
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
CUKROVINKY |
Brigita Křivová (Nikolasko) ID 12037 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Orechová torta[ recept č. 11617 zo dňa 26.2.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 10 vajíčok, 10 polievkových lyžíc kryštálového cukru, 22 dkg mletých orechov, 3 dkg strúhanky, 1 čajovú lyžicu čiernej zrnkovej kávy, cca 1 pásik varovej čokolády POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridáme cukor, potom žĺtka. Chvíľu ešte spolu šľaháme. Postupne pridáme ostatné prísady a dáme piecť na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote cca 200-250 stupňov, podľa potreby. Po upečení tortu plníme kakaovým krémom. Krém: Potrebujeme: 3 celé vajíčka, 15 dkg práškového cukru, 2 polievkové lyžice kakaového prášku, 1 polievkovú lyžicu polohrubej múky. Troška vanilinového cukru. Toto všetko za stáleho miešania varíme na miernom ohni. (Pozor, aby sa nám vajíčka nezrazili.) Keď je masa hladká, dáme ju vychladiť. Potom túto masu vyšľaháme s 250 dkg masla. (Možeme použiť aj iný tuk, ale maslo je chutnejšie.) Nakoniec upečený plát rozdelíme na polovicu a plníme krémom. Môžeme použiť troška rumu. Prípadne na jeden z plátov dáme pikantný (ríbezľový džem), alebo do stredu vložíme pokrájané banány, alebo ananás. Tortu ozdobíme, a dáme mierne schladiť. |