
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CUKROVINKY |
Judita F. (judit) ID 519 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Perfektné parížske rožky[ recept č. 11334 zo dňa 18.2.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Na rožteky: 5 bielkov, 37dkg práškového cukru, 25dkg mletých mandlí, 1 lyžica polohrubej múky štipka kypriaceho prášku Na krém: 1 hera, 1/2 masla, 15dkg práškového cukru, 1/2 litra mlieka, 2 zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, nutela Čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY 1. Nad parou vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh ( cca. 7-10min.), odstavíme. Zľahka primiešame mandle, múku a kypriaci prášok - vymiešame na tuhšiu hmotu (tak aby sa dala vrecúškom striekať na plech do potrebného tvaru, najlepšie na papier na pečenie). Rožteky sušíme ( pomaly pečieme) pri teplote 120 stupňov ( mali by zostať bledo krémovej farby a krehučké , ideálna je teplovzdušná rúra, dajú sa piecť na dvoch plechoch súčasne ). 2. Krém: uvaríme si hustý puding z 1/2 litra mlieka, 2 sáčkov zlatého klasu a jedného vanilkového cukru - necháme úplne vychladnúť za občasného premiešania. V druhej miske vymiešame 1 celú heru, 1/2 masla a 15dkg práškového cukru. Do toho potom pridáme vychladnutý puding, nutelu ( podľa chuti - ja dávam skoro 1/2 pohára) a príp. čokoládový likér. Už stačí len vymiešať, vrecúškom nastriekť na rožteky poliať čokoládou, dať zachladiť a DOBRÚ CHUŤ. |