
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Martina P. (rikinka) ID 16490 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Ovocné rezy so želatínou[ recept č. 10381 zo dňa 17.1.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY PIŠKOTA: **6 žĺtok, **6 PL práškového cukru, **6 PL polohrubej múky, **1 prášok do pečiva. KRÉM: **2 kyslé smotany, **2 šľahačky, **1 stužovač šľahačky, **1 vanilkový cukor, **3 PL práškového cukru. ŽELATÍNA: **1 Zlatý klas, ** 1 bal. práškového džúsu, **5 PL kryštálového cukru a ovocie podľa vlastného výberu. POSTUP PRÍPRAVY nižšie OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, ![]() vyšľaháme si 6 bielok na tuhý sneh, ![]() pridáme k žĺtkom, ![]() a taktiež si tam šupneme polohrubú múku, do ktorej sme primiešali prdopeč. ![]() Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu /alebo použijeme mastný papier na pečenie/. Piekla som to na 180 stupňoch a koľko minút - aj keď ma zabijete nenapíšem. Furt zabudnem ://. Ale myslím, že problémy s tým nebudú :o)). ![]() Upečenú piškotu necháme vychladnúť a pustíme sa do želatíny... ![]() Rozrobíte si už buď želatínu kúpenú podľa návodu - ja som kupovala na poslednú chvíľu a mali už len číru, takže som si zliala šťávu z ovocia, ktoré som použila v koláči, teda marhuľovú a jahodovú šťávu som zliala dokopy, a čo ostalo do 1/2 litra, doliala som vodu. ![]() t.j. uvaríme si 1/2 l vody alebo štávy z ovocia, do ktorej sme primiešali 1 Zlatý klas, 1 bal.práškového džúsu /ja som použila Tropic tang a bola to dobrá voľba/ a 5 PL kryštálového cukru. Oslaďte si to až nakoniec, pretože ak použíjete šťavu z ovocia, môže byť, že sladiť už nebude nutné! ![]() Za stáleho miešana necháme zovrieť a občasným miešaním ochladíme. Medzitým si urobíme krém.... ![]() Kupila som si tieto šľahačky, nevšimla som si, že sú bez cukru, ale veď dosladila som si ich, vyšľahala som ich, pridala aj 1 stužovač šľahačky pre istotu.... ![]() mala som doma tieto dve kyslé smotany, a i keď sa písalo v recepte, že Rajo smotany, koláč bol vynikajúci aj týmito - takže pridala som ich k vyšľahaným šľahačkám, ![]() kde som pridala aj 1 vanilkový cukor a 3 PL práškového cukru. Nie je vidieť... biela bola belšia :o)) ![]() Na vychladnutý korpus rozotrieme krém... ![]() na to poukladáme ľubovoľné ovocie.... ![]() rozlejeme vychladnutú želatínu a šup s ním do chladu. Koláčik robíme deň vopred alebo aspoň niekoľko hodín pred podávaním, aby krém vsiakol do cesta a želatína dobre stuhla. Tá moja stuhla behom hodiny, no ale čo môžem degustovať, keď som ho zase piekla v noci..... ![]() nooo, detailistka ako Aďka27 so mňa nebude... :o))) ![]() Takmer žiadna námaha a zložitosť. Ako odomňa - rýchlosť a jednoduchosť :o)). OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Bozena K. (manomama) ID 100387 (14.9.2009, 22:01) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (14.9.2009, 20:24) |
Tak tento aj my neskutočne milujeme, najradšej s mandarínkami, len bacha na tú želatínu, raz som si poriadne obarila ruku ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (rikinka) ID 16490 (16.9.2009, 7:44) |
zatial sa mi to nestalo, no zase tú želatinu niiiikdy neurobim rovnú, hladkú, ako moja mamka alebo iné žienky, minule urobila tak rovnučkú ako stôl, a ja furt hrboľatú ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (22.1.2009, 19:32) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (rikinka) ID 16490 (23.1.2009, 13:34) |
mňam, s kiwi je tiež dobrý, proste všetko ovocie je na tom super! A ten detail ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.1.2009, 15:23) | |
Ahoj Maťka, máš pravdu, ten koláčik chutí s akoukoľvek želatínou, či ovocím. Je to vynikajúci osviežujúci zákusok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (rikinka) ID 16490 (24.1.2009, 22:39) | ||
Ahoooj ![]() ![]() ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Alena K. (Camomille) ID 66810 (22.1.2009, 11:01) |
Vyborny kolacik, ako sa u nas hovori, taky mokry ![]() Druhu variaciu mam, ze na cesto dam uvareny puding zo Zlateho klasu, na to ovocie a zelatinu ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (rikinka) ID 16490 (22.1.2009, 19:23) |
Noo, Alenka, aj to môže byť ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
tatiana t. (talinka 196) ID 76604 (22.1.2009, 10:52) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |