Želka G. (dzaja26) ID 80145 | zobrazit další návody
ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbilo 24 návštěvníků)
Prečo sa VARENÁ MODELOVACIA HMOTA NA TORTY niektorým dievčencom nepodarí - môj postreh!!!!!!!!!!!
[21.4.2010]
Tento výborný recept je od Slávky K./slavenka/ ID 760. Poniektoré žienky v komentároch písali, že sa im hmota mrvila - drobila, nedalo sa z nej modelovať. Chcela by som sa s nimi podeliť o moju skúsenosť / bez urážky, ja tiež veľmi rada prijmem radu, ak sa mi niečo nepodarí/ Ja mám takú skúsenosť, že keď sa hmota veľmi dlho odpaľuje, potom sa z nej aj ťažko modeluje a drobí sa - raz sa mi to stalo. Takže treba odpaľovať naozaj len chvíľočku a cukor vmiešať ešte do teplej hmoty, vtedy sa báječne vypracuje hladká a lesklá hmota. Kto nemá rád veľmi sýte farby, pridajte najprv len málinko - čiže pár zrniečok z práškového farbiva-štipôčku, radšej si potom ešte dodáte a dofarbíte. Z veľmi tmavo zafarbenej hmoty už svetlejšiu nespravíte, ale opačne to ide. Tú tmavšiu červenú, z ktorej mám na torte ružičky, som urobila tak, že som pridala k červenej trochu škorice a kvapku punčovej esencie. Krásne to voňalo. Lesk docielite potretím olejom - ako to radila jedna pani v receptoch. Figúrky a ružičky prilepíte cukrovou vodou alebo bielkom. Ja osobne som Slávke veľmi vďačná za tento recept - už viackrát som ho použila a som spokojná. Z hmoty vymodelujete, čo len chcete. Zatiaľ som nepoťahovala-akosi som ešte nenabrala odvahu.......... |
 | Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (27.12.2012, 17:58) |
S dovolením, dávam sem link na tú varnu, lebo bol dopyt na recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8082 Mne sa hmota podarila a super sa s ňou pracuje. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dominika K. (17samanta22) ID 190323 (27.12.2012, 15:30) |
Mozem povedat ze mate naozaj pravdu to som si vsimla aj ja ked sa ta hmota dlho opaluje tak sa mrvi ale aj praska  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta J. (mamiedi) ID 215396 (24.2.2012, 7:21) |
Ja sa s tým chystám pracovať zajtra. Proznám sa, že sa trocha bojím, ale hádam sa mi to nejak podarí... Ja s tým chcem potiahnuť Barbie tortu, ktorú pripravujem na dcérine meniny na nedeľu..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Radka J. (rqduskq) ID 220333 (17.2.2012, 8:04) |
prosím a kedy pridám to práškové farbivo???? a čo to znamená to "odpaľovanie"? robí sa s touto hmotou lepšie ako s marshmallow??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Radka J. (rqduskq) ID 220333 (17.2.2012, 8:03) |
prosím a kedy pridám to práškové farbivo???? a čo to znamená to "odpaľovanie"? robí sa s touto hmotou lepšie ako s marshmallow??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (17.2.2011, 23:20) |
môžem Vás poprosiť o link tej hmoty? asi som slepá,ale nemôžem ho nájsť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Magdalena M. (slniecko201) ID 25299, mimibazar.sk/slniecko201 (16.2.2011, 13:06) |
tak skúsim. Želka ďakujem za postrehy a Slávka ďakujem za skvelý recept. pred týmito vecami mám rešpekt, ale všetko treba raz po prvý krát vyskúšať no nie?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (26.7.2010, 22:57) |
Želka, dakujem za postreh... mozno to niekomu pomože  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (10.1.2011, 15:17) |
....keď aj nikomu inému, mne to pomohlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka T. (esmae) ID 47720 (27.4.2010, 10:19) |
Zelka, uplne suhlasim, aj ja ju s oblubou vyuzivam, no mala som presne ten isty problem. dakujem za postreh a radu mala by som este jednu otazocku posledne tri razy sa mi stale hmota rozliala a cim viac cukru som pridala, tym bola redsia neviete, cim to moze byt? zachranilo ma pridanie kukuricneho skrobu, no aj tak nechapem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.4.2010, 10:32) |
ja som tuto hmoty sice este neskusala,ale ked som robila s MMF, tiez sa mi pri druhej torte hmota trosku rozlievala. problem bol podla mna prave v tom,ze som ja aj ty pridala privela cukru. cukor sa zacal topit a hmota redla a redla.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (10.1.2011, 15:19) |
MMF je niečo iné ako táto hmota. Aj keď som priala cukor- hmota nezredla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Janka T. (esmae) ID 47720 (10.5.2010, 22:41) |
No Janka, neviem. Ono sa to rozlievalo hned od zaciatku. Pri MMF sa mi to este nestalo, no prisla som na to, ze ked mi ta odpalovana hmota dlho stoji, tak sa mi to stava vtedy. Tak som hadam zahadu vyriesila Dakujem pekne za postreh... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (upravené 10.1.2011, 15:20) |
Tak možno Janka/Janik/ .......... neviem, mne sa to nestalo, ale pridala som cukor hneď do teplej hmoty, nenechala som ju stáť .................... sú tu väčšie odborníčky na spracovanie tejto hmoty ako ja - mohli by ony snáď poradiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (upravené 25.4.2010, 20:37) |
No ja som s touto hmotou veľmi spokojná, všetky moje tortičky sú potiahnuté touto hmotou okrem jednej bezlepkovej. Slávke som veľmi vďačná za tento receptík. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22225&user=90150 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20940&user=90150 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20933&user=90150 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea A. (baki) ID 8600 (25.4.2010, 9:29) |
Dobry den, nerada sa pustam do polemik o cukrovych hmotach, ale ak by som mohla jeden postreh. Aj ja som pred niekolkymi rokmi zacinala s robenou hmotou, ale prisla som na to, ze je to strata casu a hlavne financii vyrabat ju doma. V dnesnej dobe existuje uz strasne vela vyrobcov ponukajucich cukr.hmoty a nemusite doma experimentovat a bat sa ci sa Vam podari. Verte mi, viem o com hovorim a okrem toho tie hmoty su krasne biele, takze ak pridate len minimum farby, nedosiahnete take divoke odtiene. Prajem vela rodosti z prace a krasne vytvory. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (21.4.2010, 22:08) |
Želka, pridávam sa k názoru,že cukor treba zapracovať pokiaľ je hmota ešte teplá. Toto sa osvedčilo aj mne. Inak mne sa tiež výborne s touto hmotou pracovalo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zdenka A. (azdenka) ID 26949 (21.4.2010, 20:36) |
Dobrých rád nie je nikdy dosť Želka.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |