Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
| Emilia D. (filmuska) ID 25200 (12.7.2010, 10:59) |
raz sa snad aj mne podari takyto krasne mramorovany potah |
ODPOVEDAŤ |
| Martina J. (macka449) ID 39933 (12.3.2010, 18:32) |
Dobrý deň, tak dnes som robia tortičku pre synčeka, dala som mramorový korpus, parížsky krém dovnútra a na vrch torty a boky som dala pudingovo maslovú plnku. Na to som potiahla marcipán a teraz asi po hodinke v chladničke som si všimla, že marcipán sa mi topí. viete mi prosím poradiť prečo????? na bočných stranách sú také vzduchové bublinky a neviem či je to od krému, alebo mám tenký marcipán..... prosím odpíšte |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (12.3.2010, 21:15) |
Martinka neviem aký pomer ste mali pri maslovopudingovej,ale ja robím 3 diely masla a jeden diel pudingu....natriem v jemnej vrstve dám zatuhnúť aj na pár hodín do chladničky a potom poťahujem. Marcipán nesmie byť vyvaľkaný na tenko,leo vtedy sa trhá, robia sa bubliny,alebo sa môže aj začať rozpúšťať. Vzduchovým budblinám ba bokoch sa dá predýsť takto...marcipán mť vyvyľkaný na hrúbku okolo 0,4-0,5 cm...a to o dosť väčší ako je torta...položiť na povrch a začať vyhládzať najprv vrch,poriadne uhladiť nalepšie žehličkou na marcipán a potom prechádzať na boky a stále hranou ruky smerom od vrchu prihládzať a vtláčať celý vzduch čo bol pod poťahom. Marcipán sa môže topiť aj vtedy ak máte v chladničke ventilátor. Gabika |
ODPOVEDAŤ |
| | | Martina J. (macka449) ID 39933 (15.3.2010, 17:58) |
Jaj, Gabika, tortu som zvládla na druhý pokus. Ja som spravila pudingovo masovú plnku, ale dala som málo masla (cca 3 diely pudingu a 1 diel masla) a aj marcipán som mala dosť natenko vyvaľkaný. Začalo sa mi to topiť, tak som to z tej torty stiahla, pudingovo maslovú plnku som zlúpla, lebo tá už bola pekne stuhnutá a keďže to bolo viac pudingu ako masla tak sa dala dať pekne z celej torty dolu. Zostala mi holá torta, ktorú som natrela jemnou vrstvou masla vymiešaného s práš.cukrom a na to som dala marcipán. Potom som hotovú tortu zabalila do igelitu aby nenaťahala vlhkosť z chladničky a bolo dobre. Takže som si ozdobovanie torty užila na dvakrát. Chuťovo bola výborná a na pohľad bola tiež pekná. Navrchu bol natiahnutý modrý marcipán a na ňom boli farebné marcipánové hviezdičky. Ďakujem za rady. Ste zlatá....... |
ODPOVEDAŤ |
| Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (4.3.2010, 14:57) |
Gabika, postup je bezchybný torta je . Bohužiaľ mne na tieto veci chýba talent |
ODPOVEDAŤ |
| Martina J. (macka449) ID 39933 (4.3.2010, 12:27) |
Dobrý deň, no teda tá torta je krásna a nemá chybu. Chcela by som sa opýtať čo dávate pod marcipán? Korpus treba natrieť džemom, alebo plnkou???? Do torty chcem robiť parížsky krém a bojím sa aby marcipán nezvlhol od tej plnky. Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (4.3.2010, 14:36) |
martinka povrch potieram maslovopudingovou plnkou...natriem a nechám poriadne atuhnúť v chladničke...až potom poťahujem gabika |
ODPOVEDAŤ |
| | | Martina J. (macka449) ID 39933 (9.3.2010, 12:09) |
ďakujem Gabika, chcem ju skúsiť robiť teraz cez víkend, ale bojím sa, že sa mi to nepodarí. Držte mi palce, ja sa ozvem ako to dopadlo. martina |
ODPOVEDAŤ |
Lucia L. (Luck55) ID 84740 (17.2.2010, 14:26) |
Ak môžem sa opýtať ako robite ten mramorovy korpus. Na okruhlu formu viem ale na obdlžnik - tak to neviem. Môžte mi poradiť? Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (18.2.2010, 9:54) |
Lucka presne tak ako pri okrúhlej...aj je torta príliš veľká robím na dvoch miestach kôpky. Gabika |
ODPOVEDAŤ |
| Emilia D. (filmuska) ID 25200 (12.12.2009, 1:31) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (10.3.2009, 10:26) |
ďakujem veľmi pekne |
ODPOVEDAŤ |
| Eva K. (evik29) ID 31725 (10.3.2009, 9:06) |
Krááásna torta ako vždy a veľká vďaka za postup... |
ODPOVEDAŤ |
| Kristína P. (agica8) ID 18475, mimibazar.sk/agica8 (9.3.2009, 22:59) |
nádherná, skvelý nápad, ste šikulka |
ODPOVEDAŤ |
| Ingrid Š. (inya1) ID 70625 (9.3.2009, 22:19) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Diana S. (Lilidia) ID 14652 (9.3.2009, 21:54) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Miriam B. (turandot) ID 24382, mimibazar.sk/turandot (9.3.2009, 21:34) |
gabika ahoj samozrejme ako vždy krááááááása a ďakujem, že si sa s nami podelila o ďalší skvelý trik z tvojho majstrovstva. |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (9.3.2009, 21:52) |
Miriamka ďakujem...rada sa podelím s tým čo viem...ak budeš potrebovať stačí povedať a u teba nie je problém prísť ti to názorne ukázať |
ODPOVEDAŤ |
Andrea C. (adjinka) ID 22068 (9.3.2009, 19:50) |
nadherneee, klobuk dole aj tie postavicky WAW, nenachadzam slov, uzasneee |
ODPOVEDAŤ |
| Janka T. (Kimi222) ID 80642, mimibazar.sk/kimi222 (9.3.2009, 17:17) |
Ďakujeme Gabi!Pred pár dňami som práve toto hľadala a nenašla super vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (9.3.2009, 21:50) |
jani tak som rada ak som pomohla...budem viac fotiť postupy,aj keď je to dosť náročné na čas |
ODPOVEDAŤ |
| marianna c. (marianka28) ID 76336 (9.3.2009, 15:26) |
skvele vypracovanie |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (9.3.2009, 21:49) |
Marianočka ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evekei) ID 31604 (9.3.2009, 14:53) |
Rozkošná tortička a to mramorovanie....no fantázia Gabika, mám na teba také technické otázočky - prosím ťa, čím farbíš ten WI? Gelovými farbami či práškovými? A aký krém sa najlepšie hodí pod ten WI, aby nenabral vlhkosť (tak ako marcipán)? Budem moc vďačná za každú radu, lebo sa chystám robiť tortu, mám nakúpený WI - bol drahý ako šľak tak to nechcem pokaziť... |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (9.3.2009, 21:49) |
Evi ďakujem...na farbenie používam iba gelovky...akurát ešte používam sypké perlete...krém sa nehodí šľahačkový,tvarohový, ovocie...skrátka to čo má veľa vody v sebe...použi buď nadstavený pudingovo maslový,alebo šľahaný vajíčkový s maslom....ak sa smmiem spýtať kde si icing kupovala...ak cez cukráske pomocky tu na slovensku tak to ti vážne verím,že bol drahý ako šľak |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva K. (evekei) ID 31604 (9.3.2009, 22:08) |
Gabika ďakujem moc za rady Kupovala som ho na Slovensku, ale nie cez web cukrárske pomôcky - lebo to by som musela kupit celý ten 7kg kýblisko (a čo by som s nim robila), ale cez p. Stana - mám aj kontakt ak budeš chcieť. Bola som veľmi spokojná s naozaj rýchlou a bezproblémovou dodávkou. V podstate to vychádza cenovo rovnako, rozdiel je v tom, že u neho si môžeš kúpiť povedzme len 1kg WI. Predáva aj K2 na kilá. Najprv som chcela WI kupovať v Nemecku, ale tam to poznajú pod iným názvom - nie WI (tých poťahovacích hmôť je tam veľa) a až neskôr som zistila ten ich názov. A medzitým som bola na Slovensku, tak som si to objednala u toho p. Stana. No, škoda, lebo verím tomu, že v Nemecku bude ten WI o dosť kvalitnejší a je aj o niečo lepšia cena... |
ODPOVEDAŤ |
| Eva N. (torticka) ID 66510 (9.3.2009, 14:36) |
Aderia je to veľmi chutnučká a časovo určite pravdivá torta.Myslím na tú postupnosť času. Krásne urobená mramorová hmota - vďaka za podrobnú ukážku a ešte krajší chlapec ,chlapci....no proste 1******* ako vždy.SUPER!!! Niet čo dodať. |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (9.3.2009, 21:46) |
Evička si strašne milá...zo srdca ti ďakujem za všetky tie pekné slovíčka |
ODPOVEDAŤ |
| Mirina D. (mimidi2) ID 79718 (9.3.2009, 13:25) |
Nádherná, Matúško sa aj podobá posielam |
ODPOVEDAŤ |
| katarina k. (kkaty) ID 83028 (9.3.2009, 12:08) |
vyzerá to naozaj super |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |