ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)
Jednoduchý ovocný koláč so želatínou
[ recept č. 11872 zo dňa 5.3.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček hrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 1 celé vajce
dalej: kompot ( napr. jahodový ), 2 balíčky želatíny
POSTUP PRÍPRAVY
Tento koláčik je veľmi rýchly, jednoduchý a vyzerá krajšie ako obyčajná bublanina.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Potrebné ingrediencie ( okrem kompotu, ten som zabudla odfotit )
Zmiešame polohrubú a hrubú múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva.
Pridáme olej, mlieko a vajce ( kľudne naraz ) a vymiešame cesto.
Cesto vylejeme na plech a rovnomerne rozotrieme. Dáme do vyhriatej rúry a pečeme pri 180-200 stupňoch asi 20 minút.
Upečenú piškotu necháme asi 15 minút vychladnúť.
Medzitým si jahody ( alebo iný kompot ) nakrájame na menšie kúsky.
Nakrájané jahody poukladáme na vychladnutú piškotu.
Vodu z kompotu scedíme, doplníme do pol litra a nalejeme do hrnca.
Do kompotovej šťavy s vodou pridáme želatínu a za stáleho miešania privedieme k varu.
Hotovú želatínu necháme asi minútu vychladnúť a potom ju nalejeme na piškotu s jahodami.
Necháme 15-20 minút stuhnúť a možme krájať.
Proste ľahký, chutný a lacný zákusok.
Dobrú chuť.
......a toto z neho ostalo....
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Petra J. (jesenska123) ID 83747 (6.5.2012, 20:26) |
aj mne sa zelatina vtiekla do cesta fnuk |
ODPOVEDAŤ |
Marcela S. (Marcela1992) ID 230914 (4.2.2012, 16:18) |
fantastický |
ODPOVEDAŤ |
Lenka P. (AZIZA) ID 205993 (27.6.2011, 19:48) |
do postupu si zabudla uviesť cukor...a ako som tak dala cesto piecť a začala som odkladať muky, olej, cukor....cukor?! A už sa piekol koláčik bez cukru. Dodatočne som pocukrila cesto počas pečenia |
ODPOVEDAŤ |
| zuzana J. (mydielko) ID 8608, mimibazar.sk/mydielko (26.2.2011, 13:46) |
na obrázku je krásny ale aj mne tá želatina pretiekla do koláča, neviem kde som urobila chybu???? išla som presne podľa receptu. |
ODPOVEDAŤ |
Miriama S. (MaruškaM) ID 187308 (13.2.2011, 20:03) |
Skusim urobit svojmu milačkovi na valentína...dik za skvely napad |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (3.2.2011, 19:09) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Viera T. (VERAshop) ID 64933, mimibazar.sk/plava1 (31.12.2009, 10:11) |
vyzerá chutne Určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| Viktoria M. (vikusaa) ID 54185 (5.11.2009, 16:41) |
Juhu! Paradny a stavnaty, krasne zelatinkovy patnastminutovy kolac! Uchvatne! |
ODPOVEDAŤ |
| Marianna P. (Fialinka) ID 48133 (2.4.2009, 7:36) |
Dobrý deň. Včera som robila a bol výborný a rýchly, len mi želatina pretiekla do cesta. Kde som urobila chybu. Myslíte, že by som mohla natrieť tenkou vrstvou lekváru a potom dať želatinu? |
ODPOVEDAŤ |
| | Zdenka R. (Zdenka67) ID 65214 (10.4.2009, 20:57) |
mno neskúšala som to slekvárom, ale myslím že by sa nič nestalo....práve naopak...možmo to bude ešte chutnejšie .....potom dajte vedieť.... |
ODPOVEDAŤ |
| | | Marianna P. (Fialinka) ID 48133 (28.4.2009, 7:13) |
Dobrý deň. Vyskúšala som s lekvárom a nepretiekla a chutila. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Marianna P. (Fialinka) ID 48133 (20.4.2009, 12:50) |
A neviete mi povedať prečo mi to mohlo vtiecť do koláča? Vám sa to nestáva? |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Zdenka R. (Zdenka67) ID 65214 (4.5.2009, 20:34) |
no mne to do koláča ešte nevtieklo....ale tak ked je to slekvarom dobre tak preco nie ?? |
ODPOVEDAŤ |
marcela v. (ovcisko) ID 81446 (19.3.2009, 23:22) |
|
ODPOVEDAŤ |
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (6.3.2009, 6:47) |
super to vyzera,taky kolačik pre nas mamičky co mame malo času |
ODPOVEDAŤ |
| | Zdenka R. (Zdenka67) ID 65214 (7.3.2009, 20:13) |
to je praaawe naylepsieee.......my vzdy hovorievame: najlepsi kolac je rychly kolaac.... |
ODPOVEDAŤ |