. .. .. .. .. .. .
. .

Babkine orechové rožky - RECEPT 11504

Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868
.
mimibazar.sk/hegniki
Oblasť: Nové Zámky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.5.2007
Naposledy: 27.5.2023 11:38
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 79
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 48
NÁVODY 0

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)


Babkine orechové rožky


[ recept č. 11504 zo dňa  ]


Babkine orechové rožky


POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 500 g hladkej múky, 1 margarín, 3 žĺtky, 200 g kyslej smotany, 1,5 dl mlieka, štipka soli******* 70 g masla na potretie cesta******plnka: 250 g mletých orechov, 250 g kryšt. cukru, 0,5 dl mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky máme svoju obľúbenú dobrôtku od babky. Táto je od tej mojej. Babka ju vždy robievala "odoka ",až kým som za ňou nebehala s kuchynskou váhou..... Keby rožky neboli také dobré aké naozaj sú, vydržali by v chlade aspoň 1 týždeň. Toto ale nehrozí. Moje deti ich milujú presne tak ako sme ich milovali aj my......

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Veľmi som si zjednodušila prácu: nasypala som všetko do pekárničky a zapla program, ktorý miesi aspoň 15 minút (pizza). Treba to nechať pracovať dovtedy, kým sa cesto neodlepuje od stien nádoby. Ručne by to trvalo aspoň 15 minút, po ktorých by nám viseli ruky o pol metra nižšie.
Na doske cesto ešte raz premiesime a ak treba, pridáme troška múky.
Rozdelíme ho na dve časti, potom rozvaľkáme a potrieme maslom.
A preložíme najprv boky, potom vrch a spodok. Urobíme tak aj s druhou polkou a necháme obe polky odpočívať asi 15-20 minút.
Cesto rozvaľkáme na 3-4 mm plát a krájačom na pizzu nakrájame na štvorčeky.
Orechy, cukor a troška mlieka rozmiešame až nám vznikne takáto akoby mrveničková masa.
A plníme ňou štvorčeky.
Pokúsime sa formovať rohlíky. Predhrejeme si rúru na 200 stupňov a potom ich pečieme asi 15-20 minút. Toto isté zopakujeme aj s druhou polovičkou cesta.
Ešte horúce ich obaľujeme vo vanilkovo-práškovom cukre. Vyšlo mi 64 kusov.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Vanilkové sušienky | Babkine orechové rožky | Grissini >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina L. (mata413) ID 168305, mimibazar.sk/mata413 (17.12.2013, 17:01)
dobry den, chcela by som sa opytat je toto pecivo trvanlivé, ak by som ho teraz upiekla na vianoce?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (18.12.2013, 16:11)
Ak bude patrične ukryté, vydrží ten týždeň (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lili L. (lilinkaS) ID 44649 (19.12.2012, 6:59)
Su dokolane (clamp), lahucke ako pierko...dnes idem robit tretiu davku. Dakujem dakujem (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena K. (Eňa79) ID 252068 (15.12.2012, 6:54)
Nie je to také niečo ako bratislavské rožteky?
ODPOVEDAŤnahlásiť
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (27.12.2011, 20:21)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (27.12.2011, 19:12)
vyzeraju skvele. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (14.8.2010, 23:34)
ojojoj, toto ma naoza laka ^o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.2.2009, 14:44)
Vyzerajú veľmi - veľmi lákavo, takéto receptíky mám rada, isto vyskúšam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.2.2009, 14:29)
ukladám a v budúcnosti určite spravím (Y)mňam (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
lubica s. (marnaty) ID 53484 (23.2.2009, 14:25)
Vyzeraju naozaj super. (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Linda T. (lea) ID 134, mimibazar.sk/lea (23.2.2009, 14:22)
Mňam aj moja babička ich robievala od oka a boli 100% urobili ste mi veľkú chuť asi ich idem spraviť. ;-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu