
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CUKROVINKY |
Zuzana Z. (zzuzana) ID 16174 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Čokoládové guľky[ recept č. 11862 zo dňa 5.3.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Pre 8 osôb: na tmavé guľky - 100ml smotany na šľahanie; 100 g tmavej čokoládovej polevy; 50 g čokolády na varenie na biele guľky - 100 ml smotany na šľahanie; 100 g bielej čokoládovej polevy; 40 g bielej čokolády; 2 ČL stužovača šľahačky; 30 g pomletých orechov; 30 - 50 g pomletých piškót na obaľovanie - postrúhanú čokoládu, kakao, podrvené pistácie POSTUP PRÍPRAVY 1. Tmavé guľky - čokoládovú polevu necháme nad parou rozpustiť. Prilejeme smotanu, pridáme nastrúhanú čokoládu na varenie a za stáleho miešania na miernom plameni prevaríme. Odstavíme, necháme vychladnúť a na 5 - 6 hodín odložíme do chladničky. Potom dotuha vyšľaháme. Mokrými rukami formujeme z masy menšie guľky. 2. Biele guľky - rozpustenú bielu čokoládu spolu so smotanou a s nastrúhanou bielou čokoládou prevaríme. Odstavíme a tiež odložíme na 5 - 6 hodín do chladničky. Potom pridáme stužovač šľahačky a vyšľaháme. Pridáme pomleté orechy s piškótami, vypracujeme tuhšie cesto, z ktorého tvarujeme guľky. 3. Guľky obaľujeme v postrúhanej čokoláde, preosiatom kakau alebo podrvených pistáciách. |