
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
PIZZA |
Ivana J. (Ambra) ID 12842 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Moja tenučká pizza.[ recept č. 10622 zo dňa 25.1.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY na cesto: 400g hladkej múky, 200g celozrnnej múky (môže byť aj grahamová), 1 droždie, 2 čajové lyžičky cukru, 1 lyžička soli, 3 lyžice oleja, 3dcl vlažnej vody. ostatné suroviny: krájané paradajky z konzervy, korenie na pizzu, olivový olej, cesnak, šunčička - tá najlepšia, salámka, šampiňóny, olivy, kukurica, tvrdý syr, podľa chuti, čo kto má rád...ananás... POSTUP PRÍPRAVY Je tu už veľa receptov na pizzu, tak tento recept tu vkladám viac-menej pre seba, lebo stále musím rozmýšľať, ako som vlastne tú pizzu robila minule.... Ale napriek tomu --- inšpirujte sa :-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Múky vysypeme do misky, urobíme jamku, do ktorej rozmrvíme droždie. ![]() Prisypeme asi dve čajové lyžičky cukru, trochu vody a palčekom alebo lyžičkou zamiešame aj s trochou múky. ![]() Pridáme olej a soľ. ![]() Kým nám vykysne kvások, dáme na panvičku olej a pridáme nakrájané paradajky. ![]() Prelisujeme cesnak a pridáme korenie na pizzu. ![]() Bude nám to brblať len chvíľku, kým nezmäknú paradajky a všetky chute sa nespoja. Väčšie kúsky paradajok môžme rozpučiť lisom na zemiaky. ![]() Medzitým nám už kvások začína vyliezať zo svojej jamky. ![]() Pridáme zvyšnú vodu a vypracujeme cestíčko. ![]() Necháme ho vykysnúť v rúre zohriatej na 50°C. Ak máme teplý byt, môžme aj na radiátore...v lete nie je s kysnutím problém. ![]() Na plechy dáme papier na pečenie, pripravíme si misku s olejom, namočíme si ruky do oleja a v tenučkej vrstve ho rozotrieme po papieri. ![]() Vykysnuté cestíčko vykydneme na plech. ![]() Rozdelíme ho na tri časti. ![]() Olejovými rukami roztlačíme cestíčko na tri plechy. Paradajkový maglajz tiež rozdelíme na tri časti a švacneme ho na cesto. Doporučujem...z menšej výšky ako som ho tam švacla ja, lebo môže skončiť aj vedľa a vyzerá to dosť negustiózne :-) ![]() Maglajz rozotrieme po ceste. Nie rukami, ale lyžičkou. (nie aby vás napadlo vyliezť na cestu a rozotierať tam niečo) Rozsypeme nastrúhaný syr...nešetríme. Porozhadzujeme kukuričku...nešetríme. ![]() Poukladáme šunčičku...nešetríme. Mne vyšlo len na dva plechy, tretí bol salámkový. Na šunčičku šampiňóny a tavený syr. Môže byť aj Plesnivec...čo chladnička dá. ![]() Na salámovú vysypeme olivy...tam sa mi zas nezvýšili šampiňóny :-) ![]() Rúru predhrejeme na 300°C na programe PIZZA. Pečieme cca 8 minút, aby cesto nebolo suché ako podošva. Kým som stihla odfotiť prvý plech s pizzou, polovica už bola fuč. ![]() Takto vyzerá šunková... ![]() Po vybratí tretieho plechu z rúry som ich chcela odfotiť a otec už stál v pozore, či sa mu ešte ujde :-) Ušlo sa mu...zbytky sa dojedli na raňajky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Vierka F. (Viky76) ID 72941 (31.1.2009, 21:09) |
Krásna a určite aj veľmi chutná. Takáto tenučká má byť pizza. Super. Už len ju urobiť. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Ivana J. (Ambra) ID 12842 (2.2.2009, 0:46) |
tak do toho ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |