. .. .. .. .. .. .
. .

Superrýchla jablková s poťahom z cukríkov - RECEPT 10707

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 45774 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Superrýchla jablková s poťahom z cukríkov


[ recept č. 10707 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Superrýchla jablková s poťahom z cukríkov


POTREBNÉ PRÍSADY

Keďže spidermanovú tortu Adamko zobral do triedy, na oslavu doma som pripravila túto tortu. Zostal mi ešte poťah, tak som ho na druhý den premiesila a vzniklo toto :)

POSTUP PRÍPRAVY

Torta je zo strúhaných jablk, 0,5 litra vody, 2 Zlaté klasy, 2 PL cukru, škorica, prípadne kys. citronová/citr. šťavu.
Postrúhané jablká rozvaríme asi s 1 dl vody, varíme asi 5-7 minút. Do masy pridáme podľa chuti cukor, škoricu a ak jablká nie sú dosť kyslé, tak aj kys. citronovú.
Potom prilejeme zlaté klasy rozmiešané v 4 dl vody a miešame. Povaríme, kým masa nie je ako želatína.
Do tortovej formy dáme alobal a vyložíme celé dno okrúhlymi piškotami.
(Masu si rozdelíme na 3 časti) Na to dame jablkovú kašu, potom znovu piškoty a striedame, kým sa nám neminie kaša (4 vrstvy piškot). Na vrch dáme piškoty, rovnym spodkom navrch. dame stuhnut do chladničky na niekoľko hodín.
Tortu som potom potrela krémom, vrch aj boky, ktorý mi zostal zo spidermanovej torty, a na to som natiahla poťah z cukríkov.
Bol to môj asi tretí poťah, konečne som trošku pochopila - aký má vlastne byť. lebo do prvých som dala priveľa práškovéjo cukru, vznikla mi z toho taká "ťažkopádna" masa, ktorá sa pri vaľkaní trhala... potom som do roztopených cukríkov hned pridávala cukor len po troške, masa má byť taká nadýchaná, ľahká.... asi :) ale podarilo sa mi ju vyvaľkať :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

a tu je rez...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Travian - online strategická hra | Superrýchla jablková s poťahom z cukríkov | Dunajské vlny >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína P. (kacenka83) ID 10186, mimibazar.sk/kacenka83 (6.8.2009, 22:01)
Zdravím. Ako ste robili poťah??? Hladam niečo osvečené. Ďakujem pekne a ste umelec čo dokážete. (Y) (^) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Dana T. (slonicka) ID 15656, mimibazar.sk/slonicka (31.1.2009, 21:04)
jeej, tuto tortu som uz dlho "nepiekla"....a potiahnut ju MMF by mi nenapadlo! Fantasticky napad (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
janka m. (janefilip) ID 17321, mimibazar.sk/janefilip (29.1.2009, 23:19)
miinka ta modelovacia hmota je varena to tu si robila?ak ano tak ked das viac cukru tak preto sa mrvi???odpis prosíím :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (30.1.2009, 7:32)
Ahoj Janka! na tejto torte je z penovych cukrikov. videla som Tvoje príspevky v diskusii priamo pri recepte na modelovaciu hmotu. Podľa mna je potrebné dať menej cukru, možno najprv len polovicu, priemiesiť dobre a potom pridávať už len toľko, koľko si cesto pýta. Ak ju už máš, a nechceš zahodiť, skús premiesiť rukami namáčanými v horúcej vode - viackrát.
Mne sa najviac páči táto cukríková - ale názory sú rôzne, komu sa ako podarí. Zajtra idem piecť dalšiu tortu, tak už sa teším... :-$ ...
a tú marcipánovú si skúšala?
pá pá
Milka
ODPOVEDAŤ
Wiki K. (Wiki) ID 528 (29.1.2009, 14:23)
Krásna (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu