. .. .. .. .. .. .
. .

Najlepsie slane pirohy s dedkovou plnkou - RECEPT 10982

Janik G. (janicekBJ) ID 61360
.
Oblasť: Bardejov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.10.2008
Naposledy: 2.10.2019 22:49
Aktualizácia: 21.2.2011 22:08
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 67
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 141
NÁVODY 6

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Najlepsie slane pirohy s dedkovou plnkou


[ recept č. 10982 zo dňa  ]


Najlepsie slane pirohy s dedkovou plnkou


POTREBNÉ PRÍSADY

Vacsinou sa mi uz nechce babrat s vajickovym cestom, takze robim cesto podla Lucky H. (gupky) z rohlikov http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6432 a na plnku podla mojho dedka potrebujeme uvarene pretlacene zemiaky a listky mäty (susene alebo cerstve)

POSTUP PRÍPRAVY

Takuto plnku do pirohov som nikde inde ako u mojho dedka nejedla...je fakt skvela. Vyskusajte, neolutujete :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Na plnku si uvarime a popucime zemiaky. Osolime a podla chuti pridavame rozdrvenu mätu (ked davame cerstvu,posekame nadrobno). Nechame vychladnut a plnime pirohy.
Uvarene pirohy polejeme roztopenym maslom a osolime. Tak to robieva dedko. My - fajnovky - si davame na vrch kyslu smotanu a rozskvarenu slaninku ;o) Ako priloha je super kysle mlieko.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Retro fazuľa s párkom (pre niekoho len trenčiansky párok s fazuľou ,-) | Najlepsie slane pirohy s dedkovou plnkou | Celozrnny zemiakovy chlebik >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.3.2010, 12:01)
Fakt mätu? Veď to má takú pepermintovú chuť, nie? Neviem si to predstaviť so zemiakmi. Keď budem zas niekedy robiť pirohy, musím skúsiť aspoň na malom množstve. *-) Tvoj dedko musel byť v kuchyni riadny experimentátor (Y) alebo bol kuchár? *-) a Janiček zdedil kuchárske gény? ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.3.2010, 12:32)
,-) skus, uvidis,ze je to min. zaujimave. my ako deti sme tie matove zemiaky vejedali len tak z hrnca,kym dedo "lipkal" pirohy ,-) fakt netusim,kde na to prisiel, je od Humenneho,tak mozno tam sa tak robievalo, neviem ,-)
a geny... tie mam po mamke, ona je taka nadsena kucharocka :-p dobra ucitelka, dobry vzor (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
melania l. (lararuby) ID 130989 (5.1.2010, 21:23)
A my do postrúhaných zemiakov dávame bryndzu alebo tavený syr,namiesto slaninky opražená cibuľa,prípadne maslo a pažítka.Samozrejme,kyslá smotana todokoná. (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (B)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.1.2010, 12:12)
(Y) aj takto mame velmi radi
ODPOVEDAŤnahlásiť
Barbora K. (Barborkax) ID 89715 (18.8.2009, 9:18)
Receptik vyzera uplne uzasne (Y), uz som sa nan aj chystala, ale nikde nemozem zohnat susenu matu :-S davate tam kupovanu alebo z vlastnych zasob?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.8.2009, 9:51)
barborka,ja mam vacsinou domacu susenu,ale da sa pouzit aj (kupovana) cerstva (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Barbora K. (Barborkax) ID 89715 (18.8.2009, 20:10)
Ja som zhanala susenu matu v obchode medzi koreninami :-) skusim pohladat este cerstvu v crepnicku :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.8.2009, 20:16)
(Y) tak ked vyskusas pirozky,daj vediet,ci chutili (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Barbora K. (Barborkax) ID 89715 (5.1.2010, 21:16)
Vyskusala som :-) len som zabudla napisat.. muz mi pomahal zhanat matu ale ked doslo na jedenie tak zbabelec sa ich ani nedotkol a ani neochutnal :-S, dal si len klasicke bryndzove... pre mna boli taketo pirozky celkom zaujimava zmena :-) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.1.2010, 12:13)
;-) muz bude asi klasik ;-) som rada,ze aspon tebe chutili, resp. zaujali (L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Baskax K. (Baskax) ID 129980 (5.1.2010, 21:12)
o
ODPOVEDAŤnahlásiť
Milka -. (mimianka) ID 84111 (26.2.2009, 0:23)
mnaaaam zbožnujem pirôžky (zajic) (zajic) ja mam najradšej leen s masielkom ( s ramou ;-) ) a sestra zase s kyslou smotanou :) a do plnky pridávame aj trochu tvarohu, ktorý sa krásne roztečie :-) a musím priznať, že s mätou som to ešte neskúšala - vyskúšam ;) a eeešte niečo ;-) - my robíme cesto aj z pohankovej múky (takzvanej tatarky), potom majú pirôžky po sebe také bodky a je to možno aj zdravšie :-p
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.2.2009, 6:28)
pohankovu muku som este neskusala... ale urcite skusim. dobra vec na tychto pirozkov z rohlikov je, ze sa daju spravit aj z grahamovych rohlikov (uz som dala aj sojove) a teda je tam aspon stipka niecoho zdravsieho ;-)
ja som tiez pirohovo-haluskova, proste rydzo slovenska deva,takze skusame vsetky mozne kombinacie,ale dedkova plnka s matou je u mna No1 (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (25.2.2009, 9:09)
Aj my robievame plnku do pirohov s matou ale zemiaky zmiesame aj s troškou bryndze...a potom ešte do misy na pirohy davame viac bryndze a škvarky...mnaaaaaaaaaaaam |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.2.2009, 11:07)
mmm,vyskusame aj tak (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana k. (janka425) ID 45490 (24.2.2009, 16:10)
ahoj aj ja to tak robim hlavne v lete ked je mata čerstva a niekedy pridam do horucich zemiekov aj tvaroch a je to tieš super u nas pre zmenu to tak robila naša babka ked sme chodili na prazdniny.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (24.2.2009, 17:19)
(Y) raz darmo - dedko s babkou vedia najlepsie ;-) u nas sa vacsinou ta mata dava susena,ale robila som aj s cerstvou, oboje su super :-p
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (7.2.2009, 23:19)
neviem si vôbec predstaviť ako by mohla chutiť takáto plnka, ale oslovila ma keď budem najbližšie robiť pirohy, časť vyskúšam s touto plnkou (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.2.2009, 10:13)
skus, verim,ze bude chutit (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu