Anna H. (aňa) ID 545 |
|
mimibazar.sk/ana |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 1.8.2005 |
Naposledy: 10.6.2019 15:37 |
Aktualizácia: 25.11.2018 23:26 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 1231 návštěvníkov)
LANGOšE mojej mamy /naozaj dobré/
[ recept č. 810 zo dňa 11.1.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 Kg hladkej múky, 2 vajcia, 400ml mlieka, 250g kyslej smotany, 4 KL soli, 50g droždia, 1 kocka cukru, na dochutenie, cesnak, smotana, kečup, syr
POSTUP PRÍPRAVY
Najlepsie deň vopred si pripravíme cesto, ale nie je problem, ked je niekto veľmi hladný aj hned ale neskor ciže také odležané cesto je potom ako fantázia. Takže do 1/2 ky dávky cca 200ml vlažného mlieka s cukrom, dáme kvasnice. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto. Dáme do väčšieho /napr. igelitka /mikroténového sáčku,/ tu som si nechala poradiť od mamičiek a dávam už cesto do vejkej misky a prikryjem / a vložíme do chladničky, tam to narastie- nakysne a tam vydrží aj 3-4 dni. Ako pri kom?/ A pre tých ktorí nevydržia hned vyprážaju na rozpálenom tuku, stačí ked sa na jeden langoš odoberie cca za hrsť cesta s a vyprážame spôsobom : prvá strana pod pokrievkou, druhá bez pokrievky, ale skúšala som to aj bez pokrievky / takto Vám olej neprska / boli tak isto dobré. Sledujte však pre istotu je to rýchlo, aby neprihoreli . Dochutíme podla chuti, najlepšie všetko. cesnak, smotana, syr, kečup. |
Celkom: 389 (zobrazuje sa 281-300) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ďalšie >> |
petra K. (Artep) ID 10529 (21.8.2008, 13:25) |
..Ja by som ZAKÁZALA dávať takýto recept na net.. ..nikto nemyslí na moje kilá??!! Tie langoše sa na mňa usmievali a vábili ma...no nedaj si. Robila som ich..boli mojou langošprvotinou a boli fenomenálne ďakujem za receptík. Petra |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (21.8.2008, 18:22) |
.... dakujem za milé hodnotenie |
ODPOVEDAŤ |
| Viera Š. (visi) ID 41265 (17.8.2008, 14:53) |
Ja mám tento recept od starkej a u nás sú veľmi obľúbené ,odporúčam |
ODPOVEDAŤ |
| Edita V. (ella21) ID 4960, mimibazar.sk/ella21 (16.8.2008, 19:34) |
Dnes som ich skusala,su skutocne vyborne,kazdemu velmi chutili.Cesto bolo velmi nadychane vzdusne a jemne akurat asi zmenim davku-znizim ju na polovicu, pretoze pre troch ludi je to velmi vela,alebo budeme dalsie tri dni jest langose |
ODPOVEDAŤ |
| Dana I. (deliill) ID 20870 (17.7.2008, 21:45) |
Opat som robila tieto langose a musim skonstatovat, ze su skvele. Ako chutia na druhy den po odlezanom ceste nemam sajnu, pretoze sa to ani raz nepodarilo - zakazdym som musela spravit z komplet varky na jedenkrat. Paci sa mi na nich (a aj vsetkym, komu som tento recept posunula), ze nie su vobec mastne, chutia velmi dobre a co musim napisat - moj ocko nemohol jest langose, vzdy mu po nich bolo zle (a pritom ich miloval). Ochutnal tieto a nic... v pohode ich stravil, nebolo mu zle. Odvtedy ked robim nam, robim i pre rodicov - mam to prikazom |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (18.7.2008, 21:52) |
Dakujem všetkým, maminám ktoré ste mi ostali verné, aj napriek pár nevydareným pokusom podaktorých maminiek . Našťastie boli len dve. Ja si na nich tiež vzdy s rodinou pochutím. A k tomu tráveniu, to musím tiež opomenúť, ked som si raz kupila pod Devínom langoš, bolo mi niekolko hodín po ňom tak ťažko, že som sa zaprisahala, ze uz nikdy viac..., len tie moje .... |
ODPOVEDAŤ |
Stanislava H. (S72) ID 35232 (8.7.2008, 21:48) |
Langoše som robila opäť, ako tradične, boli výýýýborné!!! Aj moja mamina (inak výborná kuchárka) si pochutila. Ja som ale pokrievku nepoužívala, (iba pri mojom prvom pokuse s týmto receptom - iba raz a naposledy, nakoľko mi prskal olej ako po pokrievke stekali "výpary" naspäť do oleja). Tentokrát cesto nestihlo "odležať" do druhého dňa....a zjedli sme všetko ako zdravú večeru. |
ODPOVEDAŤ |
renata v. (hataa) ID 42503 (5.7.2008, 14:01) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Blanka V. (JASI) ID 22856, mimibazar.sk/jasi (3.7.2008, 13:17) |
SÚ PERFEKTNÉ |
ODPOVEDAŤ |
| vali. janka, erika F. (Miňoňky) ID 41625 (28.6.2008, 18:40) |
ja osobne som robila langose podla podobneho receptu len som nedala vajicka ziadne mozno oni sposobily to stvrdnutie . A co sa tika toho plavania mate pravdu aj mne sa to stalo no a do praveho langosa ma ist aj vareny a nastruhany zemiak |
ODPOVEDAŤ |
| Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (26.6.2008, 13:44) |
Tak včera som to riskla a po odležanom dni (nie mojom , ale tohoto cesta ) som večer robila tieto lángoše. Neviem z akého dôvodu, ale absolútne sa mi nepiekli pekne a dôvod zatiaľ nepoznám . Olej pražil po vložení, no chvíľku po otočení lángoš iba plával, aj keď som ho robila na najväčšom plameni . Prvé 2 kusy putovali do koša, boli tvrdé a suché, mali tvar placky, nechcelo sa im pekne "pučať" a posledné 2 boli asi po 10 minútach celkom mäkké. Takže nechápem. Plameň väčší nemám a ani si nemyslím, že to bol dôvod "nepečenia", ale zas na druhej strane si to neviem vysvetliť . Ak má niekto nejakú radu alebo skúsenosť s takýmto niečím, budem rada, ak sa so mnou o ňu podelí. |
ODPOVEDAŤ |
| | Dada M. (odeure) ID 35266 (26.6.2008, 13:56) |
No ja som tiež, skúšala tento recept, ale prvý a posledný krát. Boli napité olejom a nechutné. Žiaľ. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (26.6.2008, 15:55) |
Aj ja som trocha sklamaná, že sa mi napriek tomu, že sa jej tu ušlo toľkej pochvaly, nepodarilo urobiť , ale nech sa horšie veci nedejú ! Vyskúšam ďaľší recept a ak mi nevyjde ani ten, mám na lángoše asi smolu a kúpim si ich v stánku raz do roka a bude ! |
ODPOVEDAŤ |
| | | iveta m. (mrňo) ID 7677 (9.7.2008, 9:38) |
hm ..ja robievam klasické langoše... 1kg hladkej muky - obyčajnej zelenej, kocka kvasníc sol, trošku cukru do kvasku - mlieko - od oka... nič viac nedávam...toto zamiesim a nechám dobre vykysnuť...ty až mi to z kysky ide von..hihi potom si naolejujem tablu - nepoužívam muku - to velmi potom smrdí ked sa páli muka, takže na oleji to robím aj na table tam si to "vykydnem" a nerozvalkám !! urobím tak ako to vypadlo šulec - to už vidíš ako sa "ťahá" cesto, a len také placečky si z neho režem tie odrezanou stranou položím na tablu - naolejovanu a prstami vyťahujem. potom len do rozpáleného oleja dávam a pečiem ... to je všetko a su super včera som ich robila len taký lupot bol hihih ´ ale možno skusim aj tieto hore čo ti nevyšli |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (16.7.2008, 23:02) |
Vďaka za recept, vyskúšam! To nie je možné, aby so mnou vybabrali obyčajné lángoše alebo žeby hej? Vyskúšam najbližšie! |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia J. (25luciana) ID 46208 (13.6.2008, 10:19) |
Anka to to su jedny zakerne dobre langose taky uspech som mala bola som hviezda vecera dakujeeeeeem za inspiraciu |
ODPOVEDAŤ |
| Dagmar O. (Dada O.) ID 20341, mimibazar.sk/dadao (9.6.2008, 11:43) |
Čauko, Ani, dnes som sa tu potúlala a nakukla aj na tento tvoj receptík a zistila som, že ho používam a ani neviem, že sú to tie tvoje vychýrené langoše (mne ho doniesla mamča). Keďže ale neľúbim klasické langoše, robíme si ich s Mišiakom nasladko ako gofry (džemík, kopec šľahačky a posypať grankom) - tiež super vec , neverila by si koľko toho Mišiak dokáže zjesť . |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (11.6.2008, 21:17) |
Ahoj Dada, no celkom dobrý tip,... ale ja som zase naopak milovník langošov- klasik ,dokonca ked ich nemám dlho doma, tak si ich musim dať niekde na nejakých trhoch. a tak. No ale fantázii sa medze nekladú... Moje deti ked sa pýtam, co chcete jest ?: tak kričia :,, langoše- langoše, langoše.... ´´som Ti vdačná za príspevok. pá |
ODPOVEDAŤ |
| Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (8.6.2008, 17:16) |
Pripájam sa Manžel aj ostatní pochválili . Inak.. je dobré nechať si cesto odstáť ako je v recepte - do druhého dňa - vtedy tie langoše aj lepšie voňali a boli makksie |
ODPOVEDAŤ |
Erika H. (elala) ID 15484, mimibazar.sk/elala (8.6.2008, 17:06) |
Sú naozaj supeeer ,vlastne boli...Neviem síce,ako chutia z odležaného cesta ,včera som zamiesila cesto,prišla ku nám návšteva a cesto nestihlo postáť Všetkým chutilo ,hoci tvary mali rôzne a veru by si ešte dali . Skutočne vynikajúce mňaaaam |
ODPOVEDAŤ |
| Mária P. (Mayka) ID 13577 (2.6.2008, 9:42) |
na langoše skúste natrieť aj moju pečeňovú paštétu a uvidíte aka je to lahodka. http://www.mimibazar.sk/recepty.php?id=19 |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (2.6.2008, 11:31) |
dakujem za tip, túto paštétu tiež zbožňujem |
ODPOVEDAŤ |
| Eva Š. (eva333) ID 10128 (13.5.2008, 23:18) |
baby chcem sa spýtať či ich po vyprážaní hneď aj niečim potierate , aby zostali mäkké? myslím tým nejakou cesnak. zmesou a na tanieri ich stále prehadzujete , alebo tieto sú stále mäkké , myslím tým , že keď ich po vysmažení dáte na tanier či zostanu hneď mäkké a ako dlho ? dakujem za rady , vo štvrtok ich chcem vyskúšať písala som trochu ako hotentot ešte k tej cesnak . paste , nemáte nejakú náhradu , mne po cesnaku býva dosť blbo , aj keď ho mám rada |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela K. (akira13) ID 28932, mimibazar.sk/akira13 (24.5.2008, 12:08) |
Ahojky! Ja langoš hodím na papierový servítok a druhým ešte "poutieram" vrchnú časť, aby som ich odmastnila. A potom mám zarobenú cesnakovú "tinktúru"- lyžica oleja, 2 lyžice vody a vtom roztlačený cesnak- chuť z neho pekne nasiakne aj do tých kvapalín a nie je to ťažké a výborne sa to rozotiera. A o mäkkosti- mäkké sú hneď, ale my ich zbaštíme hneď za tepla- vždy urobím iba toľko, koľko sa zje- sú hotové hneď a tak keby bolo treba, radšej dorobím Ale určite odporúčam - ak ste boli niekedy v Tatrách, tak na Štrbskom plese robia paráááááááádne langoše , ale na tieto sa nechytajú Do zjedenia, priatelia! |
ODPOVEDAŤ |
| Michaela K. (akira13) ID 28932, mimibazar.sk/akira13 (8.5.2008, 21:08) |
hmmmm, keď som manželíkovi povedala, že v chladničke máme cesta na langoše z kila múky, skoro odpadol Ale keď sme dnes dojedal na raňajky posledné dva , tváril sa stále hladne Langoše chutili výborne a nevedeli sme sa ich dojesť Takže aj taký antitalent ako ja- kľudne do toho Ďakujemeeeeee a dozjedenia, priatelia |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (9.5.2008, 17:41) |
...to je zlaté, som rada ze te si pochutili a myslim si osobne , kto tieto langoše vytvorí je podla mna šikulka, |
ODPOVEDAŤ |
| | | Michaela K. (akira13) ID 28932, mimibazar.sk/akira13 (24.5.2008, 12:02) |
No a my už máme zase zjedené ďalšie kilo Vyšlo z neho 12 langošov a drahý mi včera hovorí medovým hláskom "môžeš zamiesiť ďalšie" Asi si otvorím "langošiareň" PS: inak cesto je naozaj vynikajúce, perfektne sa s ním pracuje, langoše nie sú mastné a zostáva po nich "čistý olej"- pred nedávnom som robila podľa iného receptu, olej katastrofálne smrdel, bol čierny a od múky hustý ako puding . A ani langoše neboli nič moc. Takže toto je naozaj výhra , mňam Ď---A---K---U---J---E---M---E---!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (28.5.2008, 22:52) |
ja sa len teším, ze majú taký úspech. Miška, inak s tou ,,langošiarňou", to napadlo aj mnňa , len neviem kde,? |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana Ď. (Zuzka 27) ID 4512 (29.4.2008, 12:20) |
Anicka, musim ti napisat, ze ja mam od svojej maminy iny recept na langose, tam nejde vajce ani smotana, ale tento receptik je teda lepsi Aj dnes som ho robila, a moji chlapi sa len tak zalizovali a fakt to cesto bolo na druhy den z chladnicky este lepsie mnaaaaaaaaaam ako hovori moj syncek |
ODPOVEDAŤ |
| Slávka L. (lesla) ID 37636 (25.4.2008, 9:58) |
SÚ MŇAMKOVÉ, OBĽÚBILA SI ICH CELÁ NAŠA RODINKA Ďakujem za vynikajúci typ!!! |
ODPOVEDAŤ |
JANA S. (jancul) ID 11332 (24.4.2008, 18:12) |
Musím reagovaŤ, dnes som vyskúšala a naozaj supééééér,aj príprava jednoduchá a rýchla a výsledný efekt-no proste mňam,deti sa nevedeli nasýtiťˇ! |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (24.4.2008, 22:37) |
o dakujem, aj naše deti ich zbožňujú. Som rada, ze ste ich vyskúšali. |
ODPOVEDAŤ |
magda v. (pletka) ID 37297 (23.4.2008, 18:03) |
super recept , dnes som robila a chutili bajecne, dakujeme za novy receptik |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (23.4.2008, 22:37) |
Nie je zač, som rada, ze ste ich skúsila a že tak chutili dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 389 (zobrazuje sa 281-300) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ďalšie >> |