. .. .. .. .. .. .
. .

Varená modelovacia hmota na torty - RECEPT 8082

TORTY

ID 760 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 565 návštěvníkov)


Varená modelovacia hmota na torty


[ recept č. 8082 zo dňa  ]


Varená modelovacia hmota na torty


POTREBNÉ PRÍSADY

Jedna z tých lacnejších.... a super sa mi s ňou pracovalo. 150ml vody, 70g masla, 150g hladkej múky, 500g jemného práškového cukru, pár kvapiek mandľovej arómy

POSTUP PRÍPRAVY

Neviem, či tu už takýto receptík je. Ak, áno, tak to dám preč. Upozornite ma prosim na to, aby sa tu recepty nedupľovali.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

do vody si dáme rozpustiť - obyčajné maslo (nie rastlinné)
keď nám to pekne vrie, pridáme všetku múku a miešame, až sa nám to začne oddeľovať od hrnca
chvíľočku odpaľujeme
preklopíme na dosku a necháme vychladiť
už studené postupne vmiešavame do cukru
vypracujeme hladkú a lesklú hmotu
pekne zafarbíme potravinárskou farbou a hotovo :) (ja som mala práškovú rozmiešanú v kvapke vody)
na začiatku
kuk do vnutra
...ten výraz svedci o vsetkom.... letisko sa podarilo...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Francúzsky jablkový koláč | Varená modelovacia hmota na torty | jablkovy kolac >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 183 (zobrazuje sa 141-160)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>
Katarína K. (katana) ID 41442 (5.2.2009, 9:36)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=15998
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (4.2.2009, 18:24)
Tak práve sa mi to chladí ;-) snad sa mi to podarí :-$
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989 (4.2.2009, 19:06)
držím palčeky, daj vedieť ako to dopadlo, príp. foto (^)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (4.2.2009, 19:29)
Ale Ani :-$ ja len skúšam poťah ;-) torta ešte počká - ale aj tak dosť sa to lepí na dosku :^) neviem si predstaviť urobiť z toho niečo ako napr. ružu. Myslíš, že tam mám pridať ešte cukor? Je to dosť také akoby som to povedala nie moc husté ;-)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989 (4.2.2009, 19:56)
viac cukru by som nedávala, keď to budeš vaľkať, podsypeš solamylom a pôjde to krásne, skús nejakú ružičku a hlavne to poriadne prehnieť!!
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (5.2.2009, 8:11)
Ahoj, no neviem :-S ako celkom dobre sa stým pracovalo, na väčšiu plochu ako je torta si neviem predstaviť ako by som to preniesla (pri väčších kusoch sa mi to potrhalo sem - tam), ale problém je vtom, že manžel povedal že mu to až tak nechutí :-| Hľadám totižto poťah ktorý by chutil ako salko, taký robia v cukrárni Ludvik v Petržalke ^o)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989 (5.2.2009, 8:30)
neviem ako salkový poťah chutí :-D ale dala si tam mandľovú aromu?od tej to má chuť ako marcipán, a je to iné, keď je to na torte ako ked to ochutnávaš len tak, ale však keď nechutí, nič sa nedeje, každému vyhovuje niečo iné, ale sú na mmb aj poťahy zo salka, skús te.Ahojky
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (5.2.2009, 8:55)
jasné že som tam dala mandlovú aromu ;-) a nevieš ako to tu nájdem??? Ked si dám vyhladať salko, nájde mi akurát tak krém zo salka ;-)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989 (5.2.2009, 20:15)
sorry, ja som dnes nebola doma, skúsim pohľadať, ozvem sa.
ODPOVEDAŤ
Katarína K. (katana) ID 41442 (5.2.2009, 9:34)
Ahoj, holky...ten poťah zo salka je asi na českom mmb.: suš. mlieko, 1 salko, pol deci vody, aroma-overte si recept radšej..
Aj ja som práve uvarila hmotu z múky, už sa chladí :-), tak dúfam, že sa mi to podarí ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (5.2.2009, 11:01)
ďakujem Katuška - toto je ono - stýmto sa mi podarí určite najkrajšia (^) pre môjho malého [A]
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (5.2.2009, 10:02)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=19339.
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (5.2.2009, 11:00)
Akože Filmuška tak ty sa nezdáš (L) vtomto recpete je aj kolko sušeného mlieka, ešte raz dakujeeeeem - máš u mňa jednu (C) za to ;-)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (5.2.2009, 12:25)
no filmuska nad tymi receptami presedela hodne casu a studovala kym naberala odvahu pustit sa do potahovania... ked sa ti nebude pozdavat ani salkova hmota tak je este cokoladova a fondant :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (5.2.2009, 13:02)
Ok ;-) a ked mi nepôjde ani to tak už len cukráreň to istí :-D
ODPOVEDAŤ
Zdenka K. (zdienka) ID 74566 (30.1.2009, 17:29)
no žienky, prvú tortu mám za sebou, cesto ok ale ten poťah.... :-( na kusy som to musela poťahovať, že kruh na vrch torty samostatne a boky z takých pásov, trhalo sa to a to som skúšala vyvaľkať aj s menej cukrom, aj s viac cukrom a ani tak ani tak.. každopádne kvetinky sa mi z toho robili dobre ale na veľkej ploche ako na poťah sa mi to trhalo... :-@
ODPOVEDAŤ
Zuzana F. (26zuzana) ID 78744 (5.3.2009, 18:09)
Zdeni ja to vaľkám medzi dvoma potravinárskymi fóliami a samozrejme cukrujem :) keď to ma hrúbku cca 0,5 cm a menej, vrchnú fóliu odoberiem a spolu so spodnou otočím na tortu ...tak sa mi to netrhá a je to na celu (^)
ODPOVEDAŤ
Zdenka K. (zdienka) ID 74566 (30.1.2009, 11:37)
a inak mám teraz problém s mramorovým cestom, kraje upečené a stred sa ešte prelieva... fasa. asi prvá torta pôjde do koša... :-(
ODPOVEDAŤ
Zdenka K. (zdienka) ID 74566 (30.1.2009, 11:35)
janka, podľa mňa menej cukru, pridávaj si postupne, nedaj takú dávku naraz ako je písaná, postupne daj si dajme tomu 3/4 dávky cukru a skús tak vyvaľkať či sa ti nebude lámať... ja som tiež tak robila a napríklad ja som to len na skúšku robila a farbila som kakaom a tá kôpka s kakaom sa mi lámala lebo pribudlo prášku...
ODPOVEDAŤ
Zdenka K. (zdienka) ID 74566 (29.1.2009, 18:59)
slávka a z tejto dávky vám vyšlo koľko asi tej hmoty? na poťah na celú tortu a aj tie ozdoby? ja mám ozdoby urobené, potrebujem len poťah na takú klasiku tortu okrúhlu, z klasickej tortovej formy. neviete mi poradiť z akej dávky mám urobiť hmotu? treba z celej alebo by stačilo dajme tomu z 2/3?
ODPOVEDAŤ
janka m. (janefilip) ID 17321, mimibazar.sk/janefilip (29.1.2009, 22:41)
slavka nemohla by si mi poradit,ta modelovacia hmota mi akosi nevysla,strasne sa mi lamala ked som s nej tvarovala figurky a ani mi to nechcelo drzat ked som chcela napriklad prilepit očko a tak... proste hroza :-@ :-@ (6) (6) (6) +o( +o( +o(a ani nebola taka leskla ako tvoja na obrasku a popritom som presne davala podla postupu vsetko a farbivo som davala susene,porad mi prosíííím :-( :-( :-( :-( :-( :-(
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (29.1.2009, 20:10)
Ahoja,
mne to vyslo na tuto toru + ozdoby a este kusok ostal...tak kludne 2/3... :) nech sa podari :)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (29.1.2009, 14:54)
čo znamená odpaľujem?? sú tie postavičky mäkké na jedenie? alebo sú tvrdé a používajú sa len ako ozdoba? som začiatočník, ale úplný a chcela by som urobiť synovi tortu k meninám - prosím poradte mi :'(
ODPOVEDAŤ
janka m. (janefilip) ID 17321, mimibazar.sk/janefilip (29.1.2009, 22:49)
petka tak prajem ti dobre nervy ja som tiez zaciatocnik,dnes som to skusala ale neslo mi to ,moje nervy uz som aj pisala o radu ,mne sa strsne mrvila .moj maly ma na druhy tyzden 2 rocky tak mu chcem urobit radost.vymodelovala som s nej taky maly vlacik ale je volaky :-S :-S :-S :-S :-S,dufam ze tebe sa bude darit (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (30.1.2009, 11:42)
Fúha Jani, tak držím palce, my máme až 7.7. meniny, takže dovtedy to budem skúšať, ale rozmýšlala som, že vyskúšam mini tortičky a tie poťahovať (nemám doma velkých jedákov na sladké, tak chcem skúsiť niečo čo sa potom aj zje), vieš že urobím len dve tri :-) ale neviem kolko cukríkov na také malé množstvo
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (29.1.2009, 17:28)
odpaľovať cesto, znamená prevarat ho v hrnci nad ohnikom :) - ludovo povedane. Hmota je makka a vhodna na jedenie. Aspon ta moja bola :) (hello)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (30.1.2009, 11:39)
Na to mám použiť aký hrniec?? Asi nejaký starý, ked zhorí, vyhodím ho ;-)
ODPOVEDAŤ
janka m. (janefilip) ID 17321, mimibazar.sk/janefilip (28.1.2009, 13:32)
bože ta vyzera super musim aj ja taketo daco vyskusat,nas ide mat teraz 2rocky tak vyskusam vyzera krasne (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zdenka K. (zdienka) ID 74566 (28.1.2009, 9:41)
žienky a keby som si postavičky z tejto hmoty urobila tak 2 týždne skôr ako tortu, myslíte že by sa to pokazilo????? či to len vyschne? nemáte niektorá skúsenosť? čítala som tu niekde že to v chladničke vydrží ale ked to nechám len tak volne schnúť????
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (alish) ID 39861, mimibazar.sk/alish (24.1.2009, 22:19)
Ja som robila tortu svojim tetám k 60.narodeninám. Poťahovala som hmotou z maršmalov cukríkov a kvietky a lístky som robila z tejto hmoty. Mala som však problém s tým, že keď som hmotu vyvaľkala, miestami sa robili akoby rezné trhliny. Viete mi poradiť, kde mohla byť chyba ?
ODPOVEDAŤ
Ivana H. (aivanka) ID 67942 (22.1.2009, 15:38)
jej, super... konečne som našla postup na tie nádhery, s ktorými nás tu stále inšpirujete... aspoň to môžem aj ja vyskúšať... lebo to nevyzerá veľmi zložito...
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (upravené 22.1.2009, 15:17)
ahojte dievčence!!! budúci týžden pečiem torty na narodky môjmu (Z) . ale skúšam poťahovacie hmoty už skôr. Dnes od rána robím s touto varenou. spravila som na skúšku polovičnú dávku. Dala som o 50 g menej cukru z opatrnosti, a aj tak sa hmota drobila. namočila som si ruky do horúcej vody. dala cesto do chladničky. premiesila, vaľkala. chcela preniesť na spodnú stranu plechu, akože torty. trhalo sa. celý postup som zopakovala hádam 3x - voda, chladnička/mrazák - premiesenie - no cesto sa aj tak trhá. skúsila som rôzne hrúbky - čím hrubšia, tým lepšie. a čím menšia torta, tiež tým lepšie (na malú rajničku sa mi to super podarilo). jasné, použila som kravské maslo. na figúrky je to celkom dobré cesto, spravila som už pavúka na spidermana, aj figúrky na človeče nezlob se. modeluje sa celkom fajn! ale ako poťah na tortu - :-S
tak toľko moja skúsenosť. vyskúšajte aj vy, no čo, ani ja som sa predtým nedala odradiť, ale zistila som na vlastnej koži.
pá pá (hello)
ODPOVEDAŤ
janka m. (janefilip) ID 17321, mimibazar.sk/janefilip (29.1.2009, 22:53)
miinka tak ja som stebou na tom rovnako a tak som sa nato tesila ako idem s tej hmoty modelovat ale mne sa tiez mrvila,hroza 8o| 8o| :-( :-( :-(
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989 (22.1.2009, 17:22)
Ahojky, ja som si cez víkend poťahovala tortu už tretíkrát na svoje narodeniny, ja som takýto problém vôbec nemala. Keď som hmotu "doodpaľovala", dala som vychladiť na balkón, zostala tam zrejme dlhšie, takže sa nedal zapracovať pr.cukor, tak som to na chvíľu šupla do mikrovlnky, ozaj len na chvíľu, a potom sa tam už ten pr.cukor krásne dal zapracovať, mám vložené fotky, no len toľko, ja som s touto hmotou starosti nemala.
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (Kitty) ID 3988 (22.1.2009, 16:50)
aj ja som ju skúšala a mám podobné skúsenosti na figúrky je ako stvorená, perfektne sa s ňou pracuje, je nenáročná na prípravu, lacnejšia než ostatné a s pridaním mandľovej príchute je ako skutočný marcipán, aspoň mne tak chutí a ja marcipán zbožňujem (zajic) Ale keď som ňou poťahovala tortu, tak sa mi dosť trhala, hlavne keď bola tenká. Aj mi dosť skoro vyschla, kým som modelovala, tak som si na ruky naliala trošku oleja a potom bola fajn. Na poťah sa mi ale zdá najlepšia tá cukríková :-) ale na figúrky už budem používať len a len túto a možno sa mi časom podarí aj pekne s ňou poťahovať.
ODPOVEDAŤ
Monika S. (moncicuari) ID 15361, mimibazar.sk/moncicuari (18.12.2008, 8:43)
Ahoj Slavka, chystam sa vyskusat po druhy krat tuto hmotu tak by som vas poprosila o radu,co to znamena ze chvilu odpalujeme?ma to trosku zhnednut,nerozumiem tomu,radsej sa pytam,aby som to saze nepokaslala,moja prva hmota letela rovno do kosa nakolko sa trhala moze to byt aj tym ze som pridala viac cukru nakolko sa mi to nepozdavalo a nedala som ju ani do chladnicky?
ODPOVEDAŤ
Judita V. (judita1) ID 11942 (22.12.2008, 12:23)
Ja som to moje práve doodpaľovala (Y)...veru, veru, čo je to chvíľka *-)? Tiež som sa zamyslela. Keď to povie syn, tak 3-5 min. Keď povie manžel, že je za chvíľku doma, tak príde až po pólnoci. ;-)
(Y)Veľká vďaka za super recept (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (18.12.2008, 20:44)
ja som odpalovala asi 5 minut.... ono to nebude mat bielu farbu, ale taku kremovu... pozor na maslo - len obycajne kravske :) nech sa podari (F)
ODPOVEDAŤ
Monika S. (moncicuari) ID 15361, mimibazar.sk/moncicuari (18.12.2008, 21:08)
Dakujem, dnes som ju spravila a vyzerá dobre,chybu som robila asi v tom že som dala veľa cukru,dala som ju do chladničky a po hodinke som pozrela takže vyzerá to tak že bude super,som zvedavá ako to dopadne na budúci týždeň keď ju budem dávať na tortu.
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (alish) ID 39861, mimibazar.sk/alish (6.12.2008, 21:00)
Slávka, rada by som vedela , na akú hrúbku treba rozvaľkať hmotu, ak chcem poťahovať tortu. Ja som to rozvaľkala asi veľmi natenko, lebo na druhý deň mi to všetko z torty stieklo
ODPOVEDAŤ
Jarmila P. (kern) ID 56558 (2.12.2008, 9:12)
Slávko,děkuji moc za recept na modelovací hmotu.Dělala jsem ji poprvé a povedla se a není tak sladká jako marcipán.Jinou už dělat nebudu. (clamp) (clamp) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Renáta K. (Renik) ID 6238 (30.11.2008, 20:25)
baby, chcela by som sa opytat, robila som tortu syncekovi k meninam, potahovala som ju touto hmotou. Islo to fakt super aj chutila super, len ked som ju ofarbil tekutou farbou, hmota sa mi zacala strasne lepit a trhat sa,ona nebola drobiva,prave naopak, akokeby sa zacala roztekat, treba do nej nieco pridat? mam na mysli cukor alebo....? dakujem za rady
nejako sa mi potom podarilo to obalit, ale musela som vyvalkat nahrubsie, aby sa mi neroztrhla :-S
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9072
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (upravené 30.11.2008, 23:37)
ja som farbila praskovou farbou riedenou vodou - kvapka vody a veľa prásku ... ....
ODPOVEDAŤ
Renáta K. (Renik) ID 6238 (2.12.2008, 10:45)
dakujem za radu (clamp) (L), ja som mala farby z Lidla, tekute
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (snowflake) ID 53894 (30.11.2008, 20:48)
mne sa stalo to isté, ale pridala som tam trošku cukru a vymiesila až kým to nebolo opäť ok
ODPOVEDAŤ
Renáta K. (Renik) ID 6238 (2.12.2008, 10:45)
dakujem za radu, vyskusam nabuduce (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
katarina T. (saralex) ID 62938 (29.11.2008, 17:24)
preco mi hmota nedrzi dobre pokope?ked chcem nou potiahnut tortu potrha sa mi poradite mi?
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (pipa) ID 2791, mimibazar.sk/pipa (27.11.2008, 9:45)
Dievcata, prosim vas poradte mi, ak chcem mat tuto hmotu na potiahnutie kakaovu, staci len pridavat kakao alebo treba ubrat z cukru, prip. z muky? A myslite ze si ju mozem pripravit aj den vopred, nestvrdne moc? Vdaka za kazdu radu (L)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (27.11.2008, 17:03)
tak to neviem, sama som zvedavá...ale hádam uber cukor - a preosej kakao...Ja som ju drzala v uzavretej nádobe v chladničke :)
ODPOVEDAŤ
Beáta K. (baďka) ID 28377 (26.11.2008, 11:41)
Chcem sa opýtať, môžem urobiť hmotu a nechať ju stáť? Napríklad dve-tri hodiny? Ďakujem.
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (27.11.2008, 17:02)
áno, kludne .. :)
ODPOVEDAŤ
Eva B. (evban) ID 15238, mimibazar.sk/evban (24.11.2008, 18:29)
Tak aj ja sa pridávam k tým čo ju skúsili - musím sa priznať že ma to stálo nemálo nervov - nevedela som presne určiť aká má byť konzistencia a trhalo sa mi to - pridala som o niečo viac cukru ako bolo v recepte lebo sa mi to strašne lepilo a potom som to stráááááááášne ľutovala - skúšala som dať do mrazničky - namočiť si ruky do horúcej vody a nakoniec som to zvládla - samo že drobné nedostatky sú tie väčšie sú zamaskované.... :-p starší syn sa strašne tešil že môže pomáhať - vykrajoval srdiečka
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8932&user=15238
ODPOVEDAŤ
Celkom: 183 (zobrazuje sa 141-160)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu