
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Miinka K. (miinka) ID 45774 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Superrýchla jablková s poťahom z cukríkov[ recept č. 10707 zo dňa 29.1.2009 ] PRO INSPIRACI ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Keďže spidermanovú tortu Adamko zobral do triedy, na oslavu doma som pripravila túto tortu. Zostal mi ešte poťah, tak som ho na druhý den premiesila a vzniklo toto :) POSTUP PRÍPRAVY Torta je zo strúhaných jablk, 0,5 litra vody, 2 Zlaté klasy, 2 PL cukru, škorica, prípadne kys. citronová/citr. šťavu. Postrúhané jablká rozvaríme asi s 1 dl vody, varíme asi 5-7 minút. Do masy pridáme podľa chuti cukor, škoricu a ak jablká nie sú dosť kyslé, tak aj kys. citronovú. Potom prilejeme zlaté klasy rozmiešané v 4 dl vody a miešame. Povaríme, kým masa nie je ako želatína. Do tortovej formy dáme alobal a vyložíme celé dno okrúhlymi piškotami. (Masu si rozdelíme na 3 časti) Na to dame jablkovú kašu, potom znovu piškoty a striedame, kým sa nám neminie kaša (4 vrstvy piškot). Na vrch dáme piškoty, rovnym spodkom navrch. dame stuhnut do chladničky na niekoľko hodín. Tortu som potom potrela krémom, vrch aj boky, ktorý mi zostal zo spidermanovej torty, a na to som natiahla poťah z cukríkov. Bol to môj asi tretí poťah, konečne som trošku pochopila - aký má vlastne byť. lebo do prvých som dala priveľa práškovéjo cukru, vznikla mi z toho taká "ťažkopádna" masa, ktorá sa pri vaľkaní trhala... potom som do roztopených cukríkov hned pridávala cukor len po troške, masa má byť taká nadýchaná, ľahká.... asi :) ale podarilo sa mi ju vyvaľkať :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | Katarína P. (kacenka83) ID 10186, mimibazar.sk/kacenka83 (6.8.2009, 22:01) |
Zdravím. Ako ste robili poťah??? Hladam niečo osvečené. Ďakujem pekne a ste umelec čo dokážete. ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Dana T. (slonicka) ID 15656, mimibazar.sk/slonicka (31.1.2009, 21:04) |
jeej, tuto tortu som uz dlho "nepiekla"....a potiahnut ju MMF by mi nenapadlo! Fantasticky napad ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | janka m. (janefilip) ID 17321, mimibazar.sk/janefilip (29.1.2009, 23:19) |
miinka ta modelovacia hmota je varena to tu si robila?ak ano tak ked das viac cukru tak preto sa mrvi???odpis prosíím ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (30.1.2009, 7:32) |
Ahoj Janka! na tejto torte je z penovych cukrikov. videla som Tvoje príspevky v diskusii priamo pri recepte na modelovaciu hmotu. Podľa mna je potrebné dať menej cukru, možno najprv len polovicu, priemiesiť dobre a potom pridávať už len toľko, koľko si cesto pýta. Ak ju už máš, a nechceš zahodiť, skús premiesiť rukami namáčanými v horúcej vode - viackrát. Mne sa najviac páči táto cukríková - ale názory sú rôzne, komu sa ako podarí. Zajtra idem piecť dalšiu tortu, tak už sa teším... ![]() a tú marcipánovú si skúšala? pá pá Milka |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Wiki K. (Wiki) ID 528 (29.1.2009, 14:23) |
Krásna ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |