. .. .. .. .. .. .
. .

Pat a Mat - synovi k meninám - RECEPT 10784

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 15730 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Pat a Mat - synovi k meninám


[ recept č. 10784 zo dňa  ]


Pat a Mat - synovi k meninám


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto č. 1: 4 vajíčka, 150 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml horúcej vody, 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva (nie celý). Cesto č. 2: 5 vajíčok, 5 lyžíc práškového cukru, 120 g polohrubej múky, 60 g mletých orechov, 5 lyžíc vody, ½ prášku do pečiva. Krém na naplnenie torty č. 1: 1 šľahačka (najlepšie 33 % inak nebude taká tuhá), 100 g čokolády na varenie, stužovač šľahačky, jahodový kompót, lekvár na potretie. Krém na naplnenie torty č. 2: 125 ml šľahačky, 125 g mäkkého roztierateľného tvarohu, 30 g práškového cukru, ½ stužovača do šľahačky, lekvár na potretie, mandarinkový kompót. Krém na potretie torty: 125 ml mlieka, 12 g Zlatého klasu, 2 lyžičky kakaa, 20 g cukru (uvaríme puding), do vychladnutého pudingu vmiešame 70 g masla Hmota z cukríkov na potiahnutie torty: 100 g cukríkov, lyžica citrónovej šťavy, ½ lyžičky citrónovej arómy, práškový cukor podľa potreby, maslo na vymastenie misky, zelené potravinové farbivo. Ozdoby: robené priebežne z hmoty z cukríkov

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto č. 1: Vyšľaháme bielka a pridáme polovicu cukru (100 g). V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom (100 g). Postupne pridávame olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh. Spodok formy (moja mala 21 cm) vymastiť a vysypať múkou. Boky formy potrieť studenou vodou (na mmb som vyčítala, že keď chcem mať korpus rovný nesmú sa vymastiť boky formy. Majú sa potrieť len studenou vodou. Aj tak som však musela vrch torty zrezať, aby bol rovný). Pečieme vo vyhriatej rúre pri asi 200 °C cca 30-40 minút. Toto cesto sa mi už po druhý krát nevydarilo, takže mi z tejto dávky vyšiel len spodok torty.

Cesto č. 1: Vyšľaháme bielka. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame múku, prášok do pečiva, vodu a orechy. Nakoniec vmiešame sneh. Formu som vymastila a vysypala múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri asi 180 °C cca 20-30 minút. Prerežeme na 2 časti.

Krém na naplnenie torty č. 1: Šľahačku nalejeme do hrnca a nalámeme do nej čokoládu. Za stáleho miešania necháme zovrieť. Necháme vychladnúť najlepšie v chladnička aspoň 1 hodinu. Potom pridáme stužovač a vyšľaháme. Korpus som potrela lekvárom, polovicou plnky, poukladala odkvapkané jahody a potom potrela druhou polovicou plnky.

Krém na naplnenie torty č.2: Šľahačku vyšľaháme so stužovačom, pridáme cukor, tvaroh a všetko premiešame. Korpus som potrela polovicou plnky, poukladala odkvapkané mandarinky a potrela druhou polovicou plnky.

Krém na potretie torty: Z mlieka, cukru, kakaa a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu primiešame maslo a potrieme tortu.

Tortu som poťahovala hmotou z cukríkov a preto som nemohla tortu potrieť jedným z predchádzajúcich krémov. Hmota z cukríkov by sa roztiekla. Podklad pod cukríkovú hmotu musí tvoriť nejaký maslový krém.

Potretú tortu dáme do chladničky dobre vychladiť.

Hmota z cukríkov: Misku si vymastíme maslom. Ja som mala cukríky ružové a keďže som chcela čisto bielu hmotu tak som ich umyla (tie čo som mala sa umyť dali). Do misky dáme cukríky a lyžicu citrónovej šťavy. Dáme do mikrovlnky na cca 40 sekúnd (treba to sledovať). Vyberieme, pridáme citrónovú arómu a cukor (cukru som spotrebovala cca 300 g – ale to je skutočne len odhad, nevážila som to). Miešame a pridávame cukor dovtedy kým nie je hmota ako tak pokope. Potom si ju vyklopíme na cukrom posypanú pracovnú dosku a rukami potretými olejom ešte miesime. Vyvaľkáme na potrebnú veľkosť, tentoraz som podsypávala cukrom.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Korpusy, plnky, odkvapkané ovocie a lekvár. Pripravené na naplnenie.
Prvá vrstva s jahodami.
Druhá vrstva s mandarinkami.
Potretá celá torta. A ide do chladničky.
A je hotovo.
Iný pohľad
Detail.
Detail.
Rozrezaná.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pre nasho tatinka | Pat a Mat - synovi k meninám | Sametova rolada >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Beáta K. (bejuska8226) ID 81923 (18.10.2011, 9:37)
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (mokaka) ID 72539 (19.1.2011, 14:14)
Evka tak som si vybrala na upečenie tvoju tortu ,ale s rozdielom ,že nepoužijem hmotu z cukríkov,ale K2. Chcem sa ťa opýtať,či mi nevieš poradiť,či môžem použiť aj plnku na potretie torty tu istú ako na výplň. Ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
zuzana G. (iza) ID 3105 (31.1.2009, 20:46)
je to super, šikovnica (Y) (Y) (Y) (Y) a mohla by som sa spýtať z akých cukríkov sa to robí? Díky *-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (31.1.2009, 20:57)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2274
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evita76) ID 15730 (31.1.2009, 20:52)
Ďakujem. :-) :-) :-) Ja som to zatiaľ stále robila z cukríkov, ktoré som kúpila v Lidli. Skúste kliknúť na tento odkaz http://img.mimibazar.sk/2/10/081215/18/l29474.jpg Pri prvej poťahovanej torte som ich aj odfotila. (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu