
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
MÚČNIKY, POHÁRE |
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jablkový závin s marcipánom[ recept č. 1083 zo dňa 3.3.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY 450 g lístkového cesta, 750 g kyslejších jabĺk, 1 vrecúško hrozienok namočených v rume, 200 g marcipánovej hmoty, múku na vysypanie dosky, 100 g posekaných lieskových orieškov, 2 vrecúška vanilkového cukru, 1 bielok, 1 žĺtok, práškový cukor, 1 lyžičku škorice. POSTUP PRÍPRAVY 1/5 lístkového cesta si odložíme na ozdobenie. Z väčšej časti cesta vyvaľkáme plát na hrúbku asi 3 mm. Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame na tenké plátky. Zmiešame ich s orieškami, hrozienkami, vanilkovým cukrom a škoricou. Jablkovú hmotu rovnomerne navrstvíme na plát cesta. Posypeme postrúhanou marcipánovou hmotou. Bočné okraje preložíme, aby sa nám jablká nevysypali a urobíme závin, ktorý preložíme na pekáč. Závin potrieme žĺtkom. Z časti lístkového cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 3 mm a ozdobným kolieskom z neho nakrájame pásiky široké asi 1,5 cm. Pásikmi vytvoríme na závine mriežku. Ozdobený závin potrieme bielkom. Závin pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 30 minút. Upečený závin posypeme práškovým cukrom. |
![]() | Vierka F. (Viky76) ID 72941 (7.3.2009, 10:15) |
Toto vyzerá zaujímavo. Ja robím aj 3 krát za týždeň štrúdlu, s jablkami.....ale marcipán som ešte neskúšala. Veľmi ma to zaujalo, vyskúšam to. Môže byť aj domáci marcipán? | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |