melania l. (lararuby) ID 130989 | zobrazit další návody
ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbil jeden návštěvník)
COKOLADOVA POLEVA*****NANASANIE
[4.3.2010]
Cokoládovú polevu som na zákuskoch mala vždy hrubšiu a praskala mi pri krájaní.Až raz som na jednej návšteve videla ako pani nanáša na medový rez čokoládu pierkom.Odvtedy tak robím aj ja.Ked sa mi zdá,že ešte niečo presvitá,nanesiem polevu opakovane,ale prvá vrstva musí byť stuhnutá.Poleva musí byť primerane teplá,lebo tuhnúca pod rukami sa zle nanáša. Krájame až úplne stuhnutý zákusok.
Možno niekoho inšpirujem a moja odkukaná finta mu pomôže. |
Andrea J. (mandusa) ID 24820 (7.3.2010, 22:36) |
Ja robím čokoládu s cerou a lyžičkou oleja - poleva sa neláme.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (8.3.2010, 20:39) |
Za vyskúšanie nič nedám,však?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (7.3.2010, 20:54) |
ja miešam čoko nie s margarínom, pretože ten keď ztuhne, láme sa, ale na radu mojej susedky cukrárky dávam olej, ten nestvrdne ako margarín a ešte jedna rada na torty, ak robíte obrubu zdobením krémom, najprv naneste tú ozdobnú obrubu a čoko až potom do stredu, neude vám stekať čoko po bokoch a aj jej menej spotrebujete, pod ozdobou je zbytočná. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (8.3.2010, 20:42) |
Hanka,tak najbližšie vyskúšam,rada tvojej susedky má logiku,podakuj sa jej aj za mňa.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (10.3.2010, 13:00) |
Rado sa stalo!!!!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (6.3.2010, 12:30) |
ja si zákusok vytiahnem z chladničky skôr, ako mi poleva úplne stuhne, nakrájam si ju a dám stuhnúť, potom keď je stuhnutá, mi nepopraská  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária T. (MT Decor) ID 41811, mimibazar.sk/MTDecor (5.3.2010, 19:09) |
takto tiež kedysi to robyla moja mamka, ja sa polevam snažím vyhybať, lebo mi tiež praskaju, a praskali mi aj tie kt, som nanašala pierkom, podľa mňa je najdoležitejšie spraviť dobru čkoladu ten- pomer margarinmu a čokolady a vtedy to praskať nebude, a pravdaže rezať nožom, namočeným v horucej vode |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (8.3.2010, 20:46) |
Mňa osobne prasknutá poleva nerozhádže,hlavne,že je pod ňou ukrytá dobrotka,ale čo si pomyslí návšteva,však?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |