
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Petra G. (Pat) ID 9688 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Jablkovo-maková torta[ recept č. 10574 zo dňa 24.1.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 300 g polohrubej múky, 150 g masla, 200g kryštálového cukru, štipka soli, 3 vajcia, 6 jabĺk, 150 g mletého maku, 100 ml červeného vína (ja som dala pomarančovú šťavu), šťava z jedného citróna, marhuľový džem, smotana na šľahanie POSTUP PRÍPRAVY Múku zmiešame s maslom a 75 g cukru, pridáme 2 žĺtky a vymiešame na hladké cesto, necháme asi 30 minút postáť. Cesto potom vyvaľkáme a vystelieme ním vymazanú tortovú formu (aj boky). Jablá rozkrojíme na polovice, vyrežeme jadrovníky, do vzniknutého otvoru dáme marhuľový džem a rozkrojenou časťou ich rozložíme na cesto. Mak zmiešame s vínom a citrónovou šťavou, pridáme žĺtok a 25 g cukru. Všetky bielky vyšľaháme dotuha, prisypeme 100 g cukru a vmiešame makovú zmes. Rozotrieme na jablká a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 1 hodinu. Boky vychladnutej torty potrieme marhuľovou marmeládou a vrch ozdobíme šľahačkou vyšľahanou s cukrom. |
![]() | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (24.1.2009, 20:54) |
slintám ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (25.1.2009, 10:14) |
To ma teší ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |