
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
jana j. (Janushinka) ID 30839 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Jablkový alebo tvarohový koláč[ recept č. 11534 zo dňa 24.2.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 300g polohrubej múky, 100g práškového cukru, 2 žĺtky, 200g masla, 1 prášok do pečiva, 2 veľké PL kakaa. JABLKOVÁ PLNKA: 1kg jabĺk, kryštálový cukor, vanilkový cukor, škoricový cukor podľa chuti. TVAROHOVÁ PLNKA: 1 kg tvarohu, vanilkový cukor, 3 žĺtka, práškový cukor, hrozienka podľa chuti. SNEH: 5 bielkov, 240g kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY Jednoduchý a pritom výborný koláčik. My sme robili tento krát jablkovú verziu, pretože máme kopu domácich jabĺk a nevieme čo s nimi. Zo surovín si vypracujeme cesto a dáme na chvíľu odležať do chladničky. Medzitým si pripravíme plnku a dochutíme podľa chuti. Ak robíte jablkovú, jablká postúhajte na strúhadle a poriadne vyžmýkajte prebytočnú šťavu, potom ochuťte. Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a prenesieme ho na naň. Hneď na neho dáme plnku a dáme do vyhriatej rúry na 180°piecť. Asi po 20min (to je len odhadový čas, všimnite si kedy začnú boky cesta tmavnúť) si pripravíme sneh. Bielka vyšľaháme s cukrom a natrieme tesne pred koncom pečenia na plnku. Sneh zapekáme maximálne už len 2 minútky, počas tohto zapekania zvýšte teplotu na maximum. Takto mne ostane sneh pekný vysoký a nespadne. No, dajte si pozor, sneh rýchlo hnedne. |