. .. .. .. .. .. .
. .

Otazky a odpovede:) - RECEPT 11075

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 43902 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Otazky a odpovede:)


[ recept č. 11075 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Mozno to tu uz bolo aj niekolko krat ale neviem to veru najst a citanie studovanie kazdeho receptiku/ka by mi dalo zabrat hadam aj na mesiac:) Takze, som zaciatocnicka pekarnicka. Snazim sa okukavat vase perfektne recepty, napodobnovat a nervacit a zaroven tesit sa z tych mojich roztomilych nepodarkov:) Ale urcite sa mi zide este vela rad a preto sa pytam:

POSTUP PRÍPRAVY

1. ktora potahovacia hmota je podla vas najpraktickejsia?najlepsia?vasa najoblubenejsia?
- ja som skusala len z marshmalow potiahla som nou tri torty, na jednu som robila ozdobky neboli to take krasne vytvory ako vase, ale pacili sa:) ake su este ine? Ktore odporucate?
2. farbenie hmoty, na stranke pecenie hrou je tych farieb neurekom ale ktore su najpraktickejsie? zatial som vyuzivala len praskove z drogerky alebo tekute zakladne farby zltu, cervenu, modru a zelenu, no nikdy sa mi nepodarilo dosiahnut take syte a rozne farby ako su na vasich tortach, cim to farbite?
3. a tretia posledna otazka, na co ukladate torty? mate na kazdy druh iny stojan? alebo ako to riesite?
<< Špenátové lasagne | Otazky a odpovede:) | Biela pizza pre mamičky /inšpirovaná Erikou ID 25512/ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana K. (cistko) ID 43902 (12.2.2009, 10:42)
A co marcipan? Alebo ten potah zo suseneho mlieka? S tym nemate ziadna skusenost???? Ved receptov je tu kopu....

Mimochodom a este sa k niecomu priznam, mne ten potah z marshmalow nechuti |-)este v prvy den sa celkom da, ak je tenky - no ak je tenky tak ta torta nevyzera vabne - teda apson ta moja hahaha :-) ale na druhy den mam az zimomriakvy ked mi vojde do ust brrrrrrrrrrrrrr 8-|
A pritom ruzicky z klasickeho marcipanu na tortach z curkarne zboznujem-ked su cerstve :)
ODPOVEDAŤ
Miriam K. (Mikri) ID 50427, mimibazar.sk/mikri (12.2.2009, 9:01)
Gabika a keď chodíš do Českých Budejovíc neberieš objednávky na WI? Keď sa to oplatí tak by som si aj objednala... Ak nie tak sa budem musieť zariadiť nejako inak.
ODPOVEDAŤ
Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (11.2.2009, 19:31)
Ahoj Zuzi, ja som síce tiež len začiatočník v marcipánových tortičkách
(^) (^) ale dúfam, že ti trošku pomôžem. Poťahovaciu hmotu používam K2, na poťahovanie nie je zlá, ale modelovať sa z nej moc nedá. Pod rukami dosť mäkne (6) (6). Tiež som už rozmýšľala nad WI. Farby používam gelové Wilton, sú fakt super, aj keď trošku drahšie, ale stačí len veľmi máličko, aby si dosiahla pekný otieň. A pravda je aj tá, ako spomína Gabika, že hmota po nich nezredne. No a torty ukladam normal na tácku a na ozdobný papier, ale ten nápad s kartónom a baliacim papierom nie je zlý (Y) (Y). A tiež by som tam dala tú fóliu, je to hygienickejšie a pevnejšie a tiež sa fólia pekne zlepí a papier sa ti nezošmykne. Dúfam, že som ti trošku pomohla pri rozhodovaní :^) :^) Eja.
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (cistko) ID 43902 (12.2.2009, 10:41)
Eli a K2 je na tom ako financne???? V akych baleniach sa predava? Kde? Co vyjde? Ako sa uskladnuje? Ako sa s nou pracuje???
ODPOVEDAŤ
Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (12.2.2009, 10:54)
Ja si ju objednavam na peceniehrou.sk, vyjde nejakych 180SK, myslím... :^) :^), predáva sa po 1kg sáčkoch, uskladňuje sa podobne ako marcipán, alebo WI, teda poriadne zabaliť do sáčiku a dať na chladné miesto, špaiza, alebo pivnica. Na poťahovanie je veľmi dobrá, ľahko sa rozvaľká, netrhá sa, dobre sa farbí s gelovými farbami, ale ako som už písala, nemodeluje sa mi s ňou dobre. Práve mi priniesli sušené plnotučné mlieko, idem skúsiť marcipán na modelovanie z toho, mlieko mám aj v mojom albume za výhodnú cenu :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Miriam K. (Mikri) ID 50427, mimibazar.sk/mikri (11.2.2009, 16:41)
Gabika chcem sa spytat ti si kupujes WI v tych 7 kg baleniach alebo ich je možné zohnať aj v menších? A ak sú len v 7 kg bal. na koľko tôrt ich použiješ? A ešte jedna otázka keď to bal. otvoríš ako ho skladuješ a ako dlho vydrží po otvorení. Ja nerobím torty zase až tak často tak aby som vedela či sa mi to vyplatí.... A ešte, kde si kupuješ WI? Ďakujem.
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (11.2.2009, 18:32)
Miriamka WI dostať iba v takom balení...vystačí približne na 7 stredne veľkých tôrt...ale je to len tak orientačne...môže to byť viac aj menej...z kýblika si odoberiem koľko potrebujem , igelit pevne zavriem a uložím na chladnejšie miesto( komora,pivnica) otvorené vydrží pol až 3/4 roka...kupujem si ho v Českých Budejoviciach,lebo na Slovensku je drahší...o dosť
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (11.2.2009, 14:40)
Zuzka na Tvoju prvú otázku by asi každý odpovedal po svojom. Každá máme to svoje top. Pre mňa je najlepšou hmotou či už na poťahovanie,alebo modelovanie hotová hmota White icing.
2 otázka: pre mňa sú naj farby gelovky a práškové perlete od Wiltonu. Netreba ich rozpúšťať a ani nenariedia hmotu ako tekuté. Sú výdatné a krásne zafarbia.
3 otázka: ja ukladám torty na podložku ktorú si robím z kartónu.ten obalím baliacim papierom a zabalím do potravinárskej fólie. Tak mi odpadajú starosti pri vracaní tácok a podložiek. Ku každe torte si zvolím vhodnú farbu tak je to aj estetické,nielen praktické.
Tak a to by bolo asi všetko...určite Ti dievčatá poradia ako to robia ony a Tebe zostáva iba vybrať si. prajem veľa zdaru a úspechov pečení. Gabika (F)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (cistko) ID 43902 (11.2.2009, 15:07)
Jeeej dakujem za odpovede Gabika (Y)ak si najdes cas tak budem rada ked mi k nim napises aj dovod. Viem ze tie odpovede budu rozne ale prave tie dovody ma zaujimaju :-$
Co sa tyka tych podloziek tak som riesila aj svoju poslednu - len karton obaleny papierom no nevedela som ci sa to hodi.... :-pa preco a ako to davas aj do potravinarskej folie??? Ja som to nechala len na tom papieri ale bol to ten leskly - co sa dal pekne pretriet aby neostal spinavy :)
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (11.2.2009, 16:00)
Zuzi do potravinárskej preto,lebo ten papier neviem aký má povrch,či práve jedlý...a ešte preto, keby bola torta vlhšia,aby nerozmočila papier..
Dôvod preco používam WI je taký,že ho nemusím robiť, netvrdne ani neredne, je vždy po ruke, dá sa s ním poťahovať aj modelovať.
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (cistko) ID 43902 (12.2.2009, 10:36)
Gabika a co vyjde ta hmota?
Ako je to financne porovnatelne? K2 WI a marshmalov?????
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu