končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
RYŽA A CESTOVINY |
Mirka M. (Myrca) ID 22115 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Domáce cestoviny[ recept č. 12278 zo dňa 18.3.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hrubá múka * 1 vajíčko * soľ * 2 dcl vody POSTUP PRÍPRAVY ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI múka so soľou, vajíčko rozhabarkované s vodou cesto vymiesime, a dáme na 10 minút do igelitového sáčka odležať, ja som si ho potom rozdelila na 2 časti, jednu som rozvaľkala (na fotke) druhá časť zatiaľ čakala v igelitovom sáčku cesto prerežeme na dlhé pásy, posypeme múkou a dáme po tri časti na seba z jednej časti cesta boli "štvorčeky", ktoré pomúčime múkou aby sa nezlepili a necháme vyschnúť, budú do polievky :)) vyvaľkaná druhá časť cesta z ktorej som rezala ciky-caky - z toho bude granadír pomúčime múkou, aby sa nezlepili a necháme vyschnúť OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Peter D. (diffie) ID 191801 (8.11.2011, 12:55) |
Vdaka za recept. Paci sa mi doma vyrabat cestoviny. Ja som to uz skusal tiez, ale so strojcekom a zo semolinovej muky. Takto to vyzeralo u mna http://www.kajman.net/recepty/cestovinove-recepty/80-domace-semolinove-cestoviny |
ODPOVEDAŤ |
Eva S. (skovka) ID 38880 (29.6.2010, 20:10) |
ufffff dnesnu veceru som veru aj 5x dopredu spalila.. kym som vyvalkala cesto nakrajala vsetko. a este aj nacistila asi 3000 malinkych zemiackov a uvarila ten granadir tak som pri sporaku dieru vystala. ale ten vyyyyyyysledok mnaaaaaaam hned som dala dva taniere juj.. genialne cestovinky, dufam ze sa mi ich este niekedy bude chcet robit |
ODPOVEDAŤ |
Daniela H. (Češka) ID 23282 (18.3.2009, 12:49) | |
a môžem sa spýtať? môžem to spraviť aj bez vajca? | |
ODPOVEDAŤ |
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (18.3.2009, 12:55) | ||
ale asi bude treba pridať viac vody | ||
ODPOVEDAŤ |
Daniela H. (Češka) ID 23282 (18.3.2009, 12:55) | |||
vlastne tam funguje len na zlepenie | |||
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.3.2009, 12:32) | |
Mirka,ako sa potom skladuju take cestoviny? A ako dlho? Porobila by som si do zasoby,ked budem mat cas. Domace su domace | |
ODPOVEDAŤ |
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (18.3.2009, 12:39) | ||
Treba ich nechať poriadne obschnúť, presitkovať od múky a dať napríklad do dózy alebo do sáčku od múky (cukru) a do príručnej skrine alebo do komory. | ||
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.3.2009, 12:40) | |||
parada. dam si dakedy brigadu. pirohy v mam v mrazaku, narobim aj fliackov na granadir a cik-caky na flaky s kapustou. | |||
ODPOVEDAŤ |
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (18.3.2009, 12:41) | ||||
paráda ja sa z dnešnej zásoby tiež teším, ale tie na granadír pôjdu už dnes | ||||
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.3.2009, 12:43) | |||||
mali sme minuly tyzden. jaky fajny bol - manzel ma naucil taky ako sa robi u nich a teraz uz varim lepsi jak on ja by som si dala so sladkou kapustou fliacky. hmmmm, ked pojeme mexicku fazulisku,co som vcera vecer navarila,mozeme si dat. |
|||||
ODPOVEDAŤ |