabb (1.4.2009, 17:33)
(hello) zlatíčko, pozývam sa na návštevu (radost). Kedy opäť pečieš (zajic). JA som síce na slané, ale toto vyzerá supersky. Daj vedieť a dobehnem (witch) (kolo) (plavec). papa
ODPOVEDAŤ
Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (2.4.2009, 10:26)
szervusz (hello) vieš, že ty môžeš kedykoľvek (L) len daj dopredu vedieť aby som stihla pokúpiť všetky ingrediencie aj na rumovicu :-D ...vidíš, to sme už dávno nepraktizovali *-) a slubujem, že zrobím aj dáke slané pre teba... ako tyčinky DRU a tak (smich) (pusa)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (30.3.2009, 10:18)
Nedalo by sa vyskúšať aj iné ovocie??? napríklad čerstvé jahody alebo mandarinky z konzervy (Y) ;-) vyzerá (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (30.3.2009, 14:02)
Peťka určite sa dá pridať aj iné ovocie. Ja som zatiaľ skúšala len to hrozno ;-) a veľmi nám to s ním chutilo. Keď vyskúšam niečo iné, tak dám vedieť (hello)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (30.3.2009, 15:10)
napíšem, napíšem (hello) len ešte jedna otázočka, nechutil troška ako bublanina??? vyzerá tak na predposlednej fotke ;-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (30.3.2009, 15:23)
nie, práveže to cesto má úplne inú chuť a konzistenciu ako bublanina. Neviem či je to kombináciou olivového oleja a citrónovej kôry, ale nepodobá sa to na nič ;-) fakt, je to také origoš (H)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (30.3.2009, 15:25)
..no tak si ma úplne presvedčila (H) tento víkend idem na to a budem ťa informovať - dám si ho ku (C)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (30.3.2009, 7:42)
(Y) Paráda, tak tento recept si dávam do obľúbených a tento týždeň pečiem ^o)...dám vedieť, ako chutilo, ale predpokladám, že podľa našich mlsných jazýčkov bude mať určite veľký úspech (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (30.3.2009, 10:16)
držím palce Janka aby sa vydaril |:o) ...postup je veľmi jednoduchý a dúfam, že koláčik bude všetkým chutiť (L) :-)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (30.3.2009, 10:58)
:-$ Veď presne tieto recepty potrebujem - rýchle, dobré a efektné (Y) (Y)
ja ho tuším urobím už zajtra ^o)...sa mi slinky zbiehajúúúúúúúúú (zajic)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (30.3.2009, 14:08)
:-D chápem ;-) ...inak kľudne toho hrozna môžte prihodiť aj viac, je to potom ešte šťavnatejšie (zajic) (H)
ODPOVEDAŤ
Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (30.3.2009, 7:27)
Nádhera (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (29.3.2009, 22:13)
(clamp) (clamp) (clamp) Zuzanka, koláčik vyzerá skvelo (zajic) (zajic) (zajic) Krásna (P) a super postup (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (30.3.2009, 10:17)
ďakujem Aďka (hello)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 21-25)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu