Darina H. (guginko) ID 65763 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
Valentínske TIRAMISU srdce
[ recept č. 11206 zo dňa 14.2.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Dlhé piškóty (2 balenia), okrúhle piškóty, 1 smotana na šľahanie, 200g neochuteného nátierkového masla, mletá zrnková káva, 1-2 PL práškového cukru (podľa chuti), 2 vanilkové cukry, stužovač šľahačky, kakao, rumová esencia, čokoláda na varenie, biela čokoláda, Cera, ružová "ryža" na zdobenie. Ešte potrebujeme potravinovú fóliu a prázdny obal od bonboniéry „I Love Milka“. Uvedené množstvo je na malú srdcovú formu, rozmery v cm: 19x18x3,5
POSTUP PRÍPRAVY
Inšpiráciu na nepravé Tiramisu mám odtiaľto z MMB od Ireny K. (Iriska13) ID 14906, akurát som to prispôsobila na dnešný Valentínsky deň :-). Je rýchla, jednoduchá, nepečená a výnimočne dobrá (chutila aj manželovi, ktorý sladké moc nemusí...).
V mise vyšľaháme smotanu s maslom, vanilkovým cukrom, preosiatym práškovým cukrom a stužovačom na tuhú hmotu. Odložíme do chladničky. Čokoládu s Cerou (podľa potreby) rozpustíme a naplníme ňou formičky od prázdnej bonboniéry, takisto urobíme aj biele srdiečka a dáme stuhnúť. Uvaríme si poriadne silnú kávu, vychladnutú precedíme a pridáme do nej rumovú esenciu. Dno a okraje formy vyložíme tromi vrstvami potravinovej fólie tak, aby okraje pretŕčali. Dlhé piškóty prekrojíme na polovicu a vyložíme nimi boky, aj celé dno formy, poriadne polejeme kávou. Plnku si rozdelíme na tri časti. Na poliate piškóty navrstvíme prvú časť plnky, na ňu poukladáme v káve namočené okrúhle piškóty, potrieme plnkou a postup zopakujeme. Povrch torty za pomoci sitka husto posypeme kakaom tak, aby nebolo vidieť bielu plnku. Srdce ozdobíme ružovou ryžou a pripravenými srdiečkami. Dáme na noc stuhnúť do chladničky.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Pripravíme si všetko potrebné (zabudla som odfotiť kakao a ozdoby... :-) ) |
![]() |
Spolu vyšľaháme smotanu, maslo, cukor a stužovač a odložíme do chladničky. |
![]() |
Vopred si urobíme srdiečka z bielej a tmavej čokolády. |
![]() |
Formu obložíme fóliou a piškótami a poriadne polejeme kávou. |
![]() |
Navrstvíme plnku a okrúhle piškóty namočené v káve. |
![]() |
Povrch zarovnáme a husto posypeme kakaom. |
![]() |
Ozdobíme ružovou "ryžou" a srdiečkami z čokolády. |
![]() |
Dáme na noc prikryté stuhnúť do chladničky. |
![]() |
Hotová, ozdobená... |
![]() |
...a prekrojená - už polovica zjedená...:-)) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
daniela j. (danulka) ID 26134 (15.2.2009, 9:55) |
super.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |