. .. .. .. .. .. .
. .

Jablkový koláč - RECEPT 1081

Jana Č. (janita) ID 7581
.
Oblasť: Krompachy
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.10.2006
Naposledy: 14.4.2017 11:26
Aktualizácia: 18.12.2008 19:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 28
RODINNÉ FOTOGRAFIE 18
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 19
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Jablkový koláč


[ recept č. 1081 zo dňa  ]


Jablkový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:
500g hladkej múky, 1 Hera, 200g pr. cukru, 1 celé vajce, 2 žľtky, trochu mletej škorice, 1 kypriaci prášok, citrónovú kôru, mlieko podľa potreby, strúhanku

Plnka:
1,5kg jabľk, cukor podľa chuti, trochu škorice

Na posýpku:
bielok, posekané orechy, kryštálový cukor


POSTUP PRÍPRAVY

Jablká si očistíme, postrúhame a ochutíme cukrom a škoricou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


suroviny


...zamiesime si hladké cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti. Vyvaľkáme prvú časť...


... dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, posypeme strúhankou...


... pridáme ochutené jablká, znova posypeme strúhankou...


... dáme druhú časť cesta, potrieme nevyšľahaným bielkom...


... posypeme posekanými orechami a kryštálovým cukrom, popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry teplovzd. 160°C ...


... upečieme do zlatohneda



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Ovocné cestoviny | Jablkový koláč | Cestoviny s kuracím mäskom, bazalkou a kari korením >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (7.5.2007, 12:27)
Potiera sa to vyslahanym bielkom?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarina K. (kkatka) ID 4863, mimibazar.sk/katika (3.3.2007, 19:05)
(Y) môžem len potvrdiť, že tento koláčik je skutočne výborný, robím ho často a ak nemám práve orechy, vrch potriem len žĺtkom a po upečení a vychladnutí posypem práškovým cukrom ... my to voláme jablkové pyté. Mňam. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu