
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
PIZZA |
Katarína K. (katarinkak) ID 58548 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Rodinná pizza[ recept č. 10144 zo dňa 9.1.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 400 g múky (ja dávam pol na pol polohrubá a celozrnnú) 200 ml mlieko 30 g droždie 100 ml olej štipka soli štipka čierneho korenia 1 kocka (alebo čajová lyžička) cukru Plnka: čo dom dal POSTUP PRÍPRAVY urobiť kvások z mlieka, droždia a cukru. múky preosievam (aj grahanovú a čo neprejde cez sitko, po preosiatí aj tak vhodím do múky), cesto je potom nadýchanejšie k múke pridám olej a kvások a vypracujem cesto, najprv v miske a potom na doske. ak ho dáte na radiátor alebo do tepla do 30 min vykysne. zvyčajne robím z dvoch dávok na dva plechy, ale tento rozis je na jeden plech vykysnuté cesto na plechu jemne potretom olejom rukami roztlačím na celý plech a popichám vidličkou dám plnku a hurá do rúry. ja mám na rúre taký progra na pizzu, že za pol hodinu to mám. ale inak v teplovzdušnej pri cca 180 °C 45 minút alebo v elektrickej pri 200°C tiež asi 45 min. Normálne skúšam cesto špáratkom, či sa nezachytáva. Plnka: ja zvyčajne plnku "varím" kým kysne cesto, urobím niečo ako klobáskové lečo, alebo soté z kuracích pŕs, hlavne vela zeleniny a potom to dám na cesto také ešte teplé, niekedy posýpam syrom, niekedy dám vajce, ako máme chuť. tá na foto je posypaná korbáčikmi (nebol syr :) |
mirka k. (mirka8853) ID 76883 (12.1.2009, 23:02) |
![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |