Anna H. (aňa) ID 545 |
|
mimibazar.sk/ana |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 1.8.2005 |
Naposledy: 10.6.2019 15:37 |
Aktualizácia: 25.11.2018 23:26 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 1231 návštěvníkov)
LANGOšE mojej mamy /naozaj dobré/
[ recept č. 810 zo dňa 11.1.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 Kg hladkej múky, 2 vajcia, 400ml mlieka, 250g kyslej smotany, 4 KL soli, 50g droždia, 1 kocka cukru, na dochutenie, cesnak, smotana, kečup, syr
POSTUP PRÍPRAVY
Najlepsie deň vopred si pripravíme cesto, ale nie je problem, ked je niekto veľmi hladný aj hned ale neskor ciže také odležané cesto je potom ako fantázia. Takže do 1/2 ky dávky cca 200ml vlažného mlieka s cukrom, dáme kvasnice. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto. Dáme do väčšieho /napr. igelitka /mikroténového sáčku,/ tu som si nechala poradiť od mamičiek a dávam už cesto do vejkej misky a prikryjem / a vložíme do chladničky, tam to narastie- nakysne a tam vydrží aj 3-4 dni. Ako pri kom?/ A pre tých ktorí nevydržia hned vyprážaju na rozpálenom tuku, stačí ked sa na jeden langoš odoberie cca za hrsť cesta s a vyprážame spôsobom : prvá strana pod pokrievkou, druhá bez pokrievky, ale skúšala som to aj bez pokrievky / takto Vám olej neprska / boli tak isto dobré. Sledujte však pre istotu je to rýchlo, aby neprihoreli . Dochutíme podla chuti, najlepšie všetko. cesnak, smotana, syr, kečup. |
Celkom: 389 (zobrazuje sa 321-340) | << predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ďalšie >> |
| Maja G. (mrka2) ID 29128 (18.1.2008, 20:59) |
Dakujem za rady,ruky som si naolejovala a islo to!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Maja G. (mrka2) ID 29128 (15.1.2008, 19:15) |
babule,pomozte nevzdelanej kuchare... ja som si dnes spravila to cesto a ked som chcela z toho spravit akoze taky okruhly langos,tak sa mi to vselijako lepilo na prsty a proste sa mi to nedalo nijako vytvarovat do tvaru langosa. Co mam robit??? Mam si to este pomucit,alebo co??? |
ODPOVEDAŤ |
| | Jarmila B. (vendula) ID 7532 (16.1.2008, 22:47) |
Mila Majka, daj si na ruky trosku oleja a rozotri. Urcite sa Ti cesto prestane lepit. Pekny vecer. Jarmila |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (16.1.2008, 19:35) |
Som rada, ze sa tu rozvíja diskusia o langošoch. Je to uplne jednoduché. Niekedy sa moze lepiť cesto, asi závisí aj od smotany, jednoducho pridáme do cesta viac muky. Samozrejme ked uz robíme jednotlivé langoše, tak ich valkám na pomúčenej doske, popr. si pomáham naťahovaním rukami do príslušného langošového tvaru. Verím, že to zvládnete. |
ODPOVEDAŤ |
| Stanka K. (Stanulienka) ID 2402 (15.1.2008, 21:38) |
Ja som ich dnes robila, lebo ich milujeme.... Tiež sa mi to cesto lepi, a zvycajne si na tecku alebo tanier dam muku, do toho dam kus cesta a obalim ho tou mukou a natahujem ho do tvaru langosa... Asi tak... Neviem ci som to napisala dost zrozumitelne, ale snazila som sa... Su to naozaj tie najlepsie langose ake som kedy jedla... Moj poloviciak hovori, ze si mozem otvortit stanok.... |
ODPOVEDAŤ |
| | | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (16.1.2008, 21:51) |
...aj mne to manžel povedal. No a dnes som bola taká napálená v práci, ze asi by som sa aj na to dala, nechcete začať podnikať v stánku so mnou, |
ODPOVEDAŤ |
| | | Maja G. (mrka2) ID 29128 (15.1.2008, 21:48) |
A ked si ich obalim v muke,tak nebudu potom tvrde??? No vyskusam. A ked budu,tak si tie ruky naolejujem,kedze mam tu 2 moznosti. Co sa tyka kysnuteho cesta som uplny zaciatocnik,tak som z toho .Dik za radu! |
ODPOVEDAŤ |
| | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (15.1.2008, 19:30) |
ja by som povedala ze skor naolejovat trosku ruky... ale mozem sa mylit... |
ODPOVEDAŤ |
| Milica K. (margoa) ID 23592 (10.1.2008, 21:40) |
no tak asi som niekde spravila chybu alebo som to zle vyberala zo sacku, xixi mozno som čaptoška a ešte nešika ale jasne chutili aj manželík ma pochválil, aj svokrovcom som odniesla..ešte aj zostalo na zajtra..a práve vetrám cesnakovú arómu, ktorá sa roznáša celým bytom xixi Ďakujem aj za odpoveď aj za receptík.. |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (10.1.2008, 21:44) |
podstatné je ze ste ich dokázali vykuzliť a ze chutili . Uvidite este jeden dva krát a mozete ich predávať ...a susedia budu len závidiet tú vôňu cesnačiku. xi xi je to navyše lacné jedlo, a mate min. na dva dni vystarané. nie:? |
ODPOVEDAŤ |
| | | Milica K. (margoa) ID 23592 (12.1.2008, 17:42) |
no dnes som strajkovala a odmietla som varit bo som mala navareny privarok s tym ze to musi stacit ale o nejake hodinky dve manzel hladno behal po byte.. ale som si spomenula ze zostalo este kus cesta na langose..tak som ho prekvapila..a potesila..faktze sa ujal recept..myslim ze dopadli dobre len to ze som to nedavala do toho sacku ale chutovo to bolo fajn..aj cesnak s vodou som rozrobila inak som robievala s olejom..no obcas je dobre komentare citat |
ODPOVEDAŤ |
| Milica K. (margoa) ID 23592 (10.1.2008, 21:36) |
fakt mali ste vsetky pravdu tu je uz zbytocne cokolvek dodavat..ale lepsie sa mi robilo z misy..nez zo sacku |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (10.1.2008, 21:40) |
tak som rada , z toho sáčku to je asi len nezvyk - je to trošku iné ako normálne z misy, ale ked si to odtrhujete tak po kuse, ide to celkom dobre. Veľmi doležité je to ako sa vyprážaju, prvá strana vzdy pod pokrievkou.... a potom su také krásne nedýchané. Mňam - mňam |
ODPOVEDAŤ |
| Milica K. (margoa) ID 23592 (10.1.2008, 16:33) |
no vsetko je ok cesto je spravvene len jedno nechapem, ze preco do mikrotenoveho sacku tak ak ste tu niekto prosim vysvetlite mi to..lebo ja som dala cast do sacku a cast som nechala v mise v kt. som miesila..ale nevybera sa to zle z toho sacku??? dakujeeeem |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (10.1.2008, 21:08) |
...neviem, asi uz odpovedám neskoro, ale pokial je cesto správne, tak to cesto zo sáčku sa dá vybrať v pohode. A prečo do sáčku, neviem, ale funguje to asi tak, ze ono tam vlastne rastie. Dúfam, ze chutili |
ODPOVEDAŤ |
Monika B. (MONIBONI) ID 27788 (14.12.2007, 10:06) |
výborné ďakujeme za recept, ja som dokonca zo zvyšného cesta urobila tvarohové koláčiky a zjedli sa aj tie . ešte raz vďaka |
ODPOVEDAŤ |
monika s. (kucierkam) ID 29449 (upravené 10.4.2008, 18:45) |
ahojte...ja sa chcem spytat...uz som citala vela receptov na langose...a boli rozneho typu...aj dobre aj zle. len chcem vediet ci cesto netreba nechat vykysnut, ci mozem hned ako spravim cesto aj piect...a ci mozem miesto kyslej smotany /lebo v irsku nieco take asi neexistuje/ pouzit jogurt. |
ODPOVEDAŤ |
| Henrieta M. (Henrietta77) ID 28173 (21.11.2007, 21:01) |
Dnes nám vaše langoše veľmi chutili. Ďakujeme. |
ODPOVEDAŤ |
jan B. (janique01) ID 27969 (19.11.2007, 19:02) |
.LUdia moji,, ja som si teraz urobil dvojitú dávku týchto vražedných langošov a som po piatich uplne K.O. urobil som aj tzv. špecialy.. to je na polovičku prehnutý a naplnený syrom a šunkou.. ked toto zjete tak bud puknete alebo zaspíte do 5 in ako moj tatko |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (19.11.2007, 20:59) |
...som rada, ze sa ani chlapi nedajú zahanbiť tak ak ste sa najedli, som skutočne len rada. |
ODPOVEDAŤ |
| Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (12.11.2007, 17:38) |
Ahojte kocky prosim vas kolko oleja zvyknete davat, aby neboli take mastne? |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (12.11.2007, 20:08) |
...nie vela ani málo, ako ked vysmážaš, rsp. smažíš, nie neboj mastné nebudú |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana S. (Ivkazabka) ID 20499, mimibazar.sk/ivkazabka (8.11.2007, 22:07) |
mňam, mňam..... skveleee, co viac treba dodat... |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (8.11.2007, 22:15) |
oóóó vdaka a verte, ze som dostala na ne chuť, takze asi zase najbližšie spravim langoše, uz to vyzerá, ze robím stále langoše ale nie je to tak a dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Radka G. (rara) ID 9628, mimibazar.sk/rara (2.11.2007, 13:40) |
Dnes sme ich zas mali. Minule som druhú polovicu cesta na druhý deň použila na pizzu. Takže dve muchy jednou rano - dva obedy z jedného cesta. Mňam. |
ODPOVEDAŤ |
| Alena M. (Alena M.) ID 11387 (29.10.2007, 13:07) |
Anicka, dakujem za uuuuuuuzasny recept. Robila som ich tento vikend a boli uuuuplne fantasticke, vsetci sme si obllizovali prsteky Urcite som ich nerobila poslednykrat!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| petra s. (zojasoja) ID 11646, mimibazar.sk/zojasoja (11.10.2007, 10:50) |
Anicka, odpadavam. akurat som ich dorobila, su uplne uuuuuuzasneeee, nemaaam slov, zbohom zdravy rozum, dieta i vsetko ostatne uplna parada, jednoduche, rychle, super chutne, odporucam vyskusat, ale nie tym maminkam, ktore nevedia kedy prestat jest (moj pripad) |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (14.10.2007, 20:12) |
Peti ,neodpadávaj a stým jedením si práve ten moj prípad::: som rada, ze si si pochutila |
ODPOVEDAŤ |
| Alena B. (Aluska5) ID 24186 (10.10.2007, 11:19) |
Dneska budou k večeři, tedy byla bych ráááda... |
ODPOVEDAŤ |
| marcela š. (sarrafinka) ID 24029 (8.10.2007, 16:58) |
ty vypadaj fantasticky,ty určitě vyzkouším |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (3.10.2007, 16:58) |
Langoše sú vynikajúce. Práve ich konzumujeme. Mňam. Ja som ale nevydržala a spravila som z polovice cesta šišky , nedala som toľko soli. |
ODPOVEDAŤ |
| Jana Hudecová (frenchie) ID 19806 (27.9.2007, 12:48) |
geniaaaaaalne langose daju sa jest aj suche k zeleninovemu salatu lebo skoro vobec nie su mastne mnamy dakujeme |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (28.9.2007, 22:17) |
Chcem všetkým maminkám dodatočne podakovat za chvály. Nemala som moznosť skôr tak to robím teraz DAKUUUUUUUUUUJJJJJJJJJJJJJEEEEEEEEMMMMMMM Veľmi sa teším aký majú u Vás úspech |
ODPOVEDAŤ |
| Radka G. (rara) ID 9628, mimibazar.sk/rara (19.9.2007, 15:40) |
Ďakujem za super recept, zvládla som ho aj ja, ktorá sa s kysnutým cestom vôbec nekamarátim. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 389 (zobrazuje sa 321-340) | << predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ďalšie >> |