
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
BYDLENÍ |
ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbilo 46 návštěvníků) Chlebová torta alebo "torta" pre chlapa[2.4.2010] ![]() Plnka: Tuniaková 3*80g tuniak kúsky v oleji (nie drť) 125g masla 1 PL RAMA 1* syr BAMBINO v črievku 2 ČL horčica plnotučná Podľa chuti: soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava (kvapka na zvýraznenie chuti tuniaka) Všetko spolu vymiešame elektrickým šľahačom a necháme cca 30 minút postáť v chlade. Syrovo – cesnaková 2*140g syr LUNEX APETITO (trojuholníkový syr) 1 PL RAMA 1* syr BAMBINO\ 250g masla cesnak Podľa chuti: soľ, cesnak Všetko spolu vymiešame elektrickým šľahačom a necháme cca 30 minút postáť v chlade. Korpus - okrúhly chlieb (my sme ho piekli v tortovej forme priemer 26 cm) 800g hl. múky\ 3 stredne veľké zemiaky, ktoré uvaríme, ošúpeme a nastrúhame na strúhadle 4 dcl vlažnej vody\ 0,8 dcl mlieka 2 ČL soli 2 ČL kmínu\ 2 ČL octu 4 dkg droždia Všetko spolu zmiešame a necháme asi 30 minút nakysnúť. Potom cesto dáme do vymazanej\\r\\na vysypanej tortovej formy a necháme ešte asi 20 minút nakysnúť. Potom cesto potrieme vodou so\\r\\nsoľou a dáme do vyhriatej rúry na 180*C. Po 20 minútach znova potrieme vodou so soľou keď chytí\\r\\nkôrka zlatistú farbu je hotový, čo je za cca 1 hodinu. Ak by ste nevedeli upiecť chlieb, môžeš kúpiť okrúhly, ktorý na bokoch zrežeš tak , aby bol kraj kolmý\\r\\nale rovný a zrežeš aj vrch. Potom chlieb prerežeš tak aby si dostala 3 pláty, ako keď sa robí torta\\r\\nz kupovaných korpusov. Tieto potrieš plnkou, na spodný dáš syrovú, na prostredný tuniaka a na vrchný syrovú. Potom\\r\\nkorpusy dáš na seba zarovnáš a zaťažíš. Uložíš ich na cca 2 hodinky do chladničky a zaťažíš, aby sa\\r\\nspojili a chute prešli do chleba.\\r\\n!!! Z tej syrovej plnky si na začiatku odlož cca ¼ na záverečné vyzdobenie. My sme mali požičanú\\r\\ncukrársku rukavicu, ktorou sme urobili tie klasické „zatočené vrtuľky“ čo bývajú na tortách po\\r\\nobvode. Ale to nemusíš. Výzdoba so zeleniny bude záležať na chuti a fantázii. Po bokoch korpus tiež\\r\\nnatrieš plnkou a nacápeš na to nastrúhaný syr.\\r\\nVýzdobu môžeš je spraviť aj zo zeleniny ale dobré sú aj salámy, nie moc na tenko nakrájané. Proste čo\\r\\nťa napadne.\\r\\n„Toť vsjo“\\r Prajeme dobrú chuť! J & M |
Andrea U. (andula30) ID 29352 (3.4.2010, 14:24) |
![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |