. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Tvarohový biskupský chlebíček s hrozienkami - RECEPT 1017

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov)


Tvarohový biskupský chlebíček s hrozienkami


[ recept č. 1017 zo dňa  ]


Tvarohový biskupský chlebíček s hrozienkami


POTREBNÉ PRÍSADY

200 g polohrubej múky * 1 prášok do pečiva * 200 g hery * 170 g práškového cukru * 4 vajcia * 250 g mäkkého tvarohu, 100 g hrozienok * 100 g orechov * 2 lyžice rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný šťavnatý tvarohový biskupský chlebíček s hrozienkami a orechmi.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. Do väčšej misy dajte mäkučké maslo (heru alebo palmarin)


2. Pridajte žĺtka.


3. A práškový cukor.


4. Šľahačom vyšľahajte do peny.


5. Keď ste celú masu vyšľahali do peny, pridajte celý mäkký tvaroh, múku a opäť dobre vymiešajte.


6. Vyšľahajte do tuhej peny bielka,


7. .... a pridajte do žĺtkového cesta. Jemne zamiešajte.


8. Do cesta pridajte potlčené orechy,


9. .... hrozienka....


10. .... prášok do pečiva...


11. a dve lyžice rumu.....


12. Jemne zamiešajte.


13. Formu na biskupský chlebíček vymažte maslom a vysypte hrubou múkou.


14. Cesto dajte do formy, zakryte alobalom a dajte piecť pri 200 stupňoch na 1-1,5 hod. Asi po 3/4 hodinke pečenia odokryte alobal, a nechajte dopiecť. Špáratkom vyskúšajte, či je chlebíček upečený.


15. Upečený vychladnutý biskupský chlebíček vyklopte z formy a posypte práškovým cukrom.


16. Chutí výborne.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Cesnakovo-syrová nátierka | Tvarohový biskupský chlebíček s hrozienkami | Jedlé červeno-bodkové hríbiky pre červeno-bodkovú dcérku :-) >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Soňa T. (rexo) ID 108927 (15.3.2013, 16:33)
Mňam (C)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (3.12.2012, 22:10)
dala som tam aj kúsky čokolády a gumové medvedíky..mňamkový koláčik.. (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Liba B. (babibi) ID 213130 (3.12.2012, 21:40)
(Y) (Y) :-) (C) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
lubica s. (marnaty) ID 53484 (3.12.2012, 20:37)
Výborný, tiež som nahradila rum citrónovou šťavou a pridala som strúhanú citrón. kôru a výsledok je, že vynikajúce....
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (12.2.2012, 16:23)
Je fantastický, ja som pridala aj kúsky čokolády (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
mirka F. (mirkaff) ID 67303 (5.2.2011, 15:21)
suroviny nachystane,,tak idem vyskusat,,snad bude vyzarat tak fantasticky ako na fotke (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea D. (2andrea) ID 102116 (23.12.2010, 12:55)
Veselé vianoce a veľká vďaka za úžasný recept.Teraz som vyklopila chlebíček, je super. Namiesto rumu som dala citrón. kôru a šťavu,nasekaný suš. ananás a marhule.Srnčie chrbáty vyjdú 2 ks. Piekla som na 180 -ke celý čas. Je mňam!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (29.10.2010, 15:42)
(hello) (hello) (hello) akurat som ho dopiekla a kontrolovala, ci sa podaril este za horuuuuca :-) a teda je vynikajuci, este ho porovnam s vychladnutym ,-) .... mnam je uzasny (Y) (Y) (Y) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (8.12.2009, 6:09)
Ahoj Marcelka, jednoduchý,avšak určite vynikajúci chlebíček (clamp) (clamp) (clamp).
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ľubomíra H. (LubkaH) ID 73635 (7.12.2009, 19:02)
Zial, komentare som si precitala az potom, ako som na vlastnej kozi zistila, ze ho treba piect kratsie a na nizsej teplote. Podla mna, idealne by bolo 50 min pri 190 stupnoch. Chuti ale naozaj vyborne a tu prihorenu cast orezeme :-) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (3.12.2009, 20:39)
(Y) (Y) Vynikajúci ešte sa poriadne ani nevychladil :-). Ja som nemala orechy tak som nedala aj tak je super (L). Inak Tiež mi na začiatku trocha vykypel z formy :-@ (v akej veľkej ste piekli?) ale rýchlo som ten alobal pritlačila k forme aby to netieklo a pomohlo |:o) mňam určite to bude jeden z našich obľúbených !

(L) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (1.12.2009, 13:07)
Marcelka,
prave sa pecie u nas chlebicek a kraaaaaaaaaaaaaasne rozvoniava po celom byte,mhhhhhhhh :-) :-) :-) Pred chvilockou som bola odkryt alobal a zistila som, ze mi v strede trosku praskol, no nevadi, ved to bude naspodu a chuti to urcite neuberie, uz sa nam tesime ^o) Ta vona je neskutocna (clamp) Potom pridam aj (P)
(L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (1.12.2009, 15:12)
Marcelka,
tu je slubene (P): http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20768&user=59728.
A chlebicek bol neskutocne, neopisatelne, nenormalne fenomenalny (Y) (Y) (Y) - 100 bodov!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
A ta vona v celom byte, no....ten kto nezazije, neuveri :-)
Urcite vyskusajte!! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (24.11.2009, 10:45)
Vcera som piekla tento chlebicek, namiesto casti muky som dala celozrnnu, a je (Y) vyborny!! Odporucam vyskusat (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana K. (Januliatko77) ID 40095 (17.2.2009, 23:40)
Dnes som skúšala tento chlebíček a je nenormálne dobrý. (Y) Len je ho málo a zajtra ho musím piecť znovu. ;-) Ďakujem za super receptík, budem ho robiť často. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Terezka M. (Beberuska.teruska) ID 44244 (7.5.2008, 18:40)
Hmm,tak tohle je good inspirace.Děkuji Vám,holky.. :-D :-) Jste hodnéééé (smich)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (7.5.2008, 18:14)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=245717
ODPOVEDAŤnahlásiť
Julia J. (madeleinka) ID 38095 (7.4.2008, 14:08)
(clamp)robila som vcera, vyborne sa podaril, makky, vonavy a stavnaty (Y), pisem si ale ze ho v mojej rure treba robit na trochu menej stupnoch, (vytvorila sa trosku krusticka)... no ale nic to nemeni na fakte, ze manzel vyhlasil, ze nepotrebuje na obed uz nic ine (L) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana V. (IvaV) ID 13636, mimibazar.sk/ivav (25.3.2008, 14:06)
Marceka, piekla som ho, no asi tých dvesto stupňov bolo veľa, najprv mi začal vytekať z formy, tak som odobrala, ale aj tak mi zhorel na uhoľ asi pol centimetra, kým sa dopiekol aj v strede.. :'( Kde som urobila chybu?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (25.5.2007, 9:13)
Macka, toto je vyborny receptik, decka aj muz si to pochvalovali :-P. Cesto sa mi zdalo troska huste a tak som tam "sprcla" trochu mlieka a v pohode. (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Margit K. (juliet) ID 4719, mimibazar.sk/juliet (2.3.2007, 20:10)
Marcelka akurát som dopiekla koláčik je super (Y) zajtra mám sacharidový deň a dovtedy určite nebude ani kúsok ! (X) (Z) sa mi napchavajú ako keby nemali čo jesť :-D odporúčam vyskúšať,bože a ja taká hladná a tu tie vône 8-| Dˇakujeme za chutný receptík (F) (K)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu