
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Eva Z. (Evka-Eviku) ID 76603 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Jablkový koláč[ recept č. 12167 zo dňa 14.3.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 150 gr hladkej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 40 gr práškového cukru, štipka soli, 1 ČL vanilkového cukru, 75 gr tvarohu, 2 PL mlieka, 3 PL oleja PLNKA: 1 kg jabĺk, 2 PL citrónovej šťavy, 100 gr kryštálového cukru, 3 vajcia, 125 ml šlahačkovej smotany, 1 PL práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Múku, prášok do pečiva, soľ a cukor zmiešame, v strede vyhĺbime jamku. Do nej dáme tvaroh, olej, mlieko, vanilkový cukor a všetko spolu spracujeme na cesto. Cesto rozvalkáme na pomúčenéj doske na kruh a prenesieme do formy. Rúru vyhrejeme na 180 C. Jablká očistíme, prekrojíme na štvrtky, zbavíme jadrovníka, na oblej strane po dĺžke jemne niekoľkokrát nakrojíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pripravené jablká poukladáme oblou stranou nahor na cesto. Vajcia, cukor a smotanu dáme do misy a vymiešame. Vajcovú zmes nalejeme na cesto s jablkami, formou jemne pohýbeme, aby sa zmes rovnomerne rozložila. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút. Hotový koláč po upečení posypeme práškovým cukrom. |