. .. .. .. .. .. .
. .

BOSANSKE HURMAŠICE - RECEPT 10931

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 49716 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


BOSANSKE HURMAŠICE


[ recept č. 10931 zo dňa  ]


BOSANSKE HURMAŠICE


POTREBNÉ PRÍSADY

1vajce, 200ml sladkej smotany, 200g masla, 1pl cukru, 100ml oleja, 500gr muky hladkej, 1prašok do pečiva, Sirup(agda):1l vody, 700g cukru kryštal

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo cukor vymiešat do peny, pridat vajce smotanu, olej pekne vymiešat, pomaly pridat muku s praš.do peč.Vytvorit z cesta hurmašice a piect na namastenom pekači 190'C 12min do zlatova. Vrele poliat vrelym sirupom. Sirup:vo vode uvarit cukor, po prevreti varit 20.min

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pripravene cesto
z cesta odobrat gulku, ja som vkladala vlašsky orech kus orecha vytvarila taku hurmašice ukladame na plech pomasteny vedla seba 2cm jedna od druhej
sirup
hurmašice poprepichujeme vidličkou
upečene vrele polievame vrelym sirup toto množstvo ja na dva plechy a sirup rozdelime na pol na každy plech polka sirupu. Bude trošku akože bublat lebo to je horuca bacha na ruky a musia byt mokre vpiju to seba pomaličky a pekne zožltnu, dame ich potom do chladu a nebudu sa rozpadavat. A kamoška bosanka mi povedala,že sa to ma zalievat tak,že ak su hurmašice horuce sirup ma byt chladny alebo opačne,tak neviem. Ja som to robila obadvoje horuce,rozpadavali sa mi trocha ale na 2.den boli už pevnejšie. Tak neviem,skusim to takto a dam vediet ako je lepšie zalievat ok?
xxx
mnami


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Čokoladovo-jablkovy kolač | BOSANSKE HURMAŠICE | Mašinka Tomáš na dort z perníčků + obrázkový postup >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta B. (rabiva) ID 556, mimibazar.sk/rabiva (7.3.2009, 22:18)
(pusa) (pusa) (Y) (Y) (Y) (F) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (8.3.2009, 18:23)
;-) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (dance) (hello)
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (6.2.2009, 8:48)
*-) nie je to veľmi sladké *-)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (6.2.2009, 9:56)
slaaaaaaaadkeeeeeee ale fajnove (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana V. (Biši) ID 28240 (6.2.2009, 8:04)
Prosím vás, čo je ten sirup agda?????
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (6.2.2009, 8:19)
tak sa vla ten sirup,ktory vznikne z vody a cukru,tak ho volaju v Bone agda. (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu