. .. .. .. .. .. .
. .

Koláč z ovsených vločiek - RECEPT 11071

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 40979 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Koláč z ovsených vločiek


[ recept č. 11071 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

300 g ovsených vločiek 2 vajíčka med sušené ovocie a oriešky podľa chute mletá škorica

POSTUP PRÍPRAVY

Sušené ovocie rôzneho druhu umyjeme v teplej vode a pokrájame na väčšie kúsky. Vhodné sú slivky, marhule, jablká, hrozienka, ďatle ... každému podľa chuti. Zatiaľ si namočíme vločky do vody na 10 min., tak aby boli zakryté. Potom časť vody zlejeme, časť tam môžeme nechať. Pridáme sušené ovocie, celé vajíčka, 2-3 lyžice medu rozpusteného v troške teplej vody, olúpané slnečnicové semienka, škoricu. Všetko to premiešame a vylejeme na plech, na papier na pečenie. Vrch posypeme podrvenými, alebo aj celými orechami. Pečieme na 180 C. Keď sa to upečie, má to peknú tmavo medovú farbu. Možné sú rôzne varianty, s použitím kokosu, alebo kakaa namiesto škorice a pod.
<< Poľské francúzske zemiaky :-) (od brata) | Koláč z ovsených vločiek | Kapustový šalát >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana R. (anumati) ID 64242 (2.2.2011, 22:06)
Gabika, aký vysoký asi má byť ten koláč keď sa vyleje? či myslíš, že je to jedno? Ja mám taký menší plech, tak či robiť z menšej dávky, alebo to tam šupnúť celé?
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.2.2009, 14:18)
Gabika, a nie je tan kolacik od medu tvrdy? Trosku mi to pripomina flapjacks,ktore su velmi oblubene v UK.
ODPOVEDAŤ
Gabriela B. (GabikaBa) ID 40979 (11.2.2009, 22:14)
ahoj Janka, vobec nie je tvrdy. Pridavam donho med namiesto cukru, ale ak sa prida viac datli, alebo ineho sladkeho suseneho ovocia, tak potom ani med netreba, lebo bude sladky aj tak. Je velmi chutny, u nas ho vsetci zboznuju.....
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu