Zobraziť přihlasovací formulár

Jesenná alergia

Jesenná alergia

Jeseň je obdobie v roku, kedy sa viacmenej každý z nás stretne s nádchou, alebo prechladnutím. Upchatý nos, slzenie očí, únava či škrabanie v hrdle sú prejavy klasického prechladnutia, ale môžu byť aj prejavom jesennej alergie. Niekto si povie, ale veď na jeseň už nekvitnú skoro žiadne trávy a stromy. Klasický alergici ale prechádzajú obdobím jesene veľmi ťažko. Na jeseň nahadzujú svoje kvety – jahňady lieska a breza. Okrem nich sa vo vlhkom období dobre darí plesniam, ktoré sú jedným z hlavných spúšťačov respiračných problémov.

Celoroční alergici reagujú na alergény ako prach, roztoče, srsť či potraviny oveľa citlivejšie.  Ak ale príznaky alergie pociťujete len teraz, pravdepodobne ste typ jesenného alergika. Je pár vecí, ktorými môžete toto nepríjemné obdobie prekonať.

Naordinujte si vitamíny v strave

 

Vitamíny sú v našom tele zodpovedné za mnoho biochemických reakcií. Keďže v skupine vitamínov sa nachádzajú štyri vitamíny A,D,E,K, ktoré sú rozpustné v tukoch, nezabúdajte dopĺňať zdravé tuky .
Ostatné vitamíny, všetky vitamíny skupiny B, vitamín C a H sú rozpustné vo vode. Zo živočíšnej ríše sú len dva živočíchy, ktoré nie sú schopné vytvárať vitamín C. Sú to morské prasiatka a človek. Preto je potrebné vitamín C dopĺňať, najlepšie v kvalitnej strave. Doma tlačená a kvasená kapusta vám prinesie viac prirodzeného vitamínu C ako ktorýkoľvek výživový doplnok. Okrem toho podporí prírodnými probiotikami črevnú flóru, ktorá je zodpovedná za dobré trávenie a spolu s kostnou dreňou za tvorbu imunity. Pre alergikov je zdravé hrubé črevo jeden z najdôležitejších článkov, pretože zanesené črevo vynáša na povrch kožné problémy a alergie Z hľadiska čínskej medicíny sú pľúca s hrubým črevom párový orgán a poruchy na tejto energetickej dráhe spôsobujú okrem iného aj respiračné problémy.

 

Pohyb na čerstvom vzduchu

 

Viem, že nie každého teší predstava prechádzky alebo behu v sychravom počasí, ale čerstvý vzduch je pre nás ideálnejší, ako prekúrené izby našich domov a bytov, v ktorých sa v tomto období s veľkou radosťou množia roztoče.

 

Doprajte si spánok v chladnej miestnosti

 

Práve kvôli roztočom v našich bytoch je vhodné udržiavať miestnosť, kde spíte chladnejšiu a hlavne ju pred spaním poriadne vyvetrať. Dobrý oddych je pre človeka nepostrádateľný.

 

Obdobie testu

 

Pre alergikov je práve jeseň najlepšie obdobie testovania. Môžete si dať urobiť test v alergologickej ambulancii, alebo u niektorého dobrého terapeuta biorezonancie. Z mojich skúseností – aj osobnej, je biorezonancia jeden z najlepších testovacích metód. 

 

Rada odpoviem na akékoľvek vaše otázky.



0.0
Publikované , prečtené 1050x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku