končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
SLADKÉ JEDLÁ |
Darina Z. (dadikaz) ID 8808 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Osie hniezda[ recept č. 10890 zo dňa 4.2.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 400g hladkej múky, 1 ČL PDP, 1/2 ČL soli, 50g kryštálového cukru, 50g Palmarinu, 250ml mlieka, kvasnice 1/2 kocky, žĺtko na potretie. Plnka: orechy, vanilkový cukor, kryštálový cukor, 50g Palmarinu POSTUP PRÍPRAVY Je to jednoduchý recept a upečiete z neho 2 plechy cca 40 kúskov. Sú fantastické. Na začiatok si dáme spraviť kvások: trocha mlieka si dáme ohriať, aby bolo vlažné, pridáme 1čl cukru a kvasnice. Medzitým si pripravíme do misky ostatné suroviny. Pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto. Mlieko si pridávame postupe, aby sme nemali cesto ako blato. Necháme ho vykysnúť na teplom mieste. Ja to robím v miske kyske :-) je to raz-dva. Cesto vyklopíme na pomúčnenú dosku a rozdelíme ho na 2 časti. Cesto vyvaľkáme, posypeme škoricovým cukrom, vanilkou, cukrom, orechmi /môžeme pridať aj hrozienka/ a polejeme rozpusteným maslom. Cesto zvinieme na závin a pokrájame ho asi na 2 cm hrubé kolieska. Tieto uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý kúsok potrieme vyšľahaným žĺtkom. Pečieme v predohriatej trúbe do zlatista. Dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI suroviny na osie hniezda Na začiatok si dáme spraviť kvások: trocha mlieka si dáme ohriať, aby bolo vlažné, pridáme 1čl cukru a kvasnice. Medzitým si pripravíme do misky ostatné suroviny ... ... pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto. Mlieko si pridávame postupe, aby sme nemali cesto ako blato. Necháme ho vykysnúť na teplom mieste. Ja to robím v miske kyske :-) je to raz-dva. vykysnuté cesto Cesto vyklopíme na pomúčnenú dosku a rozdelíme ho na 2 časti. Cesto vyvaľkáme, posypeme škoricovým cukrom, vanilkou, cukrom, orechmi /môžeme pridať aj hrozienka/ a polejeme rozpusteným maslom. Cesto zvinieme na závin a pokrájame ho asi na 2 cm hrubé kolieska. Tieto uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý kúsok potrieme vyšľahaným žĺtkom. Pečieme v predohriatej trúbe do zlatista. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |