Tatiana H. (tanickask) ID 5946 |
 |
mimibazar.sk/tanickask |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 31.8.2006 |
Naposledy: 11.4.2018 18:57 |
Aktualizácia: 21.3.2013 14:04 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Špaldový chlebík
[ recept č. 12446 zo dňa 22.3.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300ml teplej vody * 1PL olivového oleja * 1čl octu * 250g hladkej múky T650 * 200g špaldovej celozrnnej múky * 50g ovsených vločiek * 2čl soli * 1čl cukru * 1/2kocky droždia (21g) * 1-2 hrste zrna špaldy - uvarené
POSTUP PRÍPRAVY
Špaldové zrno si namočíme cez noc, alebo na niekoľko hodín a potom uvaríme do mäkka.
Do pekárne dáme všetky suroviny v poradí ako sú napísané a zrno pridáme po pípnutí alebo na konci miesenia pred kysnutím. Samozrejme môžeme zrno nahradiť aj obyčajnou pšenicou alebo inými semienkami alebo vynechať.
Ja som si na pekárni nastavila program cesto a nechala kysnúť cca 2 hodiny lebo som nebola doma a potom som nastavila rovno pečenie 60min. Pekáreň som neotvárala. Chlebík je výborný:) |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (22.3.2009, 13:43) |
Mám doma celý balík špaldovej múky, tak určite vyskúšam a dám vedieť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |