končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
PIZZA |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)Moja tenučká pizza.[ recept č. 10622 zo dňa 25.1.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY na cesto: 400g hladkej múky, 200g celozrnnej múky (môže byť aj grahamová), 1 droždie, 2 čajové lyžičky cukru, 1 lyžička soli, 3 lyžice oleja, 3dcl vlažnej vody. ostatné suroviny: krájané paradajky z konzervy, korenie na pizzu, olivový olej, cesnak, šunčička - tá najlepšia, salámka, šampiňóny, olivy, kukurica, tvrdý syr, podľa chuti, čo kto má rád...ananás... POSTUP PRÍPRAVY Je tu už veľa receptov na pizzu, tak tento recept tu vkladám viac-menej pre seba, lebo stále musím rozmýšľať, ako som vlastne tú pizzu robila minule.... Ale napriek tomu --- inšpirujte sa :-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Múky vysypeme do misky, urobíme jamku, do ktorej rozmrvíme droždie. Prisypeme asi dve čajové lyžičky cukru, trochu vody a palčekom alebo lyžičkou zamiešame aj s trochou múky. Pridáme olej a soľ. Kým nám vykysne kvások, dáme na panvičku olej a pridáme nakrájané paradajky. Prelisujeme cesnak a pridáme korenie na pizzu. Bude nám to brblať len chvíľku, kým nezmäknú paradajky a všetky chute sa nespoja. Väčšie kúsky paradajok môžme rozpučiť lisom na zemiaky. Medzitým nám už kvások začína vyliezať zo svojej jamky. Pridáme zvyšnú vodu a vypracujeme cestíčko. Necháme ho vykysnúť v rúre zohriatej na 50°C. Ak máme teplý byt, môžme aj na radiátore...v lete nie je s kysnutím problém. Na plechy dáme papier na pečenie, pripravíme si misku s olejom, namočíme si ruky do oleja a v tenučkej vrstve ho rozotrieme po papieri. Vykysnuté cestíčko vykydneme na plech. Rozdelíme ho na tri časti. Olejovými rukami roztlačíme cestíčko na tri plechy. Paradajkový maglajz tiež rozdelíme na tri časti a švacneme ho na cesto. Doporučujem...z menšej výšky ako som ho tam švacla ja, lebo môže skončiť aj vedľa a vyzerá to dosť negustiózne :-) Maglajz rozotrieme po ceste. Nie rukami, ale lyžičkou. (nie aby vás napadlo vyliezť na cestu a rozotierať tam niečo) Rozsypeme nastrúhaný syr...nešetríme. Porozhadzujeme kukuričku...nešetríme. Poukladáme šunčičku...nešetríme. Mne vyšlo len na dva plechy, tretí bol salámkový. Na šunčičku šampiňóny a tavený syr. Môže byť aj Plesnivec...čo chladnička dá. Na salámovú vysypeme olivy...tam sa mi zas nezvýšili šampiňóny :-) Rúru predhrejeme na 300°C na programe PIZZA. Pečieme cca 8 minút, aby cesto nebolo suché ako podošva. Kým som stihla odfotiť prvý plech s pizzou, polovica už bola fuč. Takto vyzerá šunková... Po vybratí tretieho plechu z rúry som ich chcela odfotiť a otec už stál v pozore, či sa mu ešte ujde :-) Ušlo sa mu...zbytky sa dojedli na raňajky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Vierka F. (Viky76) ID 72941 (31.1.2009, 21:09) | |
Krásna a určite aj veľmi chutná. Takáto tenučká má byť pizza. Super. Už len ju urobiť. | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana J. (Ambra) ID 12842 (2.2.2009, 0:46) | ||
tak do toho | ||
ODPOVEDAŤ |