
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Milka -. (mimianka) ID 84111 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ovocná tortička[ recept č. 11577 zo dňa 25.2.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Obyčajné linecké cesto: 240g hl.múky, 160g Hery, 80g prášk. cukru, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, štipka kypriaceho prášku. Plnka: (závisí najmä od veľkosti upečeného korpusu) tri štvrte litera mlieka, 2 vanilkové pudingy (alebo jeden puding a jeden Zlatý klas), poďla chuti cukor a polku Hery ( teda ten kus, čo nám ostal z cesta:), alebo ak to chcete mať pevnejšie, tak pokojne aj celú. Ozdobenie: kompótové ovocie, želatína, čokoláda, guličky, stuha. POSTUP PRÍPRAVY V jednoduchosti je to linecký korpus naplnený krémom z vanilkového pudingu, vyšľahaného s maslom. Na tom je položené kompótové ovocie - ananás, čerešne, kiwi (to je samozrejme čerstvé:). Boky sú potreté čokoládou a ozdobené stuhou (nejedlou ;). POSTUP: Korpus: Vymiesime si linecké cesto (ak máte naň svoj overený recept, pokojne ho použite). Necháme ho chvíľu odležať v chladničke. Potom si vymažeme formu, vyvaľkáme si cesto a vložíme ho do nej tak, aby nám siahalo až k okrajom (odporúčam vyložiť takto upravené cesto alobalom, do ktorého nasypeme fazuľu alebo niečo podobné - na zaťaženie, aby nám okraje nespadli dole). Upečieme - približne 160 stupňov 20 min. Plnka: Uvaríme si v mliečku pudingy s cukrom a necháme naozaj dôkladne vychladnúť (ak sa vám nechce stále miešať, aby vám na ňom neostala kôrka, stačí položiť na vrch potravin. fóliu, ktorá sa po vychladení jednoducho zlúpne:). Vyšľaháme si heru s cukrom - opäť poďľa chuti a postupne do tejto zmesi zamiešame vychladený puding. Celú zmes dáme opäť chladiť, pokiaľ nám nevychladne korpus. Ozdoba: Necháme odkvapkať ovocie. Na spodok korpusu poskladáme mandarínky, vyplníme ho celý plnkou a navrch poskladáme ostatné ovocie. Cukrárskym vreckom (alebo čímkoľvek, čo vlastníte:) urobte okolo ovocia také kvetinky, či ako sato volá... (viď. obr. :) Keď to máte celé orámované, dajte celú tortičku na chvíľku stuhnúť. Pripravte si želatínu a rozpustite čokoládku. Želatínu nalejte na ovocie (vďaka tomu rámu vám nevytečie, ani ak už tortu nemáte vo forme;) a boky potrite čokoládou. Nakoniec to môžte ozdobiť ešte aj stuhou :) Síce vyčerpávajúci postup, ale práca je to celkom jednoduchá a výsledný efekt je myslím si celkom dobrý:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.2.2009, 21:46) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Milka -. (mimianka) ID 84111 (25.2.2009, 22:35) |
![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.2.2009, 22:38) | |
![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Milka -. (mimianka) ID 84111 (25.2.2009, 23:16) | ||
mám práve čas, takže špeciálne pre vás - pre teba je tu aj postup ![]() ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.2.2009, 23:21) | |||
![]() ![]() |
|||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |