Jana F. (puco) ID 5669 | zobrazit další návody
ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbili 2 návštěvníci)
Údenina po varení mäkká šťavnatá
[8.5.2011]
Postup pri varení údeniny používam už niekoľko rokov, tiež mi to niekto poradil, ale tento rok som aj ja poradila kolegyniam, keď sa sťažovali, že po uvarení mali údeninu suchú a po Veľkej noci si nevedeli vynachváliť (jedna varila br. stehno a druhá karé), tak možno to pomôže aj niektorej z vás. Nezáleží na tom, akú údeninu varíte, ale po uvarení ju treba nechať vychladnúť vo vode, v ktorej ste varili. Zaručene bude šťavnatá. Nemusíte sa báť, nefunguje to ako pri párkoch, chuť zostane v mäse. |
Anka P. (anika3) ID 122158 (1.10.2011, 16:19) |
dievcata,skuste varit na paraku,na com robievate buchty.ja varim tak a som spokojna,nemaca sa maso vo vode a zachova si vsetky ziviny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta R. (marta6297) ID 162997 (11.6.2011, 19:30) |
Ja sunku davam do vriacej vody, uzavru sa pory a zostane v nej vsetko co ma, ked varim rolku, tak pred varenim si ponadvihujem gumku, do ktorej je vlozena, pretoze po uvareni mi ide lahsie dolu a aj ja ju nechavam vychladnut, resp. po uvareni ju vkladam do studenej vody - niekde som to citala.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Viera B. (verka100) ID 104627 (11.5.2011, 15:44) |
Kdesi tu v receptoch som čítala, že čas varenia je podľa toho, koľko údené mäso váži. Napr. ak váži mäso 1,5 kg tak ho varím 1,5 hodiny. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ingrid B. (ikrekmegdenis) ID 124154 (17.5.2011, 10:34) |
Vierka dnešné šunky sa už varia veľmi krátko, teraz mám na mysli tie rolky ktoré predávajú na Veľkú noc a mám vlastnú skúsenosť, že šunka vážila vyše kila a ja som na ňu zabudla,tak sa mi varila dlho-dlho a rozvarila som ju takže u mojej šunky to neplatí koľko kíl toľko hodín  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Viera B. (verka100) ID 104627 (17.5.2011, 17:32) |
Je to možné, že rolka je rýchlejšie uvarená, ja rolku nekupujem, mám strach, aby nebola moc masná vovnútri, keď do nej nevidím, ja varím klasickú udenú krkovičku čerstvú priamo z mäsiarstva, a vždy sa mi podľa tohoto uvarí akurát. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana F. (puco) ID 5669, mimibazar.sk/tomasmatus (12.5.2011, 17:12) |
Tak to som nevedela, ja ho vždy skúšam steakovou vidličkou, keď vojde ľahučko, je uvarené. Ale skúsim to odsledovať podľa toho množstva a času. Uvidím a dám vedieť. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária B. (maJamaJa) ID 25282, mimibazar.sk/majamaja (9.5.2011, 8:52) |
Aj ja to tak robím ... Ja dám údené do vriacej vody, lebo som počula, že vriaca voda uzavrie póry v mäse a šťava tak ostane dnu, a potom nechám vychladnúť vo vode. Najťažšie je odhadnúť ten čas varenia. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |